Ич да не се паничиш, се случува. Јас моето во 8ми месец три дена го немав осетено, паничев и јас ама едноставно си имаат периоди кога послабо мрдаат обично кога растат. Секако ако ти е мисла или имаш претчуство оди нека го ѕирнат.
Ама ти ако се сеќавам убаво чекаше резултат од брис за корона додека се пораѓаше? Пошо првиот рано го направи и беа поминати 2 недели.. Ми текна на @Среќичка од тие што се пораѓаа поскоро ако види нека пише
Штом го осетиш барем еднаш во денот не е за паничење. Можеби е во некоја позиција завртено кај што не се осеќа толку.Не се секирај ама ако ти е мисла подобро оди. И јас отидов така во 28ма, 2,3 дена не го имав осетено и се си беше во ред
Стварно? @Jana06 2 пати брис ти зимаа и 2 пати плати за него? И ја баш тоа помислив утре ќе ми земат си викам ако не се породам 2нед зар пак ќе си платам 4000ки
Да, тогаш ептен беше wow со короната, карантини, паники, полиција на секој чекор и ги тестираа сите уште кога ќе почневме со цтг. А уствари тогаш по 10 на ден дали имаше заболени ама тоа е Горе во сала ми се чудеа зашто во 37ма недела ми земале брис.
Ама уште е така еве 37ма сум утре ќе ми земат ќе важи 2 нед. И баш тоа си викам што ако не се породам. Сто пати тест за корона... а сега иначе правеле и преку крв за 40м резултат има валда за тие кои немаат ама тој не го важеле ипак морало брис
Не знам зашто така, баш неколку членки што се породија во Ремедика не спомнаа 2 пати дека им земале. Ај ќе пишат и други.
@Milkiway мене ми рече докторката околу 38ма брис, не ми спомна преку крв. Резултатите веројатно одма излегуваат истиот ден, не се чека по 3 дена, така да и да немаш брис ако почнеш порано да се пораѓаш, ќе те тестираат на прием и ќе те изолираат додека не дојдат резултатите. А ако поминат 2 недели од брисот не прашав тогаш дали уште еднаш се прави, ама подобро ќе платам на сите тие пари за уште еден брис, него да ми индуцираат пораѓај или да ме прават царски само зошто истекол рокот на траење на брисот.
Да да тоа во секој случај. Другарка се пораѓаше таму ама касно и закажале брис немала контракции немала ништо и таман и закажале она се породила ги преткрала. На прием и земале преку крв и кажале дека е негативна. После одма И земале брис ама резултатите 2 дена заглавиле и 2 дена била изолирана во соба без бебето. Ова се случи во јули. Сега знам дека исти ден даваат резултати. Ете она може е таков изолиран пример. Најдобро да си во рок со брисот да не мора да ти зимаат на пораѓај па да те изолира и да ти влегуваат со скафандери во соба... ама тоа никој не може да предвиди како ќе е ...
Ne mi javija rezultat, sabajle odam da me bocnat za kleksan ke prasam (po forumov citav ako e positiven ti vrtat a deka do vecerta e gotov) ama izguben slucaj sum i ne preprasav denes,begav da ja fatam vratata ... zimaat dolu kaj prima- med so e vlezot odma levo ima belo kukjice montirano 5sekundi trae
Јас денес бев на цтг во Ремедика и баш докторот ми рече да дојдам наредната недела за да ми земат брис за ковид, тогаш ќе бидам 38 недела. И ми рече дека ако до тогаш ме фатат болки кога ќе отидам ќе ми земат преку крв и ќе бидам изолирана во соба до резултатот. Ај сеа де... Си имаат некоја политика
За сликиве со бебиња за во систина ли зборите... За во Ремедика ме интересира како е? Инаку чим имаат соба за изолирање до резултат не би требало позитивни да ги праќаат на гак, има ли некој прашано за таква варијанта?
За Ремедика збориме. Чекаме некоја членка да се породи таму и да каже, или некоја тазе породена да се јави