Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Сама ли си ја најде дијагнозата?:?:
    Зошто читаш глгл само ќе се нервираш.Јас со првото исто чешање имав како луда при крајот.Нозите особено ќе полудев,грб, стомак , гради.Земи си некој лосион и мачкај се по цело тело.Избегнувај врела вода и сапун тие ја пресушуваат кожата .
    Сигурно кожата ти станала сува и не ништо од горната дијагноза:)

На BabyD0ll и PurpleMind им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    @PurpleMind и јас како Ава мислам. Те прегледа ли кожен лекар и каков тест ти прават...преку крв или?
    И мене кожата ме чеша од сувост а може и алергија некоја да ти е од прашок омекшивач.
    Знам дека си во странство ама крема на база на невен ако успееш да најдеш ќе те смири мене бар ми помага.
    Не мисли на најлошото сигурна сум дека ќе биде Ок. Мора и други симптоми да имаш не може туку така...:hug:

На BabyD0ll, PurpleMind, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Кога ти се појави чешањето? Истово го читав околу 12-13 недела ми се појави исто чешање до степен да не можам да спијам, и јас се раскрварував. На стомак и гради само. Мачкав бепантен и невен, помина за неколку дена. Ама додека чешаше беше кошмар, дури и болно. Ноќе станував се одмивав со ладна вода за да можам око да склопам. Мачкај се додека чекаш резултат, се надевам не е тоа :)

На Ava.84, BabyD0ll и PurpleMind им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да се пријавам и јас во чешачите. Може и прв знак на бременост фа ми било, ама кој да знае. Знам идев на работа и во кола се ме чешаше, посебно рацете, надлактица.

На Ava.84, BabyD0ll, PurpleMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    73.327
    Мила те гушкам силно, но немој да читаш на интернет и сама да си наоѓаш дијагнози. Во ситуацијата која што си не ти треба никаков стрес. Опушти се и на доктор можеш да провериш за што станува збор.

На BabyD0ll, PurpleMind, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  6. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Еве и да е точна дијагнозава, нели си 39-40та недела, нели е подобро да те породат, и онака терминот е дојден веќе?

На BabyD0ll, PurpleMind и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Од денес 36та недела ја терам, на прегледот бебето одговара за 37+, за две недели ми закажа прво цтг докторката, бебето си е убаво наместено веќе и спремно за излегување и до тука се беше океј.
    Денес ми земаше и брисеви, е сега јас не знам дали сум единствена толку трагично и болно што го доживеав тоа, не е прв пат да испитувам брисеви, ама овој пат толку многу ме болеше кога ми го стави тоа железното внатре (не знам како се вика) што мислев ќе се онесвестам од болка и почнав дури да викам, од што се стегнав толку што ме болеше тоа испаѓаше само, едвај ми зема брисеви, дури и почна крв да ми тече.
    Сега ми е смешно што зборував таму и што кажував од болка, и се прашувам како јас ќе се пораѓам кога од едни брисеви волку препаднав. :?: (facepalm) :whew:

8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Се јавив денес на лекар и ми рекоа дека дури и да се врати позитивен тестот, нема опасност за бебето засега затоа што дотогаш или ќе се породам, или ќе ме породат со провокации. Тестовите се прават преку крв. Оштетување на џигерот немало, имало покачувања ради бременоста. Ме смири телефонскиот повик, ме уверуваа и убедуваа дека се' ќе биде во ред со бебенцето... иако се раскрварев од чешање. Фала ви многу за поддршката, многу ми значи! :hug:

На Izzy_0504, Broki5, naturallmess и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Може и до "раката" на доктор е ама пишав претходно ја железото не го осетив овој пат.
    Да не беше многу стегната на бокс? Да знаеш и за вагинален преглед напни како за вц и диши длабоко.
    Ниту брисеви осетив ниту ништо.
    Лани кога правев ептен бев напната и стегната и ме болеше...

На Jana06 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас па брисеви досега само кај матичниот сум земала и користи пластичен спекулум за една употреба никогаш не ме здоболело. Кога правев абортус-киретажа Ремедика прв пат со такво железно требаше таблетка во цервикс да ми стават и многу трагично го доживеав, болеше, ептен се стегав. Па и преглед со рака имав тогаш два пати не ми беа толку страшни колку тоа железото :D Сега во 35та ќе правам таму брисеви баш ме интересира дали површински земаат или со спекулум, ако има некоја скоро што ги правела нека пише.:)

11. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Во Ремедика последните брисеви за стрептокока не се зимаат со спекулум, тоа железното, туку само со рака и воопшто не е болно.

На Kate Rina 93, Lovebug01 и Baby kengurce mk им се допаѓа ова.
  12. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    Pravev brisevi sega vo remedika, ic ne e strasno nitu bolka osekjas (a racunaj na zemanje krv se onesvestuvam). So takvo plasticno kako chepkalka za uvo... ne znam strucno kako e

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    787
    Телото уште не ти е спремно. Кога ќе почне породувањето, друга приказна е. Ни јас не поднесував ништо и се прашував како ќе се породам. Кога почнав да се породувам, не приметив ни кога ме сечеле, ни водењак кога ми пукнаа, ни канили кога ми ставале...

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас се чешам од почеток на бременоста, и кажав на матичната рече ништо нема да ти дадам нормално ти е тоа, не ми направи никакви анализи. Си трпам и си се чешам, понекогаш навечер во рацете ќе се искинам ид чешање. Види туширај се почесто и тоа ти е.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Спекулум мислам се викаше. А зошто со тоа ти земале брисеви, треба да се површински за стрептокока.
    Инаку да, убаво пишала @Milkiway, само дишете длабоко и напнете како за какање и брисеви кога земаат и за преглед со рака. Не се стегајте никако и никогаш на гинеколог.

Не се фокусирај никогаш на болката туку на тоа дека скоро ќе заврши. Кога ќе те фатат болки што ќе правиш? Ќе се изгубиш од паника, а тоа бебенце на тебе чека. Мораш да бидеш силна, спремна и мисли само дека за брзо ќе го гушнеш :hug: Со лесно девојки.

На Broki5, Ava.84, ivance.. и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Со муабетов за 'не се стегајте' ми текна, замисли да му заглави раката на Др внатре :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Да се насмееме малку де :D А најубаво е што поопуштено.

На Len@82, Ava.84, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Па 4 бриса ми зимаше, не знам за што се, а тоа железото го стави за да го видела грлото на матката или од него да земе брис не ја разбрав од болка убаво што ми кажа.
    И претходно ми има ставено железно исто и повеќе го рашири ама тогаш не ме болеше волку многу, од сега ќе знам дека треба да напнам.

А за болките учев техники за дишење и опуштање па ќе видам колку ќе ми помогне тоа или ќе заборавам и нормално да дишам. :rofl:

На Ava.84 и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Последните брисеви се површински и се користи само стапче. Немало потреба од спекулум.

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Кај мене беа 3 бриса 1 цервикс и за него користеше спекулм за да ме подотвори и да земе. А другите 2 беа вагинални.
    2 стрептокока и 1 кандида ако не се лажам така беа.
    Не знам дали и ремедика се 3 бриса или 2...

20. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Кај тебе 3,кај snowflake 4,кај мене 2...секој различно

На Snowflake97 и Milkiway им се допаѓа ова.