И мене ми ги зимаа со спеклум и болеше премногууу... А до сега никогаш не ме болело за брисеви ако ти е утеха и јас и викав на докторката дека многу боли... Не ми се смеј ама си препишав дека слабо сум сексуално активна во бременоста па се стеснило таму
На кој начин мерат цервикс бидејки за прво мерење го испуштив и се договоривме со докторката сега кога ќе идам на редовна контрола во 28 недела да го мери
Posle vaginalen pregled denes ponedelnik nautro i mirno ctg, otidov doma i dobiv silni bolki i pocna poragjajot (termin 03.10) da gi ispocituvam temite se prefrlam u porodilni prikazni
Грб, кичма, рамо, колк.... + 4 пати се разбудив за мочање во рок од 4 саати. Епа стварно нека ме замени некој малце да одморам...Трет месец строго кревет и мирување и никат не сум била олку измрцварена. Не за џабе рекле трудница да се движи. Ова ќе скапам до 9ти.
Хаха и јас сама вака си се утешив. Сега после месец ипол пауза, даде зелено светло докторката и рече сега ред е на таткото повеќе да се потруди да го забрзаме процесот, а мм исплашен ми вика да не го повредиме бебето, а и за тебе ми е жал, па се убедуваме.
Леле и јас абе кичмата и грбот ме утепаа, станувам со помош на мм ако сум подолго во една положба цела згрчена како стара баба уште бастун ми фали постојано мочам, сега пак и киселини ме фатија 29та сум ама ова исто ко на почеток од бременост сум. А немам голема тежина накачено, за киселини лижам гастрогард од тука прочитав од вас и веднаш ми е подобро од нив
Цтг мирно кај мене после 2 недели прв пат да е така без контракции. Болкиве наеднаш се смирија, бебе активно и понатаму, стврднувања на стомак со борба за воздух да си се испожалам битно Седиме и чекаме да се одлучи ама изгледа некако не му се излегува се пишмани
Па нели терминот ти е 13ти? Има време уживај, ќе си го запознаеш бебчето. И јас уште од сега сум нетрпелива, а замисли про крај како е интензивно.
Девојки на ЦТГ секој пат ли ви мерат и контракции? Јас 2 пати одам во Чаир дали дека немам болки никогаш не ми мерат контракции само срцева акција на бебето... Само со еден каиш мерат незнам зашто така
Ова можеби го слушам 5,6 пат како после вагинален преглед до вечерта добиваат болки, има шанси нешто да испровоцираат така со прегледот, јас сум четврток на преглед со ехо цтг и вагинален преглед сега паника ме фати.
Мене после вагинален чепот ми падна одма така да има шанси Ама имаш на листот горе покажува отчукувања на срце а доле се контракции. Ако немаш ќе биде права линија. Не знам зошто 1 каиш има не се разбирам ама види како ти е на листот
Со еден каиш е вториот за контракции не ми го ставаат само ме прашуваат дали имам болки. Долната линија е рамна секогаш ништо не регистрира