1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    А на овие часови само трудниците идат или заедно со сопругот може да се оди? Претпоставувам заедно, ама да си прашам :)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Заедно одат партнерите. И мажот треба да се едуцира за некои работи...

На <3 pleza4e <3 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да заедно со сопругот беа сите трудници, барем во нашата група. Е сега ако човекот е зафатен можеш и сама, ама битно можеш и со него, кај нас сите беа во пар...:inlove:

На BunnyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Се јавив денеска да закажам и ми рекоа дека поради одморите најверојатно нема да има часови јули и август..А средина на август ми е термин :( Дискриминација :)
    Некоја друга алтернатива?

5. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Има срцка часови и во чаир и во систина и во државна...негде мора да ти се погоди ...секаде се бесплатни :) ти каде се јави?

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас знам дека има и во Систина иако немора таму да се пораѓаш, најди си ги на FB и таму си пишува кој ден и од колку саат има, или јави се во Систина на централа ќе те поврзат кај треба за тие часови...Со среќа и со лесно :*

7. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Izvinete za lat. od mobilen sum...se javiv na klinika...utre ke svrtam I vo cair I sistina. Fala vi mnogu :*

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Мајки од вас некоја што термин и е август???
    Како се справувате со жештиниве? Јас последниве 3-4 дена мислам дека ми е многу тешко. Најтешко до сега.и Воздух ми фали....А како ли ќе е до сам крај. Сеуште одам на работа, се разладувам и со клима и со ладна вода, ама проблем ми е и спиењето.Ниту добра позиција веќе можам да си наместам, а и жешко ми е.....:sun::sweat::sweat:
    Давајте некој совет
    И уште нешто. Втора бременост ми е ама прва летна.....Дајте некој совет за бебуш што да спремам ко за од болница и првите недела две. Во смисол боди, шпикозни....не сум нешто паметна, долги ракави, кратки ракави...????:?::?::?:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Во истата ситуација сум само што не ми е толку тешко ,а за детево немам ни јас појма како ке излеземе од болницаи како ке се функционира по жештиниве со 2 мали деца

10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мене термин ми е уште две и пол недели, и јас уште одам на работа, а гледам дека топлото никој не го поднесува, а не пак ние трудниците...Така да не се секирај, јас без вода не излегувам од дома, во канцеларија сум со клима а за спиење се вртам нон стоп, ама спијам по цели ноќи со исклучок на одење во wc:lol:Јас мислам дека и тоа што бебе те притиска на белите дробови затоа ти фали воздух, уште малку ќе почне да се спушта надолу и тоа ќе ти олесни, ќе си дишеш полесно. Инаку ние земавме боди на прерамки, на краток ракав, на долг ракав, шпикозни, комплетчиња и на краток и долг ракав, памучни ќебенца по тенки,чорапчиња, фустанчиња ама тенки и памучни само, а за од болница купивме комплетче памучно тенко бело на долг ракав, како фустанче со панталончиња, ама многу е тенко, ама плус и во торба ќе имам нешто на краток ракав за ако е премногу топло тој ден. Со лесно на сите по овие жештини :*

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Термин ми е средина на септември, ама ми иде да си збеснам до тогаш. Колку е топло, колку е мачно, стварно не знам како ќе се издржи! Со ќерка ми се пораѓав во декември, мука немав ич со температури. Малку бев трудна тогаш по горештините, не ми беше тешко. Сега, на праг на "трето полувреме" со жештиниве, ми иде да се скријам под клима и ич да не искачам. :(

12. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Девојчиња како сте, мешиња, @irena.1 нешто ни ја снема, да не има нешто ново кај нејзе :inlove::inlove::inlove:
    @danichap како си ти мила, дали има нешто ново кај тебе :* :inlove: : Другите мешиња како поминуваат...Ве гушкам сите и ајде белки ќе паднат малку температурите :whew::whew::hug:

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Еве сум:*
    Си седам домче и си го галам мешето.

Ме фаќа некоја претпородилна трема и чмаам. Не е нервоза, не е страв не е дури ни возбудување...едноставно трема.
    Бебуш си прета, ми деформира стомак, од време на време по некоја болка, ептен сум бавна:whew:.
    Чуствувам дека се ближам кон крајот.

На Kitten, BunnyGirl, awl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Фати сега лакирај нокти, чупај веѓи...
    Јас така убивав време и трема...плус се средував да не го уплашам бебето кога ке се роди :D

На Kitten, Maceto123 и danichap им се допаѓа ова.
  15. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Еве ме и мене официјално тука, прв ден од 7-ми месец! Кога помина, кај отиде! Имам многу големи проблеми со притисокот, па некако второто тромесечје во сенка ми помина. Денес ми ги дадоа резултатите од холтерот, и пак ми појачаа нокјната доза Метилдопа, навечер ми е многу висок притисокот. Дали знаете некој природен лек за спуштање на притисок кој е ОК и за трудници?

17. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Леле Еспадрила :) Истото сакав да го пишам...Мене ми е термин средина на август...Вчера вечерта многу бев среќна што залади...Денеска уште ме држи :rofl: Ладничко дури ми е...А ноќеска ко бебе спиев...Инаку спијам строго на страна, бидејќи на грб кога лежам не можам убаво воздух да земам...Меѓу нозе ставам перница, зошто кога се топли ноќите ми се лепат нозете :lol:
    И јас сакав да пишам за совет да ми дадат феминки за што да му купиме на бебчо...Прва бременост и не знам точно што ми треба...Посебно имајќи предвид дека најверојатно во средина на август ќе биде пеколно топло...:whew: По кратки да купувам ли? Негде прочитав дека не треба по кратки...Добредојдени се совети :)

18. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Негде имам прочитано дека ѓумбирот и лукот го симнуваат притисокот...Ѓумбирот како зачин го имаш во секоја продавница за здрава исхрана...Во секое јадење можеш да си го ставаш...Лукот...прави си пинџурче...Сол намали... Тоа знам од природни лекови...

19. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
  20. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Јас сум 28 недела, термин 19 септември.Сакав и јас да одам на вежби во ГАК ама никој не се јавува на телефон.Има ли некој информации за тоа кој ден се вежбите и дали ќе има во јули.