Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Честитки, живи и здрави да сте, само радости цел живот да имате :inlove:

eli.karameli likes this.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Честитки!

eli.karameli likes this.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

eli.karameli likes this.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Честито, @eli.karameli. Големо да расте.

Едвај чекам да се префрлам навакЕ. ]:) па тука да почнам да кукам:)))

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ај добро утро еве да се пожалам одма цела ноќ дремев ради киселини...
    Мислев киселините поминуваат при крај...тоа цела бременост не ни имав нешто многу, сега ми гори душава ]:)

6. ni.na

ni.na Популарен член

Доброоо утроо. Исто и кај мене како и да легнам пак гори во тие моменти само викам што не пукне сега водењак да го родам веќе :rofl:

7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

28 недела денес имам контрола , аман не сум спиена цела ноќ, бебе некако мрзелив преткаше и удираше. Се надевам ќе се вратам до добри вести.
    @Milkiway мене оваа недела ми почнаа полека киселини, ама одма земам јаболко јадам и се смируваат.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Фала ќе пробам со јаболко(fingers)
    Со лесно на контрола :hug:

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Хахаха ме изнасмеа леле исто и ја ноќеска од 3 до 6 дремев и истото си го мислев:rofl:

Snowflake97 and ni.na like this.
  10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Јас киселините си ги имам од почеток на бременоста ама можеа да се третираат некако, дали со сода или гастрогард, сега во 9ти ништо не помага, буквално цела душа ми гори до грлото до горе, и мислам ќе се задавам веќе во киселини.

Истово си го викав и јас цела вечер, од 3 до 6:30 не можев око да склопам и само сакав болки да добијам и да одам да раѓам. :rofl:

Ava.84, ni.na, zhap4e and 1 other person like this.
  11. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Здраво. Да ве прашам дали пред да влезете во 9ти месец, бевте на фризер за фарбање и шишање? Во текот на бременоста не сум била ни еднаш, ама од една страна ми е мерак да се средам, а од друга страна ми е шубе, дека повеќе од час ипол ќе се задржам. Благодарам и поздрав идни мамички.

BeLLaDona23 likes this.
  12. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

@Milkiway и кај мене киселините почнаа да се почести, па или со пола лажиче сода или со јаболко ги смирува, а таблети никого не ми помагаат.

@BabyD0ll убаво да си поминеш на контрола, и те чекаме да не известиш како напредува бебе и бременоста.

@eli.karameli Живо и здраво да е бебчето. Големо да расти. А тебе побрзо закрепнување.

Инаку да ве прашам за некој ден ќе видам 32 недела, дали овие лажни контракции се карактеристични за овој период. Значи претходната ноќ во спиење стомакот ми се стврдна како баскет за кошарка и така можда беше 20 дел и толку. Сношти шетавме со мм и само додека се движев на 5-6 пати исто ми се случи без интервал и без болки, само она непријатно чувство на стегање. Кога седнавме на кафе нити еднаш не се случи тоа. Дали има место за паника или не? Со првата бременост вакво нешто немав,па сега некако чудно ми е.

BabyD0ll and Milkiway like this.
  13. no name5

no name5 Популарен член

Јас киселини на почетокот немав кога влегов во 7 ми тогаш почна и они , и болки во половина .. и не се наспивам убаво , денеска станав изморена од спање .. малце ме гребка грлото па си правам филм сега да не ми е недај боже некоја корона хаха ...

elena.mak likes this.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Искрено радо би одма! не можам да се поднесам ми доаѓа сама да се ишишам :D ептен ми фали да се средам и дома со брич само се препотувам:whew:
    Искрено не ми е ради короната веќе :swear: колку што стравот дека нема во ремедика да ме примат. Верувам во салони со добра заштита нема шанси од пренос ама сакам да спијам "мирно" 9 мес веќе сум на каучов дома во уфлекани маици и пижами:emo:
    Вака си викам седи си мирна...

elena.mak, Lovebug01, Krofna* and 5 others like this.
  15. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Да одиш и да не му ја мислиш. Мене ми е криво што не отидов порано, сега веќе сум при крај и не можам толку долго да седам на столица. Јас не сум шатирана од Божиќ, а еднаш се шишав сама:D После здравје и со бебе, нема шетање, така да до Нова Година белки ќе заличам за нешто:makeup:
    Ако одиш, откако ќе те исфарба поседи надвор, белки ќе ти се погоди времето

..barbie.. and Fatalnata like this.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Јас стврднување осеќам само кога ќе се размрда бебето и ќе фати некоја без врска позиција вака не сум осетила, ама се додека немаш болки мислам се е нормално

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се си е во ред со бебето. За мрдањето така ми изгледало мене, вода имало доволно, килажата малце понапредна од што треба. Потврда за патовање си извадив и тоа е. Недела со Господ напред ќе патовам, ако ме пуштат на граница, ако не Мк ќе си се пораѓам. :D

Broki5, Lovebug01, zhap4e and 7 others like this.
  18. sun995

sun995 Популарен член

Se nadevam deka se e dobro

Attached Files:

ivance.. likes this.
  19. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Отидов на нормален преглед, им го покажав осипот, ме задржаа за цтг, па за соипот, на крај почнаа да влегуваат и да ми проверуваат цервикс, тројца ми брцнаа... Јас сва збуњена. На крај ми рекоа дека ми е закажан рендген за утре затоа што коска ми стоела на патот(срамната), и не се сигурни дали ќе има доволно простор да излезе бебето. После утрешната проверка, ќе одлучуваме дали ќе биде царски рез или ќе ме ставаат на провокации. Зошто провокации побогу, не знам. Сега им текна да го проверат ова и среќа што отидов ради осипот, инаку немаше ни да проверат. Држете ми среќа! Мачно ми е веќе и колку и да ми е страв, сакам да се олеснам.

Broki5, Ava.84, Lovebug01 and 11 others like this.
  20. K7M10J

K7M10J Популарен член

Еее глупости, ренгени, зрачење, ова она, шо не ти напраат царски, шо те мачат. Ај што побргу да се олесниш (fingers)

zhap4e and PurpleMind like this.