Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Зарем урмите се за побрзо омекнување на грлото? :worried:

Да не играм тогаш, да не јадам уште сега дан си направам некој проблем во 32 недела. Ми рекоја дека во 3то тромесечие се јаделе урми за побрз и лесен пораѓај, и јас удри, секој ден по 4-5 урми јадам :lol:

На Lovebug01, Milkiway и PurpleMind им се допаѓа ова.
  2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Мене ми ја снимаа карлицата, наводно било океј и имало место. Немам друг избор освен да им се препуштам на докторите и да им верувам. Во Шведска. :)

На ni.na и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Да и братучедка во ремедика со раков шестар ја мереа дека 4кг бебе ама кај мене изгледа не е до таму работава.
    Бебе е спуштено се наместено. Инаку ме вратија со болки дома, дека лажни и за 1-2ч си поминуваат болките и тек нови за 10 саати ме фаќаат бар до сега беше отприлика така
    Еве од синоќа лажни болки до сега немам ама баш ништо.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ама е наместено денес, ми тежи и само кога ќе се истегне раката му се црта цела како бокс на стомакот, кичмата ме фати исто, ај ќе поминам денес некако.

Само да кажам за големо бебе, мајка ми ме роди мене 4.200 природно без епидурал. Маж ми е роден 4.500 и јас не знам колку ќе покачи моево до крај поради генетиката, само знам дека на моево главата му е понапредна 2 недели, се надевам не е страшно, (докторот рече ок е и кај машкиве било нормално) ама поболно ќе ми биде за породување, планирам ако раѓам природно без епидурал да раѓам.

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    еден совет што мене ми помогна во првата бременост , ако се ближи терминот почнете со интензивни односи , битен фактор : Вие оргазам и ејакулација внатре .... прави слаби контракции ама во семенат течност има протеин кој многу го омекнува грлото на матката ... јас во 41 ва недела после триста чуда така почнав да се отварам , болки имав а отворена ич па ме тегнеа на неколку пати на гинеколог демек да ме подотворат и ми рекоа само секс ... имаше ефект кај нас

На Kitten, Nefertiti., Fatalnata и 4 други им се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Може главата од бебето да се повреди со секс? :^)

7. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    хахахах неможе бебето е високо над цервиксот има мускули и постелка и водењак па црвикс , а пристапот е само во вагинален канал , ( пак да биде внимателен а не груб секс ) ако не сте со цирклаж и спуштен цервикс и е уредна бременоста може слободно да се исконсултирате со гинеколог прво ама збориме за последните недели од 38 па нагоре , претпоставувам сите би добиле одобрение за оваа работа :)

На Kitten, PurpleMind, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Се што кажуваш ми е јасно и се е супер, уште да го убедам мм :D 8 месеци не сме имале секс, јас го спремам психички за во 9ти, ама му е страв :rofl: Мене највеќе ми е заради инфекции инаку ја би цела бременост, иако либидото ми е на нула:wasntme: Добро, без свршување внатре :lol:

На ivance.., Snowflake97, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Мислам такво нешто е само глупо е што не мерат однапред јас еве 39+2 сум не ми измериле а ми кажаа ќе мереле барем ако мора царски психички да си се спремам, е сега незнам на приватнивр може мерат :D

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јака ти душа, од ова се плашам најмногу:sweat: Кај свекрва, па и золва^_^ Како што стојам слабо со живците у последно време, може да избие Трета Светска.
    Инаку зготвив по нешто однапред за да ми биде полесно, само што ниту имам контракции, нит мачнини, како да не сум 4 дена пред термин. Уште некој да ме напнува за побргу, ко ние да не сакаме да се породиме, Боже сачувај(facepalm)

На firequeenn, mamaJana, PurpleMind и 3 други им се допаѓа ова.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Хаха, мојата денес дојде од на работа и ми донеса широки маички и ми вика јатрва и ќе дојдела на кафе па да го скријам стомакот???
    3 месеци не ме имаа видено иначе.
    Ај и викам ќе го скријам ги зедов маичките, не се мој стил ама и не се баш лоши. :D:D

На BeLLaDona23, PurpleMind, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Јас бев со првото.Прво добив 1 таблета , па по 8 часа 2 и добив билки за 7 ипол часа:) Од првата таблета не се отворив. Добов исто таблета за омекнување грло.Па од двете таблети се отворив брзу.За 5часа се породив:$ Побарав на 5 прста епидурал додека дојде докторот јас бев 10 прста за 1час 5 прста.Епидуралот ми беше само за напоните.Брзу помина не се ни сеќавам на болките Со лесно само(fingers)
    Братучетка ми се породи со провокација со 4350 кг бебе.Таа е ситна Така да не се плаши знаат они.

На PurpleMind, Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    А зашто да го скриеш не разбрав?

И моја свеки замараше кај мм секој ден се јавуваше и прашуваше Што ми рекле лекариве и КОЈ ДЕН ќе се породам (facepalm)
    Сеа со мм не кажуваме ништо више нит кога сме на преглед ни цтг ни ништо. И ја осетив притисок и од неа и од мајка ми викам бог да чува

На BeLLaDona23, Lovebug01 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не знам така ми рече, да не ми се покажува премногу подобро пошироко да носам.
    Претпоставувам да не ме урочи?
    Јас не верувам во тоа нормално, ете на форумот голо меше вадам. :D

15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Прв пат слушам цела бременост во тесни фустани ја пројдов :D

Имаше некој пишано и претходно треба посебна теми Бременост и Свекрви како за снаи и свекрви што има :D

Последна измена од модератор: 6 октомври 2020
    На Izzy_0504, PurpleMind, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Сируп од смокви и сливи исто е наменет за трудници.
    Јас за ќерка ми го имам користено,доста ефикасен е.

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Ќе пробам фала ти

18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Иначе ќе и кажуваш на мајка те денот кога ќе се пораѓаш?
    Мене ми рече да не и кажувам ќе де мислела многу и нема да и кажувам и сите ќе ги опоменам да не и кажуваат додека не се породам.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Да и мене ме предупреди да не сум и кажувала да не ме мислела а пази секој ден во 9 ми пишува на вибер, ако не и вратам во рок од 1 минута одма ми ѕвони. И и викам не ми ѕвони јас ќе те барам...џабе :rofl:
    Се надевам ќе се породам навечер и така нема да знае никој со мм сме договорени дури не биде да не се јавува нигде за никој да не ме мисли (fingers)

На Lovebug01, Snowflake97, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    лелее ко мајка ми да ја опишуваш ем да не и кажеш ем звонат ако не кренам одма кај маж ми да проверат да не има нешто(facepalm)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.