Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ако нешто е опасно мислам дека самиот гинеколог ќе те предупреди плус одиме толку често на контроли одма ќе се види и ќе ти кажат, мислам нема потреба од вакво оптеретувањр многу е битно да сме наспани одморени и да уживаме во бременоста

На ivance.., Milkiway и Tsukinory им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Да ви кажам за тоа јас се на лева страна спиев дека тука прочитав за протоците и сега главчето му е нерамномерно па треба на десна страна да го вртам да спие да му се исправи.
    Педијатар кога го виде одма ме праша на лева дали сум спиела цела бременост.
    Така да менувајте положби ако вине згодно освен за високи ддимери мислам тогаш во 9ти препорачливо е на лева за протоците. Ако е се во ред спијте си и десно и лево

На kukla21, sun995, dromka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене ми е жал да го будам цел ден работи, и само си офкам самата, ама страм ме фаќа ако ме слуша хахаха.
    Добро ќе пробам со водата фала ти.

А за страните и јас сум повеќе на десна страна, не можам само на лева ќе пукнам така, само на грб не спијам и на стомак. Уживај ништо немаш нашететено.

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    350
    Исто и јас кога отидов да се пораѓам, ја оставив керка ми која имаше скоро 2 години.Чувствата кои ги имаш се нормални и нема мајка ноја не ги има. само позитивна мисла и тоа што сепка ке ја чуваат ке ти даде некој мир.Јас додека бев со бебе во болница не се ни слушав со керка ми за да не се расплачам.Кога за одење ме пречека пред ГАК како мало бебе почнав да плачам и да ја гушкам.Е сега црни мисли ми се моткаа пред порагај.. што ако нешто ми се случи , како ќе живее она без мајка..од црно поцрно..но тоа е мајка

На kukla21 и CatL4dy им се допаѓа ова.
  5. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    25.616
    Сега кога ми препорачаа мирување, го прашав докторот дали има врска на која страна да лежам? Рече не.
    Ова за на лева страна го практикувам кога имам киселини, тогаш помага :)

6. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Честитки :party:

На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Нека е живо и здраво :f:

На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @CatL4dy честитки мајка, живо и здраво да е :party:
    Јас ич не гледам на која страна спијам. Најчесто на лева заспивам, на десна се будам. Некогаш дури и на грб се будам. Никогаш доктор не ми рекол спиј вака или онака.. Сега во последно се местам зависно од болката во ребра што често ја имам кога ќе се оптегне бебе. Обично под десно ребро ме боли па се вртам накај лево да ми помине.

На CatL4dy, *Ench@nted*, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Честиткиии, јас и ти бевме со ист термин ај се надевам ќе повлечеш нога ти :D:*

10. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Alal da vi e na site sto ste se porodile bez nikakva anestezija. Golema hrabrost. Prviot poragaj bev carski 3min posle stavanje epiduralna ispaniciv i moraa da ja pojacaat pa cela da se uspijam. Vtoro se poragam kraj na dekemvri ama osekjam isto ke e. Kako naogate sila za bez nisto ne znam. Ogromno bravo.

На mssuniquee, PurpleMind и Fatalnata им се допаѓа ова.
  11. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Едноставно е. Нашето тело е создадено да создаде и роди нов живот. Тие неколку часа болка се ништо во споредба со 9 месеци бременост, а во споредба со крајниот резултат здраво право бебенце е неспоредливо.

На SkarletOHara, Alishan30, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Мешиња ај ве молам за еден совет. Денес мм ме премисли за државна за царски. Вика таму било сегде ковид се мешале не се знаело кој со кој е. Му кажало лице што работи таму. И да не е така со бројките на заразени деновиве не ме чуди. Пола да е вистина не сум за царски да одам па да ме изолираат не дај боже не се пазев џабе скоро 9 месеци. Во чаир било друго демек. Ќе поминам ли добро во чаир со малце посложен царски ради постелката или да си останам државна заради стручноста па што биде нека биде?

13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Земи упат за Чаир и оди на извидница, разговарај со докторот. Ако се роди бебето пред време или поради икс причини му треба престој на интензивна нега, инкубатор, го праќаат на ГАК. Немаат оддел за неонатологија. Јас добро поминав со гестациски дијабет, тромбофилија, а за поспецифични дијагнози не знам.

14. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Ти прават редовни контроли за постелката? Има огромни шанси да е во ред колку поблиску си до термин. Можеби ќе можеш и во Чаир тогаш без вакви грижи и двоумења.

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Државна ги тестирале сега при прием за корона, чаир не. Јас во Чаир одам но искрено незнам каде е подобро со коронава. Другарка се породи во државна кажа ок било имало и многу мал број родилки дека се живо се препраќа во Чаир.

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И јас сум да одиш во Чаир да збориш со доктори од таму. Носи си ги сите документи, нека ги видат, нека те прегледаат и ќе знаат, ако ти е шубе во ГАК. Ма да не би требало да е таков хаос на ГАК, не ми се верува искрено... Види убаво распрашај се, не знам како поинаку би те советувала...

На ivance.. и Tsukinory им се допаѓа ова.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Ви благодарам на советите. Следната недела сум на преглед кај матичната да видиме како е што е. Ако се е во ред и прописно си напредува бебе би одела чаир. Во тој случај дај боже нема да ни треба натална нега и инкубатор. Мислам и доста жени се задоволни од негата и обуката за бебе и мајка после пораѓај во чаир. Би ми олеснало во секој случај барем за млеко некој да е поупорен со мене после царскиот.

На Lovebug01, K7M10J, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ја се мислев што и како да правам , јас од виденото добив поинаква слика , во чаир не ги тестираат , затоа нема активни случи и не се знае колку доаѓааат заболени родилки и бебиња , сите се префрлени таму и малку било гужва , за државна обратно одам таму нема гужва ни горе на оделение , по една до две во соба сите се примаат со ковид тест , зборев и со докторка во чаир и со докторка во ГАК и ми рекоа ако сакам да ризикувам или ако се сомневам дека имам ковид за да не заглавам со изолации и триста чуда да си одам чаир ( ама никој не гарантира дека таму нема да закачиш ) , ако сакам обратно тогаш ГАК ....

19. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    489
    Denes bev na kontrola, grloto mi e 2.7 inaku sum 30+1, mi prepisa Utrogestan, odmor i lezenje, za 2 ned na kontrola. Pomagaat vaginaletite i sto da vnimavam ovaj period?

20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Извини ама советот е стварно без милост. Ако се сомневаш дека имаш ковид да одиш во Чаир, дај боже да нема никој од нас ама да мислам дека имам и да појдам во чаир и не дај боже да заболам некоја друга трудница мислам ќе умрам од грижа на совест. Незнам како можат такви совети да даваат... Ништо против тебе само не ми е јасно како можеле така да ти кажат:)

На LivingGlam, merina.93 и K7M10J им се допаѓа ова.