Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Девојки здраво 26 недела сум и пред 2дена ми се појави розово фала му на Боже беба е во ред..докторката ми зеде брисеви и излезе ентерокок дали некој ја имал во бременост оти се изначитав се и сешто и дали имаате земано клиндамицин тоа ми препиша фала

2. IJAE

IJAE Истакнат член

Душа убава, затоа сме ние тука да си пружиме подршка една на друга, да си помогнеме колку можеме :l: стално те читам и пратам, не сум меѓу најактивните, но се трудам што знам и можам да си дадеме совет и мислење. Колку што пратам сите имаме ок бремености, да истраеме до крај потоа да се гушкаме со нашите ангелчиња кога ќе ни дојдат на свет затоа сите живееме:inlove::*:l::f: те гушкам силно издржи, ќе биде се добро(y)

BabyD0ll, Fatalnata, Broki5 and 3 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

За арно, за убаво да е :dance:

Tsukinory, Broki5, IJAE and 1 other person like this.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

@Lovebug01 ох леле како го опиша со претечени образи. Милина. Буце мило. Јас сум сл. недела на контрола кога ќе бидам 34 +4 па да видиме колку ќе биде крофница моја. Некако стомаков ептен ми рипна во рок од 3 недели, дури како пингвин почнав да одам.

Broki5, Tsukinory, ni.na and 3 others like this.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Девојки мукозниот чеп мора ли да е ко лигаво и исцедок? Денес имав вагинален преглед докторот ми рече да очекувам сукрвица и еве од прееска има кафен исцедок ко крв но нема слуз или нешто такво? Со надминат термин сум има шанси да почнал процесот пошто немам болки

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Хаххах баш крофне :D ајде уште малку ќе грицкаме образи :D А исто и јас веќе како пингвин почнав да одам. Јас не се примеќам, ама мм ме гледа и ми се смее :D

Инаку какви стврднувања на стомак се уствари контракции? Јас имам скоро секој ден стврднувања ама на горниот дел на стомакот па мислам од што се трти или тегне ми се прави така...Болки немам никакви освен дијафрагмата.
    Др ми рече повеќе да лежам на моја десна страна а заборавив да прашам зошто (facepalm) Баш како изгубена бев денес, се што сакав да прашам, заборавив:emo:

Happyinlove, ivance.. and Tsukinory like this.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Контракциите јас ги чувствував како со каиш да сум стегната и во стомак и половина. Трае трае па пушта. Така некако беше:whew:ниско долу.
    А за на десна страна незнам зошто ти кажал др,но јас цела бременост ја прележав на десно и преубаво ми беше:)
    Ајде во безбедна зона си,уште малце и ке штипкаш образи.:)

А мене па мене желба ми беше девојче со образи:inlove:. Ни тоа ни тоа не добив:?::)

Lovebug01, ivance.. and Tsukinory like this.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Исто како што опишуваш, како со каиш стегната, ама под гради :D дури и кожата ме боли во тие моменти.. Ама цел 8ми ми се дешава тоа. Ајде веќе почна да ми станува тешко а не сум ни 9ти влезена :P

Happyinlove likes this.
  9. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

До лесно до крај мамичка. Дали земаш терапија Утрогестан за постелката? Мене 3та терапија по ред ми ја препишува докторот бидејќи бебуш е ниско и 32+5 сме а има 2500 гр. Постелката е околу 3 цм и ме плаши, а си беше 4.5.
    Треба да одмарам повеќе ама имам и домашни обврски и тешко иде..
    Со лесно да истуркаме дај боже до крај❤

BeloMache likes this.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Терапија примам од 12та недела ради крварење. Не си играј со домашните обврски или префрли ги на друг или редуцирај скроз. Јас од 23 до сега сум само кревет/вц. Примам и прогестерон депо инекции и но-спа апчиња против контракции. Најодалечена постелката ми беше 1.75. Ми рекоа ако е над 2 ќе можам и природно со тоа што прво главата на бебе ќе излезе. Ама малово мое си има други планови нејќе да се малтретира. Си ја повлекол до сам излез. Слушај ги докторите и одмарај си последниве недели. Најискрен совет за тебе и бебулето. Со лесно до крај. :)

dromka and Rina1992 like this.
  11. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Тука сме некаде со термини, ама јас и во 9ти дали ќе влезам за неколку дена е прашање. Ич не сум исплашена. Во безбедна зона сум, бебе е над 2800гр, одмарав 2 недели ама грло на матка си се намалува од 2.3цм на 1цм, па и отворена 2-3цм. Лежам уште ама и чекам да бидне во секој момент да се запознаеме со бебе :inlove:
    Не сфаќам ова со постелкава само што значи џеб 5цм, ми рекоа дека е супер, ама не знам што значи :^)
    Ти посакувам со лесно да си поминеш :f:

Tsukinory likes this.
  12. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Еден мал апдејт од мене, вчера бев на прво цтг и немаше ништо посебно, после имав преглед со рака и воопшто не беше болно како што повеќето тука имаат пишувано, бев отворена само 1см и докторката рече дека ќе потрае процесот додека се отворам, ама проба и да стимулира за побрзо да биде.
    Па сега кога отидов во вц ми падна чепот, и имам некој слаби болки во стомакот, се надевам за брзо ќе реши бебе да испаѓа. Ме фаќа трема малце. :drunk: :inlove:

BeloMache, Broki5, CareTee and 9 others like this.
  13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Тоа со постелката џеб 5 цм е супер значи прво бебуле ќе истуркаш после постелка. Нема да има одлепување и крвавење. Најнормален пораѓај во безбедни услови. Ти посакувам лесно да си поминеш и да се гушкате што побрзо. :hug:

@Snowflake97 ајде ми се успеавте некако мешиња сакам мекици а и ќе си искористите убаво сончево време за сликање по пораѓај. :D

Broki5, Fatalnata, Lovebug01 and 3 others like this.
  14. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Ми закажаа царски, утре е денот. :worried: Бев убедена дека можам да го избегнам, ама ништо. Не ми е сеедно.

15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Радувај се утре ќе имаш средба со бебушка :inlove:

BeloMache, wannababy and GolemaMala like this.
  16. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Со тоа се тешам, инаку ме фаќа нервоза. А не сум паничар по природа.

BeloMache, Broki5, Fatalnata and 2 others like this.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@GolemaMala ајдеее бебуле ново гушкање :inlove: со лесно мила :hug:

18. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Фала :) Кај сите со лесно да помине.

Broki5 and Snowflake97 like this.
  19. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Фала ти за убавите зборови. До сега под 2 не сме биле па се надевам ќе истураме до крај. Јас терапија сега почнав протестерон апчиња само и ништо друго.
    Се најдобро драга и со лесно❤

Tsukinory likes this.
  20. K7M10J

K7M10J Популарен член

Ајде ајде, не има во бебе и со еден и со два царски, добри сме, те чекаме да ни се придружите си бебето (highfive)