Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Девојки здраво 26 недела сум и пред 2дена ми се појави розово фала му на Боже беба е во ред..докторката ми зеде брисеви и излезе ентерокок дали некој ја имал во бременост оти се изначитав се и сешто и дали имаате земано клиндамицин тоа ми препиша фала

2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Душа убава, затоа сме ние тука да си пружиме подршка една на друга, да си помогнеме колку можеме :l: стално те читам и пратам, не сум меѓу најактивните, но се трудам што знам и можам да си дадеме совет и мислење. Колку што пратам сите имаме ок бремености, да истраеме до крај потоа да се гушкаме со нашите ангелчиња кога ќе ни дојдат на свет затоа сите живееме:inlove::*:l::f: те гушкам силно издржи, ќе биде се добро(y)

На BabyD0ll, Fatalnata, Broki5 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За арно, за убаво да е :dance:

На Tsukinory, Broki5, IJAE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @Lovebug01 ох леле како го опиша со претечени образи. Милина. Буце мило. Јас сум сл. недела на контрола кога ќе бидам 34 +4 па да видиме колку ќе биде крофница моја. Некако стомаков ептен ми рипна во рок од 3 недели, дури како пингвин почнав да одам.

На Broki5, Tsukinory, ni.na и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Девојки мукозниот чеп мора ли да е ко лигаво и исцедок? Денес имав вагинален преглед докторот ми рече да очекувам сукрвица и еве од прееска има кафен исцедок ко крв но нема слуз или нешто такво? Со надминат термин сум има шанси да почнал процесот пошто немам болки

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Хаххах баш крофне :D ајде уште малку ќе грицкаме образи :D А исто и јас веќе како пингвин почнав да одам. Јас не се примеќам, ама мм ме гледа и ми се смее :D

Инаку какви стврднувања на стомак се уствари контракции? Јас имам скоро секој ден стврднувања ама на горниот дел на стомакот па мислам од што се трти или тегне ми се прави така...Болки немам никакви освен дијафрагмата.
    Др ми рече повеќе да лежам на моја десна страна а заборавив да прашам зошто (facepalm) Баш како изгубена бев денес, се што сакав да прашам, заборавив:emo:

На Happyinlove, ivance.. и Tsukinory им се допаѓа ова.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Контракциите јас ги чувствував како со каиш да сум стегната и во стомак и половина. Трае трае па пушта. Така некако беше:whew:ниско долу.
    А за на десна страна незнам зошто ти кажал др,но јас цела бременост ја прележав на десно и преубаво ми беше:)
    Ајде во безбедна зона си,уште малце и ке штипкаш образи.:)

А мене па мене желба ми беше девојче со образи:inlove:. Ни тоа ни тоа не добив:?::)

На Lovebug01, ivance.. и Tsukinory им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Исто како што опишуваш, како со каиш стегната, ама под гради :D дури и кожата ме боли во тие моменти.. Ама цел 8ми ми се дешава тоа. Ајде веќе почна да ми станува тешко а не сум ни 9ти влезена :P

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    До лесно до крај мамичка. Дали земаш терапија Утрогестан за постелката? Мене 3та терапија по ред ми ја препишува докторот бидејќи бебуш е ниско и 32+5 сме а има 2500 гр. Постелката е околу 3 цм и ме плаши, а си беше 4.5.
    Треба да одмарам повеќе ама имам и домашни обврски и тешко иде..
    Со лесно да истуркаме дај боже до крај❤

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Терапија примам од 12та недела ради крварење. Не си играј со домашните обврски или префрли ги на друг или редуцирај скроз. Јас од 23 до сега сум само кревет/вц. Примам и прогестерон депо инекции и но-спа апчиња против контракции. Најодалечена постелката ми беше 1.75. Ми рекоа ако е над 2 ќе можам и природно со тоа што прво главата на бебе ќе излезе. Ама малово мое си има други планови нејќе да се малтретира. Си ја повлекол до сам излез. Слушај ги докторите и одмарај си последниве недели. Најискрен совет за тебе и бебулето. Со лесно до крај. :)

На dromka и Rina1992 им се допаѓа ова.
  11. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    25.616
    Тука сме некаде со термини, ама јас и во 9ти дали ќе влезам за неколку дена е прашање. Ич не сум исплашена. Во безбедна зона сум, бебе е над 2800гр, одмарав 2 недели ама грло на матка си се намалува од 2.3цм на 1цм, па и отворена 2-3цм. Лежам уште ама и чекам да бидне во секој момент да се запознаеме со бебе :inlove:
    Не сфаќам ова со постелкава само што значи џеб 5цм, ми рекоа дека е супер, ама не знам што значи :^)
    Ти посакувам со лесно да си поминеш :f:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Еден мал апдејт од мене, вчера бев на прво цтг и немаше ништо посебно, после имав преглед со рака и воопшто не беше болно како што повеќето тука имаат пишувано, бев отворена само 1см и докторката рече дека ќе потрае процесот додека се отворам, ама проба и да стимулира за побрзо да биде.
    Па сега кога отидов во вц ми падна чепот, и имам некој слаби болки во стомакот, се надевам за брзо ќе реши бебе да испаѓа. Ме фаќа трема малце. :drunk: :inlove:

На BeloMache, Broki5, CareTee и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Тоа со постелката џеб 5 цм е супер значи прво бебуле ќе истуркаш после постелка. Нема да има одлепување и крвавење. Најнормален пораѓај во безбедни услови. Ти посакувам лесно да си поминеш и да се гушкате што побрзо. :hug:

@Snowflake97 ајде ми се успеавте некако мешиња сакам мекици а и ќе си искористите убаво сончево време за сликање по пораѓај. :D

На Broki5, Fatalnata, Lovebug01 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    787
    Ми закажаа царски, утре е денот. :worried: Бев убедена дека можам да го избегнам, ама ништо. Не ми е сеедно.

На Kate Rina 93, BeloMache, Broki5 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Радувај се утре ќе имаш средба со бебушка :inlove:

На BeloMache, wannababy и GolemaMala им се допаѓа ова.
  16. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    787
    Со тоа се тешам, инаку ме фаќа нервоза. А не сум паничар по природа.

На BeloMache, Broki5, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @GolemaMala ајдеее бебуле ново гушкање :inlove: со лесно мила :hug:

На BeloMache, Fatalnata, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    787
    Фала :) Кај сите со лесно да помине.

На Broki5 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  19. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Фала ти за убавите зборови. До сега под 2 не сме биле па се надевам ќе истураме до крај. Јас терапија сега почнав протестерон апчиња само и ништо друго.
    Се најдобро драга и со лесно❤

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  20. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ајде ајде, не има во бебе и со еден и со два царски, добри сме, те чекаме да ни се придружите си бебето (highfive)

На Kate Rina 93, GolemaMala и Tsukinory им се допаѓа ова.