Мешиња уште сме тука Утре влагам во 41 недела Имав лесна бременост фала богу, но веќе ми е мачно. Едвај чекам да се олеснам. Утре сум на контрола и сигурно ќе се договориме за кој ден ќе ме породат. Со провокации валда, така рече докторот вчера . Chache87 не се грижи, има време за бебчо да се сврти со главчето надолу Мешина ве гушкам сите
Chocolate издржи уште малку, за многу кратко ќе си ги видиш малите очиња најубави на свет Луси јас ќе се пораѓам во Систина, таму ми ја водат и цела бременост, не одам кај матичниот, многу лошо искуство имам со него и воопшто не сакам државни болници
И јас по се изгледа во Систина ќе се порагам, мм е повеќе за во Систина, јас би се нафатила и во државна...
Еве не и нас, денес правиме 30 недели од утре ја раситнуваме 31-та ама некако станува се потеско. Гледам дека болките се јавуваат скоро кај сите знаЧи не сум само јас со болки во киЧмата ,стомакот, нозете, се несто ме боли и бидејки ми е прва бременост одма ме фака паника си велам еве готово ке се порагам предвреме Денес бев да го продолжам породилното ( задолжително е во 7ми месец ) барем така е тука во ИТ. ПоЧнав да купувам некои поситни работи за синко и за мене сто ке ни се неопходни за во болница а за останатите ( кревет, колиЧка ) ми стои усте рано, вие до кај сте со пазарувањето? Поздрав
И јас почнав да купувам за малиот некои работи, количка, креветче, некои коплетчиња, шишенца, цуцли и слично. Сакам до Космос да отидам за месец дена да пазарам убаво
Имам некое чувство дека во четврток ќе ја биде Иначе кога сме кај матичните доктори... мојот кога бев на почеток на 37 недела на преглед ми рече дека најкасно за 1 недела ќе се породам, плодова вода почнало да се намалува и мора веќе да се прати секојдневно. Еве сум 41 недела веќе Свашта!! Белас не ли ти е страв да патуваш, скоро на крај на бременост
Ајде четврток е убав ден ќе чекаме убави вести Белас и јас би ти рекла да не патуваш во 9ти месец... Подобро оди си порано, јас веќе ни сега не би патувала, ама ако мислиш дека можеш слободно ај па може ќе бидеме цимерки во систина за некое време
Mamuski kako ste mi?Jas vcera bev na kontrola da ja vidam malata princezicka ...odlicno napreduvame soglasno gestaciskite nedeli. Ubavo e postavena i ima sansi da si se zavrti so glavceto nadolu. No so ogled na toa deka sme 29 nedela seuste e rano za da si ja zavzeme konecnata pozicija. So glavcenceto celo vreme gledase nagore kako da ocekuvase nesto da napravam za nea...srce majkino!!! Inaku jas pocnuvam so vezbirte na GAK vo petok. Imali li nekoe mesence od forumov sto ke mi se pridruzi? Za kupuvanje planirame da pocneme mesecov pa da se kompletirame naredniot. Samo da sme zivi izdravi drugo nisto ne e bitno. Imajte na um deka sme isturkale golem pat dotuka. Sega ostanatoto e bozja rabota a nie samo treba da si uzivkame i cekame da si gi vidime malite angelcinja. BellaS mene maticnata ne mi dozvoluva da patuvam osobeno ne vo osmiot i devetiot mesec od bremenosta. Me sovetuva da si bidam blisku do doma i da ne si pravam komplikacii... e sega ti kako smetas deka e najdobro taka pravi si....Chocolade posakuvam da imas brz i lesen porogaj....
Секако ако се порагам во Систина 2 недели пред термин во Ск ќе бидам сместена кај некои роднини (ако мислеш на тоа патување)
Мешковци еве ме и мене,и мене некако оваа недела ми станува потешко,на моменти се движам тромаво од што имам болки во грбот или половината, а по цел ден сум седната на работа .Инаку Чаче и јас се мислам што подолго да одам на работа за после со бебушот да си поседам повее дома,а одморот го искористив и така да ќе видиме како ќе биде. Најмили и јас почнувам во петок со вежбите,ние сме ептен блиску со термините,само знаеш ли во кој бр соба се одржуваат вежбите,заборавив јас Домачица ја нема нешто?? Инаку мојата бебушка е па цело време свртена со главата надолу уште од 20 недела,минатата недела бев на преглед и само се крие со рачето и главчето надолу ,се надевам ќе си остане до крај така со главата надолу. Поздрав мешиња и убав ден имајте
Во 60 минути... многу ми е блиску до дома, но имаш и до Дом на АРМ, претходно таму одев, Фондација Никола Кљусев и на уште многу други места. Ако сакаш ќе ти дадам број од инструкторките, па закажи си каде ти одговара. Имаш во Центар, Аеродром, Н.Лисече, К.Вода и Тафталиџе мислам.
Еве ме се досадувам на работам па гледам видеа како се бањка бебуш Бев на вежби на клиника, се' ветуваат: - не се грижете, ќе бидеме покрај вас, а на пола од тоа што го ветија не верувам, ама ај! Се одржуваат во просторија која се наоѓа само право од влезот. Бебуш ми е многу голем, 3 недели плус, правилно наместен,а се е во ред со скриен шеќер и крвна слика, се надевам дека одморот ќе го прекинам со породилно, нели дека побргу ќе излезе Паника нема и само смирено си го галкам стомакот. Јога му е мајката за нас трудниците до сите
Јас одам на ГАК во школата за мајки,но мојот термин е секој вторник од 6-8. Да ти кажам многу сум задоволна, пред се бидејќи некако психички те растеретеруваат и дознавам нови и интересни работи.
Јас не одам, си мислам за џабе а и кога видов дека бебуш е карлично се си мислам дека царски ќе се породам... Мамички споделете искуство што ве учат на часови да научиме и ние нешто
Има многу работи што ке научиш ама искрено за порагајот ако си со царски нема да дознаеш многу бидејки кажуваат воглавно за природен порагај.
Чаче има уште многу време, голема е веројатноста да се обрне бебето со главчето, и обратно, ако некое е нормално може последните недели карлично да се сврти (бар од искуства што слушам)
chache87 немој да се секираш и нервираш синко мој до 20-21 недела супер свртен после се сврте карлично,кога бев на контрола во 28 недела сеуште беше карлично,и се што најдов за царски рез прочитав,читав и што би му помогнало на бебето да се сврти пак со главчето надолу,се правев што прочитав од седење само на тврда површина со нозете раширени колку рамената,кога ќе го сетев дека мрда клекнував на сите 4 како за теписони рибање,само со главата скроз надолу,таа му била неудобна поза па ке се свртел обратно читав дека на баѓи им се свртело само од себе,така да незз што да ти речам во 31-32 недела кога бев на контрола супер си беше наместен со главчето надоле,е сега дали јас му потпомогнав во тоа или сам си се сврте најискрено незз да ти кажам.Да не биде од мене јас пробав што прочитав.Не можам да дочекам да дојде 36 недела да појдам на контрола да го видам мн ми недостига Истовремено пресреќна,уплашена и во паника што ќе биде,како ќе биде,дали ќе се снајдам,дали ќе боли мн со илјада прашалници сум.