Ние сме 38 недела ,на 17 овој месец кога матичниот гиниколог ми правеше ехо, џуниор мој беше 2800,петокот бев на прво цтг и геровски ми правеше ехо но само ми кажа дека се е добро,за килижа ништо не ми спомна.Болки само претходната недела кога имав болки во грбот сега немам ама денес киселина ме мачи цел ден.Би сакала да ве прашам кај мислите каде е подобро за пораѓај-Чаир или ГАК?
Па подобρо...сеκој има ρазлично исκуство, има добρи и лоши случκи од двете и чаиρ и гаκ. Јас пρобувам да не слушам муабети само виκам сρеќа да имам и лесен поρаѓај а се одлучив за ГАΚ ама јас имам вρеме ти веќе си на κρај Ќе издρжиме два дена κаκо и да е Ај со лесно да поминеш за κаде и да се одлучиш
И кај мене на првото ЦГТ ми беше Героски и мене ништо не ми кажа за килажа за бебе, и од двете места има предности и недостатоци, на кој како ќе му се погоди. Јас си земав упат за ГАК и се решив за ГАК таму ги одев сите контроли, до сега 4 ЦТГ правев таму и здравје боже таму ќе се пораѓам. Со бога напред и само со лесно на сите да ни биде
Има цела тема за тоа: http://forum.femina.mk/threads/Породување-во-Државна-или-Чаир.10855/ Јас го препорачувам Чаир
Sorry za lat. Nie so pe4urkata moja sme 33+0 ,se svrtila veke so glav4eto nadole ,ama mrda ,se tepa ,dzigerite mi izlegoa. OSven toa ,mnogu nisko ja nosam i preterano me boli dolniot del od stomakot ,osobeno ako dvizam poveke . A ne mozam da miruvam ,imam bezbroj obvrski koi i4no jas moram da gi zavrsham ,taka shto ,ke se trpi nekako. Vazno e deka pe4ur4eto moe e dobro ,pred dve nedeli bev na kontrola ,beshe 1900 g i site ostanati parametri bea top. Koga ke dobijam lazni kontrakcii ,ja ubeduvam samo da do4eka da zavrshi Pivo Fest ,da ja poskokam na Dino Merlin hehe ,pa posle nek se raga
Јас сум 28н. моево уште сега е со главчето надоле свртено Како поминува времето клоцањето станува по незгодно а тој си прави салто внатре гајле нема ѕверче мое
Мене ретко ми задава незгодни удари ама цело време ме грепка со ноктињата преѓе не знам како успеа дури скокотот ме фати надолу е свртено ама со лицето напред место накај рбетот можи затоа немам незгодни клоцања.За таа полложба ако остани до крај читав дека повеќе време траел пороѓајот.Ама има време до кеај 100 пати ќе се преврти
Jas isto osekav kako nekoj zvuk od noktinja ama bas svekrva mi mi kaza deka nivnite noktinja se meki epten kako hartija od vodata, i deka ne bilo mozno zvukot da e od toa pa i za toj skokot ti sto go cuvstvuvas bas me podzamisli inace i moeto veke si e svrteno so glavce nadolu, a nie sme 35+2
Јас сум 22 недела денес, рано е за трето тромесечие, само сакав да се информирам кога се испитува скриен шеќер и тие димери? Матичниот заминува на одмор, да си земам со време упат. А и после скринингот за органите што бев, кога се оди наредно на ехо и за што? И за ова што паничам три дена да си прашам и овде, може има некоја со истото, значи кога ќе се поднаведнам надолу, кај бешиката и подолу осеќам како шум некој, како чешма кога тече, а во лежење ми пулсира таму како капки. Не знам како да објаснам, а и низ нозете чувствувам како вода да ми тече внатре цело време, посебно кога лежам, како да ми се одздрвуваат. Пробав и на доктор да објаснам , се изнасмеа со описите а мене паника ме фаќа.
За скриен шеќер на некои им испитуваат во 6 месец, на некои на крај во 8, секој доктор различно кажува. Мене не ми испитуваа докторката рече дека нема потреба. После вториот скрининг си одиш нормално на контрола, јас одам еднаш месечно. После тоа само на крај уште еден брис ќе ти земат ама тоа скроз на крај имаш ти време дури ни јас не сум стигнала до таму, дополнителни испитувања се прават само ако има потреба нешто инаку не. Инаку ова ни јас не те разбрав, не сфаќам каков шум и вода осеќаш? Ќе пробам да ти помогнам ама барем да сфатам прво за што збориш Пулсирање осеќам и јас на стомакот затоа што бебето нели му чука срценцето внатре, во тишина и кога лежам мирно го осеќам, ако мислеше на тоа? Не те разбрав. Каков шум, чешма вода осеќаш не разбрав
Не знам да објаснам ниту да изгуглам и да проверам што може да е, во нозете ми е како кога се здрвени нозете па се одздрвуваат, како од горе надолу вода да ми поминува, си велам да не е од вишок течности или циркулација. А кога ќе се наведнам во делот под стомакот, под бешиката негде чувствувам како внатрешно шуштење како вода, како да не е празна бешиката. Уффф описиве ми се никакви ама ни сама не можам да си објаснам.
Најверојатно имаш грчеви, ништо страшно, колку повеќе растеш така ќе биде. Мене во сред спиење ме буди болка во нозете, и тоа со циркулацијата е точно, сега ни е зголемен протокот на крв, пумпаме повеќе крв заради бебето нели. Ти го викаш вода, јас осеќав како струја да ми минува низ вените на почетокот кога ми беше чудно уште Инаку за бешикава не те сфаќам, па таа скоро никогаш не е празна, и плус колку повеќе расте бебето толку ќе ја притиска неа и ќе ти биде по чудно. Можеби ќе осеќаш и болка во кичмата позади како убод со нож од десна страна- и тоа е нормално, поради притискање на нерв (ова јас го осеќав) Колку повеќе расте се почудно ќе ти биде не се плаши одма
Фала @<3 pleza4e <3 јас одма помислувам да не е плодовата вода, а во право си можно е уште сега да притиска со главчето, бидејќи е долу , кога ме гледаше вагинално за цервиксот докторката се гледаше дел од главчето на екранот. До сега ретко по некоја болка чувствував , значи може да започне забавата.
Моето е свртено со главчето надоле, и последниве две недели постојано ме притиска доле кај бешиката и цело време мислам дека ми се оди во тоалет и ќе седнам една капка само ќе пуштам а пред тоа мислиш ќе се помочаш. Ми беше чудно, сега ми е смешно Исто така горе му се ноџињата и како мава незнам негде дали во ребра, или каде ама многу чудно чувство имам, кога шетам па знае да се сврти целото нагоре и ме притиска на желудникот цел стомак ми се стврднува нагоре, едвај дишам Срцки тие тоа им е работа
Така ми личи на моменти а инаку не знам не сум внатре да знам дали скокотка или ме греби најблизок опис на чувството кога мрда
Да, баш како струја, тоа е вистинскоот израз за тоа што и јас го чувствувам . Инаку Кристинче, нема шанса плодовата вода да истекува внатрешно...
Магнезиум пиеш? Инаку и мене веќе почнав да барам раце за станување а кога сум сама сум за чудо и приказ во станувањето ама нормално е колку шо знам како шо расти бебето притиска на половината.
Пијам магнезиум 250 два пати дневно ама џабе е страшно ме боли неможам ни да седам ни да лежам абе хорор..