Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Некој да ми даде совет како да се контролирам од благо јадење?
    Претходните месеци немав проблем не јадев многу, сега 8ми многу ми се јаде благо и не можам да се контролирам..

На no name5 и maca050619 им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не сум репер да ти одговорам пошо цела бременост јадам благо ко никогаш да не сум видела :D ама пробај со поздрави варијанти, оние барови со житарки и чоколадо, мед, или благи овесни каши за доручек ;)

На ivance.. и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Нема како освен да пробаш со поздрави варијанти. Не знам колку јадеш ама толку шеќер не е воопшто добро ни за тебе, а не за бебето. Стави си во главата дека можеш да развиеш гестациски дијабет, а тоа може да предизвика компликации. Со јадење шеќери бебето ќе расне многу брзо и нездраво што не е добро. Не би да те исплашам ама ете при крај си, стрпи се, па после јади колку што сакаш. Бебето нема избор.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Пробај со црно чоколадо 75% или повеќе. Јас купувам со 90% најчесто. Имам читано дека се препорачува во бременоста има многу бенефити и за притисокот и за се. Не е највкусно ама многу заситува потреба за благо. Кога ќе те фати криза земи еден ред изеди и ќе те засити јас така правам. Нормално во умерени количини треба се да биде не да го изедеш целото :D

5. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Девојки и јас ви се приклучувам 28 недела ...е до сега бебушо го чуствував мн убо денска еве 3 сатот дали сабајле од двај 1,2 нежно и од тогаш до сега јас го немам почуствувано дали има место за паника ...

На Grasiela** и Tsukinory им се допаѓа ова.
  6. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Иста сум и јас до 7ми месец неставав благо во уста, сеа само на благо мислам и по можност домашно правено, среќа и на свеки и се јаде па само нарачувам еклери, бомбици, рафаело, сутлијаш, пудинг.... до 7ми едвај 5 кила качив сеа почеток на 8ми веќе сум 7кг хахаха

На ivance.. и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле кај ми ги спомна овие работи, баш сакав утре торта да правам ама како што кажа @Jana06 морам малце психички да мислам, подобро банана да изедам или овесни снегулки. :wasntme:
    Од сабајле јадев малтесе после некои колачи, аман доста е за денес.

На Jana06 и Krofna* им се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.203
    Здраво трето тромесечје :inlove:
    Многу брзо ми поминаа месеците досега многу. Сеуште ич не се осеќам како трудна, освен што ќеркичката знае и тоа како да ме клоцне посебно дур спијам:angel:
    За јадење, исто сеуште апетит ич!
    Уште едвај 4 кг имам само качено се надевам веќе ќе почнам асално да јадам.
    И така сум само на маслинки и сирење.

Припремите за ново бебе веќе се готови. Се ми е спремно само нова торба уште да купам:inlove: Сите работи по величини си ги наредив во нејзиниот плакар и едвај чекам да ја дотерувам.
    Синко, веќе е спремен за дадичката, доага ми става играчки под маицата да се играло и бебето. Паметно мое:inlove:

На wannababy, Ava.84, zhap4e и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Еве направи си утре нешто благо ама не торта :D Најди ги kokarche на инстаграм има многу убави ниско калорични десерти.

10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Обавезно, фала ти многу. :l:
    Ете и за вечера си направив овесни снегулки со банана, јаболко, цимет и суви смокви.
    Баш заситува, а има доста витамини.

На Jana06, LivingGlam и naturallmess им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Подобро прави ги за доручек овесниве каши, ем заситуваат, те полнат со енергија и ако е блага каша може да не осетиш подоцна во денот потреба за благо.
    Јас многу често знам да си направам: 4 лажици овесни снегулки, малку чиа семе, ги варам со 250мл млеко и еден ред црно чоколадо на тивко, убаво да се згусне. Настрана пасирам пола банана и кога ќе се свари кашата ја додавам во чинијата со бананата. Одозгора ставам што имам-суво овошје, јатки, кокос, малку сецкано сезонско овошје..било што. Или истава комбинација ја правам со тоа што наместо чоколадо ставам 1 лажичка мед и цимет. Можеш и некој путер од јатки 1 лажичка да додадеш. Ем благо, ем здраво за убав почеток на денот :)

На LivingGlam, Broki5 и @rollercoaster@ им се допаѓа ова.
  12. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Мешиња јс вчера се попарив со чај несакајки и после тоа мислам дека малава се шекна од клоцање претпоставувам дека и она се вознемири денеска ми е подобра раната само да не има она белег иначе на стомакот се изгорев Види го прикачениот фајл 636577 Види го прикачениот фајл 636577 16034972929413439864987899538386.jpg

13. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Ооо :( склони сме кон незгоди и јас често белји правам. Ти може ќе имаш белег ама она нема шанси преку стомак да има белег. Нека поминува побрзо

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Девојки, овие денови почнав да се препотувам во спиење, 38 недела сум. Имате ли слично искуство или потсвесниот стрес од тоа што доаѓа ми работи. Иначе никогаш не се потам во спиење

15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Мила маст од невен да мачкаш или масло од кантарион и нема да имаш никаква лузна. Нека поминува побрзо. :f:

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    И јас сум 38ма ама ова со потењево ми се случуваше некаде 2ро тримесечје. Тогаш и од киселините во делот кај срцево бев жива вода кога ќе станев среде ноќ. Не знам какви ти се соновите, можеби сонуваш нешто па од тоа потиш, ми се има случувано.
    Не ја затоплувај многу собата во која спиеш и не се прејадувај пред спиење.Општо познато е дека покалоричната храна која ја јадеме повеќе го загрева телото па вечерата нека биде полесна варијанта.

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Девојки помош
    37 ма недела сум,последниве неколку дена имам големи болки во колковите ноќе.Како тупа болка ама неиздрлива.Од искуства некој како да си помогнам?

18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Се движиш ли шеташ? 37ма си веќе и треба што повеќе да се движиш немој да лежиш освен ако доктор не ти кажал поинаку.
    Бар ја така два три дена ако се улежев и колкови и кичма се ме болеше

На hana@@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Искрено не се прибирам дома пешачам секој ден.Ама ноќе кога ќе се опушти се вероватно почнува да боли.Не сум улежана ич,само спиењето навечер ми е у кревет.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Нормално е, ти се шири карлицата и не ти е навикнато телото на новата тежина. На крајот буквално се боли :D Напиј си се магнезиум.

На Fatalnata и hana@@ им се допаѓа ова.