Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Со лесно на твојте на нога да го поминат. Изгледа цела МК е позитивна веќе...еве и од кај мм сите позитивни. Сва среќа ја клуч на врата ставив па никој не доаѓа :!:
    Ич не можам да се сетам како беше движењевп при крај кај мене. Ама мислам активен си беше до крај ребра ми искрши дури и откога се породив во соба лежев и ме болеа ребрата од ударите со ноџе:D
    Се сеќавам дека не го осеќав ни движења ни ништо откога веќе пукна водењакот и дури бев во болница..пред пораѓај.
    Така што без грижи уште ништо не мора да значи се е индивидуално.:hug:

На sun995, Lovebug01, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Со лесно да поминат мила па пишнини што ќе направиш на лекар :hug:

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас за два дена 36 полна недела, малава сеуште е баш активна. Сите ребра од десна страна ми ги "искрши" . Се намести така лошо на денес нерв од колкот притиска леле почнав да куцам. Секоја ноќ штом легнам таа забава почнува да прави, цел стомак ми го искина. Велат се смируваат тој период бебињата, помалку мрдаат, ама оваа баш и не е таква. Кај тебе вака е? Пошо тука ни се термините, да си прашам.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не клоца кај мене веќе толку многу ама се растегнува и ногата и ја осеќам под ребрата странично на стомакот, ептен се испапчува на тоа место.. Што знам, има периоди кога е поактивна, има периоди кога е ептен мирна и само ќе направи некое минимално движење.. Ма да кај мене цела бременост е мирно бебе, но досега вака на прегледи било се во ред...А и често ика.

На naturallmess и Fatalnata им се допаѓа ова.
  5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @Tsukinory беше ли на ЦТГ? Како помина контролата?

На Lovebug01 и ivance.. им се допаѓа ова.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Бев добро е цтг. Нема контракции бебуш се изнамрда како нарачан. Ме подучи матичната да не чекам од преглед до преглед да одам почесто за било каква сумња или болка. Исто така да зачестам со движење. Па малце се прошетаме нормално купив некои ситници плус за бебе и конечно одлучивме и со кои пелени ќе тераме. Сега одмарам бидејќи и тоа малку шетање многу ми дојде. За килажата да не збориме...надминати се сите очекувања. :x(facepalm)

На Cherry blossom89, Nefertiti., Krofna* и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    Здравоо, 31+6 сум, и имам многу вагинален исцедок, некогаш и жолт е, а и гакичките повеќето се мокри од што би можело да биде тоа. Сабајлево на бришење и видов како точка кафеава крв. Многу се плашам за све. Некогас имам и слаби тапа болки како менстриално во долниот дел...совети,мислење?Последно бев пред две недели на контрола кај гинекологот све беше супер, бебето дури понапредно за 10дена,плпдпва вода си имаше, за грлото ништо не кажа, само имав лакумии во постелката ама проверивме ддимери и супер беа, и скриен шеќер супер.

8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мајки, денес сум малку исплашена, на контрола бебко 2,700кг во 33+2гн, докторот рече крупно веројатно со царски и сум попарена искрено, јас и онака бев преплашена а сеа сумм :worried:
    Незнам што да очекувам, каква е процедурата?
    Нека пише некоја искуство, ве молам :|

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    И мојата матична инсистираше за царски од 28 нед. Па Еве таа што ме води во ГАК вика природно ќе се породам. Не се секирај на крај само ќе си каже. Ќе се намести.

@Buca24 да си провериш брисеви да не е некоја инфекција. Јас кога спомнав доле болки ми рекоа цервикс не болело туку уринарна инфекција имав. Кога ја средив болки снема. Исто и за исцедок, примам терапија против кандида. Болки за пораѓање почнуваат најчесто од кичма.

На Buca24, ivance.., Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Мамички едно прашање, дали ви се случило грчеви да имате, како болки за добивање ама и кичма да боли.. 35та недела сум, и бебче одговара 1 недела плус.. грчевите кога ќе ме фатат неможам да се движам 1-2мин

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А на колку време ги добиваш?

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас имам менструални грчеви од 35 недела ама не се воопшто болни. Немам болки во кичма. Најверојатно се и кај тебе подготвителни контракции, ама оди на една проверка за секој случај..

На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Како помина со терапијата за кандида,колку вагиналети ти препишаа.
    Јас имам зголемен исцедок 17 недела сум ми земаа брисеви иако уште не се стигнати рез. почнав со Полигинакс

14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    И јас прашав за полигинакс ама ми рекоа тие се со широк спектар за други дијагнози. За кандидата ми дадоа гино - дактарин. 7 вагиналети се примаат и толку е. После тоа имам орално апчиња уште малку да продолжам за одржување на нормална пх и флора. Задоволна сум. Полигинаксот мириса многу.

На abc1234 и ivance.. им се допаѓа ова.
  15. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    31 32 недела колку е нормално да е килажа на бебето

16. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Околу 2кг.

17. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    @Lovebug01

Последниве 3 дена секое утро па после престануваат во текот на денот. Денес скоро цел ден, на секои 2 часа имам стврднување на стомак, ама со ист интензитет се болките но непријатни се.
    Сонот исто така за никаде ми е, кога се вртам во спиење во болки од една страна на друга Ваква припрема ми прави телото за животот со бебе изгледа

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Најверојатно лажни контракции, ако се вистински ќе се редовни, нема да престануваат. Лажните се сосема нормални за неделата во која си

На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Исто и кај мене е :)

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sun995