Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Со лесно на твојте на нога да го поминат. Изгледа цела МК е позитивна веќе...еве и од кај мм сите позитивни. Сва среќа ја клуч на врата ставив па никој не доаѓа :!:
    Ич не можам да се сетам како беше движењевп при крај кај мене. Ама мислам активен си беше до крај ребра ми искрши дури и откога се породив во соба лежев и ме болеа ребрата од ударите со ноџе:D
    Се сеќавам дека не го осеќав ни движења ни ништо откога веќе пукна водењакот и дури бев во болница..пред пораѓај.
    Така што без грижи уште ништо не мора да значи се е индивидуално.:hug:

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Со лесно да поминат мила па пишнини што ќе направиш на лекар :hug:

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Јас за два дена 36 полна недела, малава сеуште е баш активна. Сите ребра од десна страна ми ги "искрши" . Се намести така лошо на денес нерв од колкот притиска леле почнав да куцам. Секоја ноќ штом легнам таа забава почнува да прави, цел стомак ми го искина. Велат се смируваат тој период бебињата, помалку мрдаат, ама оваа баш и не е таква. Кај тебе вака е? Пошо тука ни се термините, да си прашам.

Lovebug01 likes this.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не клоца кај мене веќе толку многу ама се растегнува и ногата и ја осеќам под ребрата странично на стомакот, ептен се испапчува на тоа место.. Што знам, има периоди кога е поактивна, има периоди кога е ептен мирна и само ќе направи некое минимално движење.. Ма да кај мене цела бременост е мирно бебе, но досега вака на прегледи било се во ред...А и често ика.

naturallmess and Fatalnata like this.
  5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

@Tsukinory беше ли на ЦТГ? Како помина контролата?

Lovebug01 and ivance.. like this.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Бев добро е цтг. Нема контракции бебуш се изнамрда како нарачан. Ме подучи матичната да не чекам од преглед до преглед да одам почесто за било каква сумња или болка. Исто така да зачестам со движење. Па малце се прошетаме нормално купив некои ситници плус за бебе и конечно одлучивме и со кои пелени ќе тераме. Сега одмарам бидејќи и тоа малку шетање многу ми дојде. За килажата да не збориме...надминати се сите очекувања. :x(facepalm)

7. Buca24

Buca24 Активен член

Здравоо, 31+6 сум, и имам многу вагинален исцедок, некогаш и жолт е, а и гакичките повеќето се мокри од што би можело да биде тоа. Сабајлево на бришење и видов како точка кафеава крв. Многу се плашам за све. Некогас имам и слаби тапа болки како менстриално во долниот дел...совети,мислење?Последно бев пред две недели на контрола кај гинекологот све беше супер, бебето дури понапредно за 10дена,плпдпва вода си имаше, за грлото ништо не кажа, само имав лакумии во постелката ама проверивме ддимери и супер беа, и скриен шеќер супер.

8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мајки, денес сум малку исплашена, на контрола бебко 2,700кг во 33+2гн, докторот рече крупно веројатно со царски и сум попарена искрено, јас и онака бев преплашена а сеа сумм :worried:
    Незнам што да очекувам, каква е процедурата?
    Нека пише некоја искуство, ве молам :|

BabyD0ll likes this.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

И мојата матична инсистираше за царски од 28 нед. Па Еве таа што ме води во ГАК вика природно ќе се породам. Не се секирај на крај само ќе си каже. Ќе се намести.

@Buca24 да си провериш брисеви да не е некоја инфекција. Јас кога спомнав доле болки ми рекоа цервикс не болело туку уринарна инфекција имав. Кога ја средив болки снема. Исто и за исцедок, примам терапија против кандида. Болки за пораѓање почнуваат најчесто од кичма.

Buca24, ivance.., Nefertiti. and 3 others like this.
  10. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Мамички едно прашање, дали ви се случило грчеви да имате, како болки за добивање ама и кичма да боли.. 35та недела сум, и бебче одговара 1 недела плус.. грчевите кога ќе ме фатат неможам да се движам 1-2мин

11. Mantub

Mantub Форумски идол

А на колку време ги добиваш?

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас имам менструални грчеви од 35 недела ама не се воопшто болни. Немам болки во кичма. Најверојатно се и кај тебе подготвителни контракции, ама оди на една проверка за секој случај..

Rina1992 likes this.
  13. abc1234

abc1234 Популарен член

Како помина со терапијата за кандида,колку вагиналети ти препишаа.
    Јас имам зголемен исцедок 17 недела сум ми земаа брисеви иако уште не се стигнати рез. почнав со Полигинакс

14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

И јас прашав за полигинакс ама ми рекоа тие се со широк спектар за други дијагнози. За кандидата ми дадоа гино - дактарин. 7 вагиналети се примаат и толку е. После тоа имам орално апчиња уште малку да продолжам за одржување на нормална пх и флора. Задоволна сум. Полигинаксот мириса многу.

abc1234 and ivance.. like this.
  15. no name5

no name5 Популарен член

31 32 недела колку е нормално да е килажа на бебето

16. abc1234

abc1234 Популарен член

Околу 2кг.

17. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@Lovebug01

Последниве 3 дена секое утро па после престануваат во текот на денот. Денес скоро цел ден, на секои 2 часа имам стврднување на стомак, ама со ист интензитет се болките но непријатни се.
    Сонот исто така за никаде ми е, кога се вртам во спиење во болки од една страна на друга Ваква припрема ми прави телото за животот со бебе изгледа

Lovebug01 likes this.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Најверојатно лажни контракции, ако се вистински ќе се редовни, нема да престануваат. Лажните се сосема нормални за неделата во која си

Rina1992 likes this.
  19. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Исто и кај мене е :)

sun995 likes this.
  20. sun995

sun995 Популарен член

Срцки наши само да биде се добро хехе :) која недела си ти