Mamicki, temava nekako prazna si stoi Pretpostavuvam mnogu od vas veke se guskaat so svoite najmili Kaj mene se broi sitno i sekoj den sum se po nestrpliva Temava nabrzo ke ja druzat novi clenovi taka da so lesno na site Jas ova treto tromesecie ke go zapamtam po zestinive, nespieni noki, ogromni bolki vo preponite (najverojatno poradi tezinata i toa sto bebceto e se podolu) i otocite Sakam da prosetam negde, nemozam...nozete mi se ogromni i bolat..Nosev 38ca pred da ostanam trudna pa vo 7mi mesec iznakupiv sve 40ka i sega sandali pred edna nedela zemav 40ka i pak mali Rekov veke ne kupuvam ke izdrzam uste nekolku dena, nedela...Ubav den na site
Зошто пишува 50% шанси за преживување до 24 недела, се мисли во случај на предвремен пораѓај или општо на бременоста?
Ако мислиш на цтг тогаш во 9ти месец се прави тоа, а некои одат дури после 38ма/39та недела...зависи, сите различно али битно после 36та се прави цт г
Јас бев прв пат во 37ма недела и сега во понделник пак треба да одам, веќе 39та ќе бидам. Со лесно Ни се бројат нас деновите кога конечно ќе се гушкаме со бебчињата Едвај чекам
и јас едвај чекам иако моево е помало од вашите Влагаме 33 недела веќе како се врти ме мава во желудник внатре
Јас ја почнувам 31 недела, времево како брзо си поминува. Како вчера да беше кога прв пати пишував во Труднички муабети. Тука темава некако не сме ја активирале, изгледа малку труднички сме во ова тромесечие.
Не срцка не сме малку туку навикнати сме во Труднички муабети и сите таму сее пишуваме а и јас искрено се сум само таму најубавко ми е
Мамички, денеска ми е последен термин. Во понеделникот на ЦТГ јави некоја блага контракција која не ја почувствував, па и вагинално ме прегледаа, и ми кажаа дека не сум отворена, меѓутоа дека бебчо е убаво спуштен доле. Болки чувствувам само во долниот дел од стомакот, кои продолжуваат накај кичмата, и тоа последниве 3-4 дена. Не сум сигурна дека се контракции. Утре сум пак на ЦТГ, па ќе видиме. Се прашувам што доколку и 40та недела немам контракции и не сум отворена, како е постапката понатаму? Ќе ме задржат во болница? Кога од која недела? И би ме породиле со провокации? Ајде ве молам за одговор ако е некој запознаен Со лесно на сите
Болките што ги имаш можно е да се контракции(не сеуште оние главните).Тие се шират од половината кон стомакот. Јас со првото спонтано добив болки во 41 недела. Ти доколку не добиеш болки можно е да ти стават провокација за да почнеш да се отвараш. Не се секирај оди редовно на цтг,нека проверуваат плодова вода и тоа е тоа Со лесно