Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Денес 33+5 сум, ама имам ептен силни болки во вагина, прво беа болки во срамна сега се спуштени баш во вагина. Искрено ми се плаче, дали има некоја друга со ваков проблем?
    Бев на контрола во четвртокот се беше ОК, уринокултура ми е чиста, не е до инфекција.
    Едвај се движам едвај седнувам едвај легнувам, дајте некој совет

Tsukinory likes this.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

И јас тој период имав болки во десната страна па дури и внатре во вагината. Како грч. И велам цервиксот ме боли на матичната. Вика не е можно. Бев го измерија се си е во ред. Од што расти бебето ги шири тие мускули доле и притиска на некој нерв. Пробај пред спиење тушни се со потполна вода да се опуштат мускулите. Ако не полека јога ако смееш. Или зголеми магнезиум можеш до 1 грам дневно ако ти дозволи гинеколог. Период е ќе помине чим се намести убаво бебе.

3. Krofna*

Krofna* Популарен член

Дај боже да е период, секоја вечер се туширам со млака вода, снемав магнезиум сеа ќе го пратам мм да иде да земе, инаку баш болка чувствувам ко тегнење, незнам како да објаснам дури мислам дека е отечено местото наоколу ;(

4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Можеш и со потопла само не долго и да не пуниш када да легнеш внатре. Само стопли го местото и завиткај се потопло легни со колку преници ти е потребно. Ако ти студи и самите мускули се постојано во грч. Јас држев една перница позади грб една посплескана под стомак странично пикната и една поцврста меѓу нозе. Магнезиум од Џејмисон ми помага многу, поевтин е и повеќе има од натурал велт. 20 мин пред да легнеш земи. Ако не се укочиш многу во ноќта нема да те боли преку ден. Нека поминува побрзо (fingers)

Krofna* likes this.
  5. tari

tari Популарен член

32+3 и јас ги имам истите болки кај мене траат веке една недела и јаа бев на лекар ништо нема се е ок ама боли леле мајко посебно ме боли навечер кога треба да станам за во вц со маки станувам или преку ден ако лежам па да станам пак боли се надевам дека бебуш за брзо ке се намести па нема да боли толку

Krofna* likes this.
  6. Krofna*

Krofna* Популарен член

Фала ти мила, ќе го пробам секој совет :*

7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мене не само навечер, туку постојано, едвај седам, едвај станувам, едвај се движам, еве сега и во лежење ме боли.
    Земав магнезиум, вечер пак ќе земам, се надевам ќе се смири до утре, веќе неколку дена ми е вака

8. tari

tari Популарен член

Мене кога лежам или кога мирувам не ме боли само кога ке се придвижам најизразено е навечер незнам зошто
    Вчера па и како лажни контракции да имав цел стомак ме стегаше и како менструални болки имав ама се смируваа брзо кога ке сменев позиција Девојки што сте породени или во покасни недели дај утешете не станува подобро или да не се надевам дека до пораѓај ке ми биде полесно

9. naturallmess

naturallmess Популарен член

мене веќе два месеци ме подзаболнуба срамна коска , позади , ама вчера и денес исто скоро како тебе ужасни болки , дури кога седам ме боли , кога лежам и напред и измеѓу нозете и позади да речам на задникот коските , мм ме теши вика се шириш нели сега треба да боли ама ја не паметам вакви болки во карлица , навистина многу јаки болки .....ни магнезиум не ми помага

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мене малце ме смири магнезиумот ама не е тоа тоа... имам болка сеуште ако тера вака неколкуу дена ќе одам пак на доктор не е возможно вака да боли

naturallmess likes this.
  11. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Во однос на контракциите јас пола бременост ги имам поготово навечер уморна. Ништо не се деси лошо уште терам, сега скоро 40та. А болка во вагина само повремено како да ме гребе нешто

12. Moce19

Moce19 Истакнат член

Мајки мене утрово ме фати така како грч на десната страна кај препонот, кратко трае и не е мноху болно ама пак... Од што може да е? Едното бебе е доле скроз ама до сеа не сум имала ваква болка да ја кажам или згрчување. 31+4 сум.. Благодарам однапред :inlove::hug:

13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Еве неколку дена ми се дешава само да ми истече течност, дали е урина не знам не мириса ама пообилно, пример цели гакичќки мокри ми се. Нормално е?
    Блиска ми вика те притиска на бешиката не знам? Сега сум со секојдневни влошки, неможам неколку пати на ден да се пресоблекувам,а башка и дома ретко седам:| 28+3 сум

Last edited: Nov 2, 2020
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Ги имав овие проблеми со првото.Знам и се жалев на мајка ми и таа ми кажа дека тоа е нормално за бремени па видов дека исто имаат полно бремени.Мислам дека е урина и ништо страшно.Ама ако имаш скоро контрола прашај пак кај доктор

mssuniquee likes this.
  15. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Скоро цела бременост бев ко подмочана, а тоа се зголеми во последните месеци, по 4-5 пати дневно менував долен веш. Нормална појава е, како расте плодот, така се повеќе притиска на бешика и доаѓа до неконтролирано подмочување. А ако ти стои цело време на мисла, исконсултирај се за секој случај со гинекологот кој ти ја води бременоста.

mssuniquee likes this.
  16. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Во првата бременост го имам истиот проблем, последниот месец цело време бев со намокрени гаќи а не мирисаше на урина, не се сеќавам дали всушност ми кажаа дека е урина тоа ,но паметам дека докторката ми кажа дека е нормално последните месеци да ми се дешава тоа, кај многу трудници се случувало така.

mssuniquee likes this.
  17. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Иста сум, недај боже да кивнам :lol: по 4/5 пара гаки на ден менувам, само гаки за перење. Ништо страшно на сите се случува после 7ми месец, тежи беба :)

Fatalnata and mssuniquee like this.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Од денес полна 38 недела, а јас немам ниеден симптом дека се ближи пораѓај...Нити спуштен стомак, нити некаква болка, ни стврднување на стомак, ни чеп ми паднал, ништо... Единствено ако ептен се раздвижам болка во препони ама поминува. Не ми се ни движи веќе со новиве мерки со маска надвор :shake: Престанав магнезиум да пијам и пак ништо не осеќам, никаков знак, а тука повеќето што сум ве читала имале барем некои лажни болки... Почнав урми да јадам :D Друго некое чаре да си почне процесов некако? :D

Rina1992, Tsukinory, BabyD0ll and 2 others like this.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Секс и пешачење трето нема
    :D^_^

naturallmess, Lovebug01 and Fatalnata like this.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

За тоа првото маж ми нејќе да чуе, страв му било (facepalm):rofl: Вчера прпбавме прв пат после 8 месеци и ми вика он не можам ми е страв и ми се тргна. Јас као :drunk: ваква бев хахаа ко првпат да ми беше и океј му викам со сила не те терам. Пешачењето ми е тешко со маска.. Фатив да ги качувам скаливе во зградава хаха ама и тие не се нешто многу, 4 ката зграда, ние сме на втор. Не знам, да почнам да скокам ако не.. :rofl: