Кај мене пораѓајот почна кога се качив до 7ми спрат пешки, мажот џабе го ангажирав пробајте и тоа се убацив во моабет ама да си кажам
Кај мене вака се стврднува одамна на моменти, и во движење и во седење некогаш, имам баш пишувано но се си мислам дека е од бебето што се истегнува, дека не се лажни контракции. Јас уствари појма немам како изгледаат лажни контракции, или имам погрешна претстава, зошто досега болка освен слаба менструална некогаш насабајле, не сум осетила.
Мешеиња од денес 27 недела и влез во последното тромесечје. Првото и второто ми поминаа баш брзо па се надевам дека и ова ве читам цело време последнава недела пред да влезам па се надевам дека ќе ми биде полесно да го поминав ве гушкам сите
Koga vasite bebuski se namestija vo pozicija so glavata nadolu ? Ja sum 30+2 i bebe celo vreme si e vo poprecna polozba ,odnosno lezi horizntalno.Maticnata mi rece mozno e, ama mali se sansite da se svrti zatoa sto od ovaa pozicija najtesko se vrtele...iskustvo?
Моево од 20 недела е со главата надолу, ама како што кажа членката над мене има фора до 37-38 недела. Некои бебиња до крај се изместуваат, некои пак како моево само во една позиција остануваат.
Pa i moevo od pocetok pa do sea u edna ista pozicija sedi , znam deka se vrtat no maticnata me zamisli poso rece od poprecna polozba najtesko se vrtat
Кај мене се лажни контракции. Во првата бременост вакви контракции воопшто немав. Ама во оваа осетив 34 недела баш како баскет ми се правеше стомакот и се уплашив и прашав во групата, поискусните членки ми потврдија дека се работи за нив. 2-3 дена ги имав тие контракции и прекинаа. Еве сега во 37ма г.н пак почнаа и тоа денес. Ќе видиме деновиве како ќе е. Не е ова тегнење на бебето, кога се тегне малата кај мене еден дел се стврднува и истакнува. А ова цел стомак се грчи, и станува тврд 10-20 сек, попушта потоа. И сето тоа не боли туку е непријатно.
И моето беше попречно, во 33та кога бев на контрола веќе беше свртено со главата надолу, иако уште го чувствувам дека се врти, рано ти е ќе се сврти
Падна дел. Два дена сум по дома раздвижена. Не падна повторно. Вечерва легнав ми се дрвеше стомакот нон стоп. Ај со мм малце во кола демек да се прошетаме пешки кај што нема луѓе. На прва кривина ме стегнаа јаки асални контракции 3/4 по ред. Реков враќај назад ми се иде во вц. Само што стапнав дома ништо. Сега ќе земеме за јадење убаво да се налапам. И здравје ќе чекаме до утре и онака сум на преглед. Белки ќе фати она вистинското.
Срцки ве молам хитно 29 недела сум дали имате примано сумамед со температура сум 37 со 6 умирам од стравој и ради темературата и ради сумамедов
Mene me fati uzasna zabobolka vo 36ta nedela,zabot Se skrsi skroz,nemase Sto da Se poprava,a nikoj ne Se nafati da go Vadi. Kako prvo odi vednas na stomatolog,ke go otvorat I ke stavaat lek,za bolka smees samo paracetamol,jas piev I antibiotic ama TOA po preporaka na stomatolog I vo konsulracija so ginekolog
Зашто ќе пиеш сумамед ти дал доктор? 37 со 6 не е температура дури ни за парацитамол не си... чај, супа, туширање и на спиење Ако дојде над 38 парацитамол
За превенција од ковидов свекор ми ни почина се чека резултати далии е од тоа ,а и јас и сопругот сме под температура побудалев ако излези дека е тоа а цела бррменост се пазевме и еднаш за славата седнавме да вечераме заедно и еве шо се случи
Имаш ли други симптоми освен 37.5 температура? Мислам дека си во паника, смири се не се пренесува корона така лесно.
Смири се, немаш потреба од сумамед. И корона да е, на таа температура не се зема антибиотик. Сумамедот е меѓу најјаките антибиотици и никако не се пие превентивно. Ако расте температурата прво со парацетамол пробај да се спушти. Имаш ли други симптоми? Земај витамини Ц, Д, пиј течности, вода со лимон...
Пробај со ракија на местото држи 3минути и плукни после, јас така со средство за дезинфекција правев, само немој да голташ. И земи парацетамол исто.