Не. Термин не е поврзан со килажа на бебето. Јас на 40+ родив бебе над 4 кг. И двајцата со маж ми сме крупни и се знаеше дека ке е крупно. Терминот никогаш не ми го поместија. Компјутерот смета дека просечно бебе се раѓа 3, 3 и пол кг, па затоа вели дека бебето ако е поголемо ке се роди порано. Ама не, бебе ке се роди кога е спремно. Теминско бебе може да е и 2,5 и 4,5 кг. Битен е развојот на органите, посебно белите дробови. Околуплодовата вода го штити бебето од тие удари т.е. тоа што ти се движиш. Има мајки со мали бебиња и бремени, ке си ги запостават ли децата?
Мешиња не заборавајте да си земете по едни папучи за во Чаир. За тие што прашуваа што да спакуваат. Туку каде да најдам убава торбичка за болница? И општо бебешка торбица? И ќебиња?
Нормално е да се јави понекогаш @BabyD0ll му се местат коските без грижи. Денеска ми беше веројатниот термин за пораѓај и нема ништо. Дали можам да каснам урма или ананас нешто така на природна база за побрзо да се отворам или да си чекам? Разбрав дека помагало ова. Иначе ве послушав и вас и докторката за вагиналетите и си ги ставам, за секој случај да не има нешто.
Јадам урми цела недела веќе по 5-6 во денот ќе видиме резултат дали има во понеделник на преглед кога ќе одам Од 36 недела одам, еднаш неделно.
Женички дали од што се раздвижив ми останаа рацете и нозете отечени. Не спласнуваат ни после спиење. Нон стоп внесувам течности, мерев притисок нормално е. Си мокрам редовно. Изгледа се дујам ко жабче од хормоните. Безбедно е за бебето? Да не ми отече и оно?
Jас мнoгу oтекував наjчестo преку нoќта се средуваа. Ладев пo туш сo вoда. Мене дури ме бoлеа. Креваj на перница. На бебетo ништo нема да му е.
Нешто многу чудно ми се случи и мс загрижи , во тек на спиење сакајки да ја сменам страната почна силно да ми се врти свес сето тоа во лежечка положба , се разбидив бев многу исптена , и се ставилизирав некако полека , мн се исплашив ... сега кога пробав да станам пак исто
Која недела си? Хемоглобин имап испитано пиеш нешто? И мене ми се случувало нормално е се во бременоста тоа сфатив. Само ја имав вртоглавици ради ниско железо и хемоглобин пиев тотхема
32 недела , пијам хеферол , крвна слика правев пред месец ипол може и више железото беше мн високо а хемоглобин 114 ... незнам да не е паднал повеке , прв пат ова ми се случува и се малче загрижив
Сега веќе бебе и повеќе расте потешко станува и дишење и се. Не се секирај ќе видиш на следна контрола да не е до крвна слика Исто така притисок мери мене цела бременост ми беше 80 со 50 или 90 со 60