....морам да пишам да го обележам моментот. Па добро нели ви реков дека земјотрес ќе здрма кога конечно со мм ќе се "омрсиме". Ајде само на арно нека е кутро бебе ми се укопа внатре од адреналин и страв.
Хахаххаа е значи од кај вас било Ме извади од памет сега неможам да спијам а за 2 саата треба да станам
Ќути исто...Сега на преглед докторка нема да може ни игла да брцне а камо ли рака... мм хрчи спие блазе си му
34та недела, нормално ли е да се стврднува стомакот што повеќе? Имам и од време на време менструални болки. Ама сабајлево ко се размрда, ко ме удри по ребра, како скокнав, за прв пат така да ми се случи, изгледа некое нервозно ќе биде.
Значи јас кога ке се омрсиме ние со мм ко што постиме од март во Битола може да се очекува најмалку 6 степени по Рихтер ме изнасмеавте од сабајеле Инаку јас не дадов репорт вчера бев на контрола и брисеви кај матичната бебуш е 2300г плодова вода доволно постелка ок И кажав дека имам некој исцедок белузлав никаков ама без мирис рече ај да ги видиме резултатите па после ке даваме терапија ако треба и така ми даде упат за да почнам на цтг од наредна недела Мене од сношти ме убија лажни контракции едвај станував цела ноќ за во вц стомакот затегнат и осеќав болки долу ниско и истовремено и под градите сега сабајлево гледам подобро е Ај чао од мене ве чекам вас на рапорт од контролата @Tsukinory @Lovebug01 @firequeenn Да е жива и зздрава убавицата
Еве ме мене.. 1цм одвај отворена, цтг реактивно имам контракции (што не ги ни чувствувам), а болки немам. Бебе спуштено многу ниско со главчето, не можеше ни да го измери убаво. 3100 гр ја измери, исто како пред 1 недела. Протоци добри, плодова вода доволно. Дома во вц ми протече како менструална крв, си велам од прегледот е. Тоа ли е сукрвица уствари? Ќе си чекам болки, да продолжам со пешачење и тоа е
Хахахахахахаххаха готово замалев од смеење. Се надевам дека ќе има ефект. Ајде бебуш излегувај,оти ако здрмаат твоиве пак, до Љубљана ќе осетам земјотрес чим Скопје го здрмаа од еднаш. Хахахахахаха. Мала шала. Чекаме рапорт од денеска. Јас вечер ќе пишам, касно ми е контролата. Ах саатите не ми минуваат.
@Lovebug01 епа срцка фрлете се на акција малку. Шетањето помогнало, сега малку друга стимулација пробај. Хехехе.
Жени завршив готово сакало нејќело го вадиме утре со господ напред. Ми направија ковид тест утре отсабајле на прием сум одиме со индукција. Не да ми фуфкааа. Епа барали сте добиле сте. Изгледа ќе го трефнам моево петок 13ти Ајде држете ми среќа брзо да биде...
Ej ej, каде ти пред мене женска? Со термин после мене си Ајде само со лесно да е, природно со провокација е тоа така? Каде ќе се пораѓаш?
Во државна ќе се пораѓам. И мислам да така му доаѓа ќе ми стават инекција за да ме фатат контракции. Сега незнам што од возбуда што од прегледот со рака ме затегнува нешто. Можеби ќе сум спремна до утре и без инекции.
Јас бев за брисеви додека ми ги зема прокрварев имав прошлите денови и болки и баш и кажав и ми препорачува да мирувам и ми кажа дека сум 2 прста отворена во случај на болки крварење или пукање на водењак одма во болница а утре да сум дошла да правиме цтг
Ајде со лесно нека ти е. Ти денес удри на "омрсување" и пешачење најди скали и качувај се за да си олесниш
Дали е нормална болка во кичма? Присутна ми е и болката во срамна Ми се плаче од двете болки, зимам магнезиум, лежам постојано Башка и како грч да ме фаќа во лева нога Бебево да не ме изненади порано Што мислите вие? Денес 35+1 сум
И двете се нормални болки за тој период не се секирај припрема си прај телото за пораѓај Дури не почнеш јаки менструални болки да осеќаш не се болки за пораѓај
А што значи болка како воспаление на вагина да имам, ко да сум возела точак цел ден дури и ко расчепетена одам боже боже