Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Со лесно само ,двете ги родив со индукции (провокации) првото траеше скоро цел ден пораѓајот пошто потешко се отварав ,а со второто беше многу брзо .Без паника опуштено ќе гушкаш бебе за ден два :)

На ivance.., Fatalnata, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Уфф добро е :hug:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Во ред е, кога последно беше на контрола? Таму не видоа ништо претходно?

4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Со лесно и брзу мила(fingers)Не заборавај да дишеш кога ќе имаш контракции.Јас бев со провокација, брзу се породив за 6ч,а не бев отворена:)Мисли позитивно уште малку ќе се гушкате со бебулето:inlove:

@Krofna* болка во срамна коска е нормална од второ тромесечје ,а поизразена во 3то.Јас си имам многу мака и голема болка.Тешко се движам,скали едвај, да се наведнам предизвик,кога се вртам во кревет исто:(Матичната ми даде појас и ми помага кога се движам не ме претиска и не ме боли толку.Магнезиумот не помага, помага калциумот и витамин Д3.Тражи на интернет вежби за симфиза тие помагаат исто.Ајде помина многу уште малки ти остана:inlove:

@Lovebug01 еден прст мила е супер напредок.Ако не ти е мачно шеткај ќе има резултат:)Пробај бања со топла вода, рилекс музика и мирисливи свеќи може и ќе ти потпомогне за отварањето:) Смеј се и така се опуштаат мускулите.Ајде со лесно и брзу да се олесниш(fingers)

@LazaLaza многу ми е жал, нема зборови кои ќе те утешат;( Тука сме да си споделуваме работи , да се подржуваме и помагаме.Заедно да истераме среќен крај.Ама не секогаш излегува среќен крај:(Многу ме боли сакоја загуба, две загуби се случија за помалку од 2 недели.Ме боли многу.Само сила ви посакувам . Животет некогаш не е фер:(

На Cherry blossom89, Lovebug01, Tsukinory и 3 други им се допаѓа ова.
  5. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Со лесно! Без паника, ќе биде сѐ во ред. :)

Ми фалат трудничкиве теми, доаѓам да ве читам и да видам до каде сте со бременоста. :l:

Жал ми е! Каква трагедија! ;(

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Фала ти мила што си ме помислила :hug::*.
    Добра сум само некако многу ми е турбо периодов,дури жал ме фаќа за бебево,на прегледи еднаш месечно одам,на работа немам време да здивнам,дома си идам обврски со големава и поминаа деновите и месеците.
    Ме фаќа грижа на совест срам ми е да кажам дека ништо немам купено за бебево:x,а за првото се бев спремна ова време:(.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Со лесно да ти биде пораѓањето. Утре сите да не израдуваш. Ептен ми е мило. Едвај чекаме убави вести. А вечерва удрите една партија "шах"за опуштање.

@Lovebug01 прочитав ЦТГ ти било реактивно, до колку одеше пикот,ако не ти е проблем да ми кажеш?

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @Fatalnata пред 2 дена до 50-60 одеше. Денес до 20-30 ама регуларни контракции. Ми викаат да продолжам да пешачам и секој момент да очекувам болки...а јас немам ништо.
    @Ava.84 1 прст ама па пред 2 дена со вагинална сонда грлото затворено и должината беше 2цм.. Не знам стварно.. После вагиналниот преглед денес ми протече сукрвица и имам како тапа болка долу ама мислам од самиот преглед дека е. Пешачам сиве денови минимум по 7км во денот. Денес цел ден стомаков ми е камен тврд, ама се мислам дека од храната ми е таков..деновиве малку посуво се хранев, претпоставувам од тоа е. Ќе видиме, ќе чекаме.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Кај мене 60 одеше, 2-3 пати, па после регуларно 20-30.
    Не ме ѕирна воопшто вагинално така да не знам што се дешава долу.

10. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Какви се лажните контракции и од која недела факаат..?

На maca050619 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    е и мене ме интересира , 34 нед сум незнам

12. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Со лесно :hug:

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Од синоќа имам менструални болки, на моменти послаби, па појаки, па ги нема, па пак...како да ме гризе матката, класична менструална болка. Имав кафен исцедок после сукрвицата вчера, скоро цел ден ама не многу количински...Пред 2 саата станав за во вц и исцедокот беше како белка од јајце, прозирен со мали кафеави грутки и конци..божем чепот е тоа веќе? Не знам што да правам дали да одам на болница, контракции немам освен овие менструалниве болки...

На Milkiway, Fatalnata, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Ајде другарице пиј едно кафенце и спремај се. Јас и ти сме решиле во ист ден да се олесниме. (fingers):makeup:

На Milkiway, mamaJana, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мери ги болките на колку минути ти се,ако се повтараат за исто време почнат е процесот.Само полека без паника ,чепот е паднат 1 прст отворена полека со Бога напред ќе биде.Немој да паничиш . За болница ти е рано,ама ако таму си посигурна оди они може и да те вратата:)(fingers)

На azelea и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Жени ве молам зс совет , прашав за тоа како изгледат лажните контракции бидејки бчера цел ден имав како некој напони , оа бебе мрдаше многу , па некој бодежи и си легнав денес на секојдневна забележав исцедок не мн кафен но така имаше малкууу светло кафено накај жолто , се плашам да не е чепот , 33 недела сум дали мислите дека треба да идам кај матичен

17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Тебе со лесно да ми ти е, ама јас се си мислам ми дека ќе ме вратат ако одам... Не ми се болкиве на ист интервал, кратко траат, ако менам положба се намалуваат, така да мислам дека се лажни. Ај ќе пробам да отспијам малку па ќе видам..

И колку е нормално да ика бебе во 39 недела? И синоќа и сабајлево икаше...

На Ava.84, Klara91, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    секогаш кога те замислува нешто иди и направи контрола , консултирај се со матичен нека те види колку да се смириш и да знаеш дека се е ОК

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086

Da sekako ke odam sega se javiv maticniot mi e 2 smena , planiram da idam

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    И мене вака ми почна првото породување,со слаби менструални болки и како слабо крварење.Мери ги болките на колку време се појавуваат ,јас кога отидов бев веќе 4 прсти отворена.Со лесно,како и да е:hug:

На Ava.84 и Lovebug01 им се допаѓа ова.