Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Со лесно само ,двете ги родив со индукции (провокации) првото траеше скоро цел ден пораѓајот пошто потешко се отварав ,а со второто беше многу брзо .Без паника опуштено ќе гушкаш бебе за ден два :)

2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Уфф добро е :hug:

Milkiway likes this.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Во ред е, кога последно беше на контрола? Таму не видоа ништо претходно?

4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Со лесно и брзу мила(fingers)Не заборавај да дишеш кога ќе имаш контракции.Јас бев со провокација, брзу се породив за 6ч,а не бев отворена:)Мисли позитивно уште малку ќе се гушкате со бебулето:inlove:

@Krofna* болка во срамна коска е нормална од второ тромесечје ,а поизразена во 3то.Јас си имам многу мака и голема болка.Тешко се движам,скали едвај, да се наведнам предизвик,кога се вртам во кревет исто:(Матичната ми даде појас и ми помага кога се движам не ме претиска и не ме боли толку.Магнезиумот не помага, помага калциумот и витамин Д3.Тражи на интернет вежби за симфиза тие помагаат исто.Ајде помина многу уште малки ти остана:inlove:

@Lovebug01 еден прст мила е супер напредок.Ако не ти е мачно шеткај ќе има резултат:)Пробај бања со топла вода, рилекс музика и мирисливи свеќи може и ќе ти потпомогне за отварањето:) Смеј се и така се опуштаат мускулите.Ајде со лесно и брзу да се олесниш(fingers)

@LazaLaza многу ми е жал, нема зборови кои ќе те утешат;( Тука сме да си споделуваме работи , да се подржуваме и помагаме.Заедно да истераме среќен крај.Ама не секогаш излегува среќен крај:(Многу ме боли сакоја загуба, две загуби се случија за помалку од 2 недели.Ме боли многу.Само сила ви посакувам . Животет некогаш не е фер:(

5. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Со лесно! Без паника, ќе биде сѐ во ред. :)

Ми фалат трудничкиве теми, доаѓам да ве читам и да видам до каде сте со бременоста. :l:

Жал ми е! Каква трагедија! ;(

Tsukinory likes this.
  6. azelea

azelea Популарен член

Фала ти мила што си ме помислила :hug::*.
    Добра сум само некако многу ми е турбо периодов,дури жал ме фаќа за бебево,на прегледи еднаш месечно одам,на работа немам време да здивнам,дома си идам обврски со големава и поминаа деновите и месеците.
    Ме фаќа грижа на совест срам ми е да кажам дека ништо немам купено за бебево:x,а за првото се бев спремна ова време:(.

Ava.84 likes this.
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Со лесно да ти биде пораѓањето. Утре сите да не израдуваш. Ептен ми е мило. Едвај чекаме убави вести. А вечерва удрите една партија "шах"за опуштање.

@Lovebug01 прочитав ЦТГ ти било реактивно, до колку одеше пикот,ако не ти е проблем да ми кажеш?

Tsukinory likes this.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

@Fatalnata пред 2 дена до 50-60 одеше. Денес до 20-30 ама регуларни контракции. Ми викаат да продолжам да пешачам и секој момент да очекувам болки...а јас немам ништо.
    @Ava.84 1 прст ама па пред 2 дена со вагинална сонда грлото затворено и должината беше 2цм.. Не знам стварно.. После вагиналниот преглед денес ми протече сукрвица и имам како тапа болка долу ама мислам од самиот преглед дека е. Пешачам сиве денови минимум по 7км во денот. Денес цел ден стомаков ми е камен тврд, ама се мислам дека од храната ми е таков..деновиве малку посуво се хранев, претпоставувам од тоа е. Ќе видиме, ќе чекаме.

Ava.84 likes this.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Кај мене 60 одеше, 2-3 пати, па после регуларно 20-30.
    Не ме ѕирна воопшто вагинално така да не знам што се дешава долу.

10. no name5

no name5 Популарен член

Какви се лажните контракции и од која недела факаат..?

maca050619 likes this.
  11. maca050619

maca050619 Истакнат член

е и мене ме интересира , 34 нед сум незнам

12. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Со лесно :hug:

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Од синоќа имам менструални болки, на моменти послаби, па појаки, па ги нема, па пак...како да ме гризе матката, класична менструална болка. Имав кафен исцедок после сукрвицата вчера, скоро цел ден ама не многу количински...Пред 2 саата станав за во вц и исцедокот беше како белка од јајце, прозирен со мали кафеави грутки и конци..божем чепот е тоа веќе? Не знам што да правам дали да одам на болница, контракции немам освен овие менструалниве болки...

14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ајде другарице пиј едно кафенце и спремај се. Јас и ти сме решиле во ист ден да се олесниме. (fingers):makeup:

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Мери ги болките на колку минути ти се,ако се повтараат за исто време почнат е процесот.Само полека без паника ,чепот е паднат 1 прст отворена полека со Бога напред ќе биде.Немој да паничиш . За болница ти е рано,ама ако таму си посигурна оди они може и да те вратата:)(fingers)

azelea and Lovebug01 like this.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Жени ве молам зс совет , прашав за тоа како изгледат лажните контракции бидејки бчера цел ден имав како некој напони , оа бебе мрдаше многу , па некој бодежи и си легнав денес на секојдневна забележав исцедок не мн кафен но така имаше малкууу светло кафено накај жолто , се плашам да не е чепот , 33 недела сум дали мислите дека треба да идам кај матичен

17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Тебе со лесно да ми ти е, ама јас се си мислам ми дека ќе ме вратат ако одам... Не ми се болкиве на ист интервал, кратко траат, ако менам положба се намалуваат, така да мислам дека се лажни. Ај ќе пробам да отспијам малку па ќе видам..

И колку е нормално да ика бебе во 39 недела? И синоќа и сабајлево икаше...

18. naturallmess

naturallmess Популарен член

секогаш кога те замислува нешто иди и направи контрола , консултирај се со матичен нека те види колку да се смириш и да знаеш дека се е ОК

no name5 likes this.
  19. no name5

no name5 Популарен член

Da sekako ke odam sega se javiv maticniot mi e 2 smena , planiram da idam

naturallmess likes this.
  20. azelea

azelea Популарен член

И мене вака ми почна првото породување,со слаби менструални болки и како слабо крварење.Мери ги болките на колку време се појавуваат ,јас кога отидов бев веќе 4 прсти отворена.Со лесно,како и да е:hug:

Ava.84 and Lovebug01 like this.