Со лесно само ,двете ги родив со индукции (провокации) првото траеше скоро цел ден пораѓајот пошто потешко се отварав ,а со второто беше многу брзо .Без паника опуштено ќе гушкаш бебе за ден два
Со лесно и брзу милаНе заборавај да дишеш кога ќе имаш контракции.Јас бев со провокација, брзу се породив за 6ч,а не бев отворенаМисли позитивно уште малку ќе се гушкате со бебулето @Krofna* болка во срамна коска е нормална од второ тромесечје ,а поизразена во 3то.Јас си имам многу мака и голема болка.Тешко се движам,скали едвај, да се наведнам предизвик,кога се вртам во кревет истоМатичната ми даде појас и ми помага кога се движам не ме претиска и не ме боли толку.Магнезиумот не помага, помага калциумот и витамин Д3.Тражи на интернет вежби за симфиза тие помагаат исто.Ајде помина многу уште малки ти остана @Lovebug01 еден прст мила е супер напредок.Ако не ти е мачно шеткај ќе има резултатПробај бања со топла вода, рилекс музика и мирисливи свеќи може и ќе ти потпомогне за отварањето Смеј се и така се опуштаат мускулите.Ајде со лесно и брзу да се олесниш @LazaLaza многу ми е жал, нема зборови кои ќе те утешат Тука сме да си споделуваме работи , да се подржуваме и помагаме.Заедно да истераме среќен крај.Ама не секогаш излегува среќен крајМногу ме боли сакоја загуба, две загуби се случија за помалку од 2 недели.Ме боли многу.Само сила ви посакувам . Животет некогаш не е фер
Со лесно! Без паника, ќе биде сѐ во ред. Ми фалат трудничкиве теми, доаѓам да ве читам и да видам до каде сте со бременоста. Жал ми е! Каква трагедија!
Фала ти мила што си ме помислила . Добра сум само некако многу ми е турбо периодов,дури жал ме фаќа за бебево,на прегледи еднаш месечно одам,на работа немам време да здивнам,дома си идам обврски со големава и поминаа деновите и месеците. Ме фаќа грижа на совест срам ми е да кажам дека ништо немам купено за бебево,а за првото се бев спремна ова време.
Со лесно да ти биде пораѓањето. Утре сите да не израдуваш. Ептен ми е мило. Едвај чекаме убави вести. А вечерва удрите една партија "шах"за опуштање. @Lovebug01 прочитав ЦТГ ти било реактивно, до колку одеше пикот,ако не ти е проблем да ми кажеш?
@Fatalnata пред 2 дена до 50-60 одеше. Денес до 20-30 ама регуларни контракции. Ми викаат да продолжам да пешачам и секој момент да очекувам болки...а јас немам ништо. @Ava.84 1 прст ама па пред 2 дена со вагинална сонда грлото затворено и должината беше 2цм.. Не знам стварно.. После вагиналниот преглед денес ми протече сукрвица и имам како тапа болка долу ама мислам од самиот преглед дека е. Пешачам сиве денови минимум по 7км во денот. Денес цел ден стомаков ми е камен тврд, ама се мислам дека од храната ми е таков..деновиве малку посуво се хранев, претпоставувам од тоа е. Ќе видиме, ќе чекаме.
Кај мене 60 одеше, 2-3 пати, па после регуларно 20-30. Не ме ѕирна воопшто вагинално така да не знам што се дешава долу.
Од синоќа имам менструални болки, на моменти послаби, па појаки, па ги нема, па пак...како да ме гризе матката, класична менструална болка. Имав кафен исцедок после сукрвицата вчера, скоро цел ден ама не многу количински...Пред 2 саата станав за во вц и исцедокот беше како белка од јајце, прозирен со мали кафеави грутки и конци..божем чепот е тоа веќе? Не знам што да правам дали да одам на болница, контракции немам освен овие менструалниве болки...
Мери ги болките на колку минути ти се,ако се повтараат за исто време почнат е процесот.Само полека без паника ,чепот е паднат 1 прст отворена полека со Бога напред ќе биде.Немој да паничиш . За болница ти е рано,ама ако таму си посигурна оди они може и да те вратата
Жени ве молам зс совет , прашав за тоа како изгледат лажните контракции бидејки бчера цел ден имав како некој напони , оа бебе мрдаше многу , па некој бодежи и си легнав денес на секојдневна забележав исцедок не мн кафен но така имаше малкууу светло кафено накај жолто , се плашам да не е чепот , 33 недела сум дали мислите дека треба да идам кај матичен
Тебе со лесно да ми ти е, ама јас се си мислам ми дека ќе ме вратат ако одам... Не ми се болкиве на ист интервал, кратко траат, ако менам положба се намалуваат, така да мислам дека се лажни. Ај ќе пробам да отспијам малку па ќе видам.. И колку е нормално да ика бебе во 39 недела? И синоќа и сабајлево икаше...
секогаш кога те замислува нешто иди и направи контрола , консултирај се со матичен нека те види колку да се смириш и да знаеш дека се е ОК
И мене вака ми почна првото породување,со слаби менструални болки и како слабо крварење.Мери ги болките на колку време се појавуваат ,јас кога отидов бев веќе 4 прсти отворена.Со лесно,како и да е