девојки , денес бев на контрола само сантим доотворена , грлото на матаката останува исто 21 мм , е сега плацента вика втор степен и почетни клацификати , ја секако идам на контроли за дидимери на две недели и сека следната недела ќе правам пак ама ми спомна дека го прекинуваме аспирионот , а може ќе почнеме со клексани , не ли е рано 33+4 сум да ми созрева плацентата ? до слесна недела и утрогестанот треба да го прекинам и магнезиумот , веќе со овој степен плацента претходно сум била во краен стадиум пред пораѓај ми е страв дали ќе се храни бебето добро следниве недели .... имате некакви сознанија , некаково искуство ?
мамички да ве прашам дали слаб хемоглобин има некаква врска за породување , ужас сум неможам никако да си го средаммм
Баш кога си пишала, тогаш бидна ајде сега да си се олесните за брзо вие што сте на ред. Имав ептен школски пораѓај со исклучок на крајот, кога малку се изгубив на последниот напон. Малата излезе измачена и не заплака веднаш, па не ми ја дадоа, само ми ја покажаа кога заплака и ја однесоа, па уште не сум ја видела од близу. Но добра била сега. Ќе пишам во породилни деновиве.
Интуиција, некако те немаше и си помислив на вас. Ете пешачењето дало голем ефект да се породиш школски,бравос. Амин сега и ние што сме на ред да си се олесниме со Господ напред.
здраво јас сум 34 нед , кога се избришав после мокрење забележав една капка крв на тоалетната , има простор за грижа немам болки ништо
Со лесно и ја сум иста сега ќе пробам со хемобит ај од една страна со слабо железо што мака иам па и со инфекцииве што незнам од кај никнуваат а толку многу се пазам
Како мислиш на кој начин? Ги има посебно и вагиналети и капсули за орална употреба. Што ти е препишано од доктор тоа земи си.
Jas zemav kapsuli tie se probiotik mi gi prepisaa vo kombinacija so antibiototik bidejki antibiotikot bese sumamed ispiv 2 dozi ama po preporaka na lekar Kako ti se prepisani taka zemaj gi ako ne si sigurna javi se preparasaj
Консултирај се со гинекологот кој ти ја води бременоста. По мене треба да отидеш да те прегледа, бидејќи си трето тромесечие. Сепак се е индивидуално, може и да не е ништо, ама за да си мирна и ако не дај Боже, има нешто, навремено да те покријат со терапија. Поздрав и се надевам дека се ќе биде како што треба.
Веќе сум сосема при крај.38ма недела... не ми се верува колку брзо летнаа. Стомакот ми е некако стегнат, како послабо да мрда и како да имам зголемен секрет... а имам закажано царски наредна недела, валјда нема да ме изненади порано
Од сабајле менструални болки на пола саат па прекинаа сега половината ме боли без престан пола саат може и повеќе. Да палам патиките и правец у болница или да почекам болки појаки да бидат
Мене ме интересира како изгледа пукање на водењакот? Дали поголема количина на вода истекува или како? Дали водата е бистра или со примеси на крв?