Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Бистра вода е и да истелува голема количина. Т.е. може да тече по малце или да исцури . Кај мене беше тоа течење по малце. Кога пукна истече наеднаш како да си се измочала анаеднаш голем млаз по нозе и на под и нема шанси да не осетиш дека е тоа.
    Ова мокар долен веш не е ништо спрема тоа пукање водењак.

На irenculce и Fatalnata им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мене ми го пукнаа во болница, се осеќа така како млаз од вагина но не може да се спореди со 'млаз'од исцедок. И кај мене течеше по малку, не истече се наеднаш. Бистар е како водичка.

Да одиш. И јас не им обрнував внимание, мислев лажни болки се, а уствари јас сум се отворила од одвај еден прст, до скоро 5 сантими (fingers)

Последна измена од модератор: 18 ноември 2020
    На Fatalnata, mssuniquee и naturallmess им се допаѓа ова.
  3. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    еве веќе неколку дена ништо може некое мозолче нешто , добри сме со бебушко мрдаме целл денн :inlove:

4. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    која недела си ?

5. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    254
    Абе богда чува сум ми прекинаа си легнав сум заспала и немам ништо неколку дена вака утре имам закажано ќе почекам до утре да видам ако у меѓу време не ме фатат нешто појако

6. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    254
    37

7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Женски фала ви на одговорите. Бидејќи за првата бременост си добив болки, и си се отворив спонтано на 7-8цм, на таа отвореност со игла ми го пукнаа водењакот, и голем млаз излезе. Па затоа не знам како изгледа спонтано пукање на водењак па сакав совет. Оти денес 38 +1 па се може да се очекува,нели? Болки знам како фаќаат, чепот знам како изгледа, само за малазот од водењакот се двоумев, па си викам да си се информирам. Па останува само да чекам. Сега за сега немам никакви знаци за пород. :) Бебушка е долу ниско спуштена веќа, ама сеуште е активна.

На Snowflake97, Klara91, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    И јас сум 38+4 :DКај мене не е толку активно некако како порано а имам и исцедок... па само одам во тоалет некако трипам готово дека ми прснал водењакот :sweat:

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Леле иста јас, само летав вц ради тоа. Ама денес еве помалку влегувам во филм оти и преку тренерки ако прсне ќе го осетам.

На Klara91 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  10. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Фала на сите за вагиналети што ми ги дадовте се консултирав и со лекар правилно ги конзунирам и се надевам дека ќе се среди инаку не ми се верува дека ми останаа уште 40 дена до терминот

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    123
    Здраво женски, јас сум 35+5 последните два дена имам баш болки во препони, траат кратко по 1мин макс ама болни се баш, има простор за паника или тоа се тие лажни? Болки во кичма имам исто така ама повеќето се кога мрда бебуш. Бебетп кога се мрда исто осеќам болки во препон , ама барем знам ме стиска тоа. На спиење препони премногу болат ама последен пат матичниот ми кажа нормално било, мускули се тегнеле :/
    Во среда сум на преглед за брисеви ке прашам, се мислам да не е нешто опасно, баш приметувам разлика од порано :)

12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    28+4 сум, деновиве не можам ниту нозете да си ги скрстам, ме боли и ко да ми теже уствари влече нешто надолу, ептен језиво чувство имам :|
    Болки како грчеви присутни сеуште, некогаш послаби ама битно присутни постојано.
    Плус нагон за мочање на секои 5-10минутки, болки во вагина надворешно од сабајлево, ма ужас е благ збор за ова :|
    Како се справувате вие со ова?

13. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    За грчеви магнезиум. За останатото уринокултура не е на одмет

14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Земам магнезиум, не ми помага баш.
    Уринокултура за што ?
    Ова е баш болка во вагина надворешно, ко да сум удрила негде :|
    Ова за честото одење во тоалет е уствари лажна тревога, од што ме удира многу силно ниско бебе и трчам во тоалет и оп, ништооо :D
    А не мокрам често.

15. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    Незнам колку магнезиум земаш. Мене на 8 саати ми препишаа. А за често мокрење секогаш ми препорачуваат уринокултира да исклучиме бактерија. Сепак е рано да ви е толку ниско бебето, освен ако нели не носите ниско.
    Сепак чим е надворешна болка може да е и од магнезиумот затоа што го стврднува грлото

16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    За болките во карлица или срамна коска пробај калциум плус Д3.Мене ми ги смирува болките, ама не се губат целосно.Земи малку одмор мила цело време си на работа.Лежи и одмарај малку:)

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас сеа дури почнав бремено да се чуствувам, од утре сум 30та недела, излегов со золва ми 45мин да прошетаме. Стомакот на секој чекор ме боли повише и повише, половината како разделена од грбот ја чуствувам, киселини колку ти душа сака, се движам со брзина на полжав, а за мочниот меур да не зборам, 2 чекори надвор од дома и ми е полн..

На Catlover17 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Одморот си го чувам за да поседам пред породилно малку дома. До 31 декември ќе сум на работа и после цел месец дома.
    Инаку би ме терале до крај да одам,пошо според нив можеме ние :) се можеме ..
    Д3 колку смееме ?
    Матичнава еднаш ја прашав дали да земам, вика не е препорачливо во бременосг, што има во пренеталните витамини тоа, дополнително не :|
    Ќе си земам па само калциум ако не..
    Не знам да полежам јас и дома, или нешто работам или дете шетам, ем угорница ем 2км, ем точак и дете од 13кг туркам.
    Не ми иде памет мене.

На Larahappy и Ava.84 им се допаѓа ова.
  19. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    На почетокот во прво тромесечије неможев кафе (а зависник си бев ) , ми се лошеше насабајле .. сега во трето пак исто веке неколку дена ми се гади кога станувам и кафе пак неможам ...

20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Иста сум и јас, све ми се врати од прво

На BabyD0ll и no name5 им се допаѓа ова.