Првпат слушам дека не смее Д3.Јас во калциумот имам и плус во пренаталните и плус земам дополнително 500 I.E. Кога барав на нет за овие болки беше предложено заедно да се примаат и плус појас за стомак да се носи.Демек жените бремени со 2-3 дете страдале многу од оваа болка.Пробај 2-3 дена само калциум па види. Мене кога ќе ми помине го прекинувам калциумот па правам пауза 1-2 дена па пак ме боли и пак пијамИнаку мислам ќе се распаднамТакво чувство имам, а уште не сум во трет триместар Појасот го користам исто кога одам, па го немам тоа влечење во стомакот и болки
И јас прв пат слушам дека не смее д3,баш напротив трудници треба да го пијат,го спречува и ризикот од аутизам кај детето уште во утробата. Јас пијам од фембионот и плус некоја капка солдевит.
Јас пиев цела бременост Д3 по 2000и.е дневно. Никој не ми кажал дека не смее, а повеќе лекари ме прегледуваа.
Па не знам женски, поише од 400iu не смеело ми рече. Исто и за доење знам не е препорачливо е сеа ваљда разни доктори,различни мислења.. Јас имам од 1000 дома си го пиев во март редовно, ама од кога останав бремена го прекинав по совет на матичната. @Ava.84 А појасот каков е? Тоа да не е со намена ако е бебе ниско или нема врска? Мора нешто,стварно безвезе ми е вака..
Појасот е специјален за трудници.Па моето е пониско од претходното, ама стомакот ми е висок,а пак ме боли.Тој служи само за подршка на стомакот при движење или стоење.Јас на раб само седам , а се движам до градинка некои 400м и си го ставам.Исто бил добар и за трудниците со болки во грбот.Разговарај со твојата др за појасот.Прочитав дека и во мк е на рецепт од продавници за ортопедски помагала.
Истите болки и јас ги имам оваа недела дена и цело време трк у вц сум , ќе си постелам таму веќе да спијам док баш а прашав кажа претиска на бешика и затоа така , јас ниско носам ама појас такви чуда јок , да лежам да одмарам и се ќе било добро магнезиум да пијам по потреба и витамините и тоа е се трај си чути си на др начин
А д3 за што земате? Јас многу се плашам дека слабо јадам, страв ми е дали бебето добро напредува. Неколку пати навечер се будев и повраќам од мака во желудник, прекинав и сода да користам од страв да не ми е од тоа. Освен стандард витамините пијам и сидерал фолик и магнезиум, друго што би можела за апетит?
Јас осеќам болки у кичма од време на време и онака доле кај бешиката кога спијам навечер на лева страна ми доаѓа мака а коа малку ќе се завртам на десно осеќам како ме клоца со ноџето и морам да легнам на грб за да се смири некоја имали со ваква мака инаку сум 34+5
Да не ти е повраќањето од сидералот? Тоа е суплемент за крвта така? Обично они прават мачнини.. Земи си б комплекс или пивски квасец (не сум сигурна дали смее пивскиот) за апетит. И содата добро што си ја прекинала,сепак и таа го дразни желудникот па добро е малку пауза да направиш со неа. Пиј кисела вода за киселини,малкуцка помага ама ок е,помага битно Бебе не го мерат на контролите ?! Д3 за коски,заби и по ново за имунитет ради ковид го даваат.
@Chanell* На последнава контрола не ми го измерија, само супер е, убаво е наместено и толку. Еве 12 дена помина од контролата, уште некој ден и ќе си идам на друг преглед.. Сидералот вака е како цедевита ептен вкусен, не верувам од него дека ми е. Ама ептен мака сигурно е од содата. Баш ќе пробам со кисела вода, сега 8ми и 9ти ни се најтешки. Ќе поминат брзо ајде
@mssuniquee Мене само кисела вода ме спасува, сода ми е гадно да пијам т.е пробам, такви ко твоите тука знам дека нема, Гастро гард за ништо не ги бива,не ми делуваат. Баш сега се зачестија киселините,од сенешто ме фаќа Штом е добро бебе ич нека не ти оди мисла дека не напредува Си земаш витамини претпоставувам, па и тие го “хранат”, така да сигурно е 5ка момата Уште малку.. @Ava.84 Ела да те гушнам Си земав Калциум директ кесички, имаат додаток на д3 и цинк, од една кесичка и тежината и болката доле ја снема.
Да пробаш и малку психички, тука на форумот има тема фемина инстаграм под категорија храна и пијалоци, гледај таму може ќе ти се сојаде нешто. Гледај видеа со готвење и тн. За витамини искрено не знам. За себе знам ако изедам кисело јаболко одма добивам апетит.
Јас еве 32 недела уште повраќам секој ден по 4 5 пати сигурно а бебето е со супер тежина. Пробај јади повеќе ама не се секирај доколку добро си напредува не е страшно.Јас сум само 2 кила здебелена до сега ама важно е бебето да напредува
Мн имам кеселини од 7 месеџ посебно сегаб8 ми... а и мн ми кркорат цревата и течна столица валјда од овошије си се тешам ...
и кај мене киселини пак , болка во желудник леле леле , а за столицата мислев од магнезиумот ми е , сега не го пијам и пак ми е течна , мене нешто ми се увртело во глава дека ми е од водата инаку вчера паднав на излегување од продавница , само коленото си го направив лом и се задржав на рацете , во кола кога влегов бебче мрдка нормално ама пак закажав уутре контрола , мислам ќе ми се изнасмее докторката кога ќе и кажам зашто сум дошла
Лле срцка, пази се при крај аман. Сигурно ништо нема бебче ама за друг пат внимавај си Иначе за столицата може ти е така ако јадеш луто.