не јадам луто ама цела бременост ми е вака , инаку нозете не мии работат во последно време , незнам што е со мене ама до продавница идам и на пола пазарење ми се плеткаат нозете , ептен без енергија сум
Полека, се што правиш сега полека. И јас се движам ко бабичка, тебе нозете ама мене рацете ми се фатени, се ми паѓа од раце, не знам зошто.
Zdravo feminki, jas sum 26ta nedela i osekjam nekoja bolka vnatre vo vaginata kako da me tegne nesto cuvstvo kako konec da se tegne taka ja osekjam bolkata ,e sega neznam dali se zategaat muskulite na matkata ili nesto drugo, ama edno grdo cuvstvo e
Ај и јас да си ги кажам маките денешни. 38 +5 денес. Кун ручек почна да ме фаќаат болки во кичма и тоа константна едно 3-4 часа, се израдував реков леле почнува процесот ете ќе биде за скоро пораѓајот, кога легнав малку да одморам почна да се смирува болката, останаа само лажните контракции и после саат време и тие прекинаа. Ох леле.
Иста и јас сум недела дена со болки во кичма контракции ми се кочат цели нозе од кичма па надоле бев на контрола абер нема за искачање а претходниот месец ме исплашија почнав да се отварам а сега се заинати несака да искочи
Ваква бев пред пoраѓаj сo првoтo не мoжев да дoчекам. Први денoви сo бебе дoма, грчеви, плачки ми де спие и си викав леле штo не бев трудна уште некoj ден
Иста сум и јас со пусто спиење жива ненаспана сум. Откако си дојдовме од болница еве веќе недела дена најмногу 3 сати имаме сврзано навечер. А кога бев бремена не спиев од киселини, од болки ..уште од тогаш ме спремало бебево.
Ај јас да дадам еден извештај Пред малку се вратив од контрола 33+2 недела сум, ми правеа цтг покажа малку контракции одма ме боцнаа со прогестерон депо и флостерон за зреење на белите дробови на бебињата. Си добив и преглед со рака не беше страшно како што замислував, малку омекнато грло и едното бебе спуштено Ми рече докторката не се плаши не е страшно ова е превентивно, ама јас пак се плашам ако осетиш болки или крварење веднаш ќе дојдете и да не сум овде ќе ме повикате од дома мислам нозете ми се пресекоа кога го слушнав тоа. Иначе бебињата супер напредуваат си одговараат со неделите ама ова многу ме исплаши Некоја од вас со слично искуство да сподели Извинете на долгото објаснување
Хелоу женски Денес 39+3 . Терам полека, растам ко тесто. Моево абер нема. Моиве деца си седат со задоволство во стомак. Овој пат мора да се реагира и утре ќе се оди да се договориме во болница како ќе одиме понатаму . Царски не ми бега. Се за да се роди здраво право бебе. Јас имам прегледи со рака ехее од почеток на бременоста. Па не ми прави проблеми. Најтешки денови се последните дефинитивно. Куферот спремен, си дреме на сред спална . Веќе и сеедно ми е ако нешто фали. Само нека помине се
И моиве така, уживаат во мешето кај мама. Синот 40+5 г.н го родив, ако и цуца биде таква лелеееее. Има да збеснам. Кај мене изгледа се ова докториве како договорени вагинално не ме чепкаат ич, девица можда мислат сум. Ни мк не добивав преглед со рака, а ни овде ( Словенија) не добив од матичната. Изгледа само за време на пораѓање еднаш ми е судено таков преглед и толку.
И тоа нестрплива. Вака не беше за првото,ама поучена и измалтретирана со првото и можда затоа сега вака сакам поскоро да биде.
So lesno neka ni e jas sum ista edvaj cekam so spremna torba veke 1 nedela e vo kola ako fali nesto neka fali samo da pomini carskiot rez da e se vo red
Давајте чаре за болкавс во желудник да престане. Боли како да има некоја тежина,како бебе да ме притиска баш на него, од 5 сабајле сум станата и џабе е не минува никако. Пиев чаша ладно млеко, не помага вооопшто. Премногу ме боли
И мене така ме болеше цел 8ми цо 9ти кога влегов потпрекина. Нема чаре менував исхрана и последно јадење во 17-18ч ми беше да можам да спијам Успат пиев швепс и некои такви ми помагаа колку толку.
Дури грбот ме боли во истиот правец Па и бебе многу болни потези има,како се тегне така некоја болка и нелагодност ми прави, да биде полоша ситуацијата. А јас баш пред спиење се најадов и легнав
Јас имав болка и многу киселини во 8 месец, дури и тешко заспивав од болка. Кога се пожалив на матичната ми кажа дека 3 часа пред спиење да пробам да не јадам ништо, или ако веќе нешто ми бара душата нека биде овошје. Откако ја послушав верувај јас не знам што е болка во желудник навечер. Е сега 2 утра штом станам повраќам ама веќе готово јас сум пред породување и телото мене исто ми реагираше и во првата бременост пред да се породам. Дури за синот барав да ми дадат леѓен да повратам,јас се пораѓав на бокс а устата полна киселини. Ми викаа ама ти раѓаш или повраќаш, им вратив прво да повратам и после тераме без проблем, само да повратам дајте ми.
Епа и јас така правев ми се врати храната мислам цела плуќа ме болеше. Видов дека гастрогард не ти помагале мене спас ми беа види најди некои други ако не лажиче сода ми кажа докторкава можело