Секоја со некакви проблеми.Еве јас едвај дишам и не можам да спијам.Цела вечер ќе заспијам и се будам дека немам воздух.Па станувам да земам воздух па пак легнувам и пак се будам за 5 минути.За 2 дена влегувам во 27 недела, а јас сега не можам да дишам.Ако апнам повеќе и во текот на денот се борам за воздух. Си направив филм да си купам боца со кислород и со маска и да си дишам.Не ни знам дали смеам.Жива ненаспана , без сила и се си викам дали ќе издржам до крај, не можам веќе А глава ми пука веќе 2 недели
Девојки здраво. Јас сум 34 нед полна денеска, бев на преглед и ми кажа матичната дека постелката ептен брзо созрева, и дека можеби нема да го носам 40 недели..некоја со сл искуство???? Исто така и на неколку пати осеќам како долу да ме чепка во вагината..
и кај мене е созреана веќе втор степен , ја утре сум 35та , дидимери се ок и протоци нема да боцкаат клекасани ќе си чекаме болки и контроли на една недела , тоа ми кажаа .... од следна недела почнувам со ЦТГ
Zdravo devojki, denes ja osekjam beba so glavceto nadole me pritiska cel den i malku mi e neprijatno koga mrda. 28 + 3 sum. Koga vi se namestija so glavceto nadole ?
Јас имав контрола во 28ма недела и беше со главата надолу, нозете лево рацете десно, ама имаат време да се вртат до 35та недела мислам. Имам во вторник контрола и ќе видам 35+6 па ќе видам како е наместено, ама мислам дека е со главата надолу.
35 недела и се потешко е ,осекам така некоја нелагодност притисок долу и се си стравувам дека бебе ке брза да излезе нз како да опишам така се чуствувам вагинално со притисок , нормално ли е веке ова, си велам рано е уште нека си седи ..
Нека кажат тие што знаат со сигурност но мене не ми личи на тоа ...ова мислам декан е исцедок чат пат го имам и јас во посветла варијанта
Исцедок е, не е чепот. Чепот има како некои розеникаво-црвени конци во него. Бар кај мене беше така во првата бременост.
сабајле ми излезе мемево и морав да го споделам за сите труднички во оваа тема , ја се подмочав од смеење
нас од вчера ни дадоа конечнооооо зелено светло , ама господинот се плаши премногу и сабајле му го пратив мемево и му пишав : " сега те разбирам сонце од што се плашиш "
Хахахах леле сликана. Само што јас не се осудувам на онаа поза, вистина онолкава сум. Се омрсивме и ние веќе 2-3 пати ама некако поинтензивно изгледа треба, не искача момава. Секој ден изгледа треба хахахахахаха.
Ај на рапорт Вчера бев на прво цтг мирно инаку 35+2денес бебуш како е раздвижен во стомакот мислиш ке излезе Направив брисеви немам стрептокока ама имам кандида ми даде матичната канестен 3 да ставам и да ви кажам жени дека таму ништо не влегло освен вагинална сонда од март месец апикаторот за канестен не можев да го пикнам мм ми се изнасмеа да ги доставам вагиналетиве и ке барам изим од докторката за малку да се омрсиме да не одам на пораѓај невина