Не знам за во мк ама во белгија се прима исто така таа вакцина пред породување јас сум второ тромесечие ама докторот од сега ми кажа дека треба да ја примам вакцината мене ми објасни дека е против болести и за мајката и за детето.
Штом е за антикорпар е за мали сипаници.Во Германија прв триместар испитуваат дали имаш антитела против сипаница и ако немаш ти ставаат одма вакцина.Ако е таа најнормална процедура, може касно малку ама ништо страшно
Мене ми јавија дека немам доволни железо во крвта, дека е под нормалата и морам Вторник да примам инфузија.
Колку е под нормала мами? Мене ми беше 5 од 7 до 26,ама не сум примала инфузија,е сега за таму незнам,ќе се покачи не му ја мисли
Сега на канал 5 на Визита емисијата збореше една докторка дека доколку трудницата има нормална бременост и нема индикации никакви (претходна комплицирана бременост, абортус, историја на згрутчувањена крв во фамилија или самата таа ако има), не е потребно да се прави тест за д димери. За мерење на цервикс не би знаела да ти кажам, вагинална сонда јас дури и заборавив како изгледа Тоа нека каже некоја друга членка
Ти си 27ма недела..26та цела ја имаш и 5дена од 27ма недела Според некои апликации со 27ма полна се влегува во 7ми месец,а според некои и со 26та полна
Jas spored posledna menstruacija vleguvam utre vo 7 mi mesec,malku ova so meseci i nedeli mi e se izmesano
Јас се водам според оваа апликација и нема врска за една недела помалку или повеќе, иако докторот ми рече 37ма недела дека сум според мерките на ехо, според период денес влегов во 9ти месец 36та недела.
да и јас така рачунам бебе се води 36+ ама и ја чекам сабота да влезам во 9 ти и докторката исто ми спомна , од викендот вика влегуваме во безбедна зона
нема ништо и не верувам дека ќе ме фатат природно болки , утре на мм роденден е па се утепав од кифли праење денес освен што бебе се смири некако денес и вчера и мрзливо ми претка нема јаки контракции , чепот е тука , водењак на место ...... од толку паника си викам ќе терам и до термин вака тркалајки се
Многу ми е мило за тебе што истурка до тука Ајде сега сте безбедни, ама сепак чувај се, јас би сакала да се породам 39та недела, ама не е како што ќе сакам јас. Среќен роденден на мажот ти.
најискрено така си мислам и ја , божем вака , онака ама на бебе му се уарнило па ќе си седи внатре до термин