Јас да си кажам денес како се осеќам. Синоќа мислев ќе полудам, плачев, ама не знам зошто? Нервозата ми се поврати, се ме нервира, а исто така и од се ми се гади, почнав да повраќам. Како да се вратив во 1во и 2ро тромесечие. А за нергија, 0 енергија имам.
Devojki dali na nekoja i se slucilo vo 31va nedela da kivne i da i protece nesto. Mi se odese vo wc mnogu koga se sluci ova ama neznam sega dali sum se podmocala ili nedaj boze da ne mi puknal vodenjakot
ако и после кивањето не продолжило да тече се сомневам дека е водењак , бидејќи водењак ќе тече континуирано малку или многу , ако ти е страв направи контрола ама од мое искуство поверојатно е дека бешиката попуштила малку од напон
Sega za sega ne tece nisto ama ne mi se slucilo do sega vaka vtora bremenost mi e ova. Zavcera bev na kontrola se bese ok. Ama stravo e golem
Мене ми се случило не еднаш ,100пати, тоа е урина. Дури и од многу смеење колку пати сум се подмочкала. Без паника.
Mene isto 27 nedela cesto dok stigmam vo wc mi pusta a koga ke se nakaslam ili kivna obavezno podmocuvam
Во првата бременост не испитував д-димери најверојатно оти се си било ок, а сега испитав оти матичниот ми кажа дека имам намален проток на крв во матката, ми даде и аспирин од 100мг да пијам, и покрај тоа што д-димерите и хемостазата се во граници. Сега е се во ред со протокот, ама аспиринот ќе го пијаѓ до 32 гн. За должина на цервикс сама побарав да ми измерат, оти имав многу во долниот дел од стомакот, за среќа добри се резултатите
Јас знам дека се околу 35 недела , тогаш пр ако има нешто да се делува со време , како стрептокока позитив да излезе или некоа др , оти тие се ептен заметни и досадни , па до крај ќе повторат уште еднаш за дали си чиста .. Јас сега во 31 + иам термин за контролни брисеви , па после 34-35 ми рече ќе бидат тие последните .
Ја не памтам за првото ама и тогаш ќе да беше 35-36 .. Сега оваа док поинаку функционира и ми се свиѓа посебно овие последни брисеви ептен се важни а и таа стрептокока ми е умоболка и подобро со време да се третира ако нешто излезе , дур не видам чисти брисеви не одам на природен пораѓај па шо сака нека праат Од една обична инф нз која беше , што навлекла од мене низ каналот на породување и беа малку крвави очињата првите 2 3 недели и беше на капки и антибиотик , не беше опасно ништо ама што може да се спрече нека се проверува и третира со време подобро .
@Poppins Во право си, и јас минатиот пат се имав опечено, иако сите брисеви ми беа чисти на крај детето фатило инфекција преку мене па црп високо антибиотик...и сега ми е страв.. Затоа сеа однапред се да си проверам да нема нешто па да излечиме на време, мада мојава матична не се замара толку ако сама не и побарам
ве читам велите брисеви , кај мене сега во 35 ми зема само 1 брис ,на кој се покажа кандида , оние трите бриса ми ги има земено од поодамна незнам може и 6 ти 7 месец да бев ...дали треба пак да правам мојот матичен не ми спомна за дриги , као овој последен е
и јас знам дека се прават во 35та и дека се неколку. а иначе, кога ви ги зема матичната и потоа ви дава упат за да ги носите во државна институција на испитување, дали нешто се плаќа?