Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Lee mori ne te poznav so noviot avatar, a bas te mislev kaj se izgubi. Cekam gakicki i ubav zadnik na slika, a toa okce e sega, hahaha.

На ♡BuBaLe♡ и okcenzi им се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    hahahahah Epten se raskaraa za avatarot pa go smeniv, da ne im bode oci.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас секојдневно користев Павловичева а Пенатен само во случај на иритација...ама тоа е лично мое искуство, не мора да значи дека сум била во право!

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Мислам дека си во право, ќе си земам за случај друга витаминска крема,а оваа ќе ја користам по потреба :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Koga se pravat mikrobioloskite brisevi i sto se proveruva, samo ovie za mikoplazmi klamidija ili i drugi se zemaat?

6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Како што знам тие брисеви се прават во 32 недела

На coconaut и okcenzi им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Мешиња 32+3 сум. Одмарав малку пладнево и ога станав имам јаки болки во стомакот. Една цела линија над папокот ме боли и под него ама многу, дури и теко можам да дишам. Ви се случува или да одам на доктор?
    @fairy88 @slobodka @coconaut @Sunshine_1979 побрзо одговор

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Ne mi se desilo ama jas sum duri 23 nedela sega. Aj odi na lekar za sekoj slucaj, moj sovet.

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ај да одам. Баш сега кога им се менува смената. Ке ви пишам подоцна.

На slobodka и fairy88 им се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    koga sum stanuvala srede nok mi se slucuvalo da se razbudam so jaka bolka tamu no za kratko vreme pominuvalo. Mozebi e nekoe virusce ke te protera u wc, no ako prodolzat bolkite odi na lekar. I te molam izvestine kako si

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мене ми се случуваше да ме пресекува во тој дел силно да не можам да се исправам. Ако е мускулна болка од што се истегнати лигаментите е пробај напиј се магнезиум, мене веднаш ми поминуваше.

12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    @okcenzi мене ми се има случено да ме заболе така наеднаш и дури да снемам воздух.Обично ми се има случувано,ако нагло станам .Добро те советуваа погоре напиј се магнезиум.Ако не минува болката, оди на брза помош.

13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ми се чини како болка од желудникот, но сепак оди на доктор, добро е да видиш што ќе кажат!
    Чекаме добри вести миличка!

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @okcenzi ај ќе кажиш шо направи. Инаку јас некое време имам така како стегање силно и не можам да дишам неколку секунди, боли притиска ама горе, со нозете кај шо клоца синко, дефинитивно имаме куре :P вчера се видовме, си мафнавме, тој клоцаше и ко го слушав срценцето мама пушти солза радосница :inlove: За 2 недели на контрола, тогаш во 9ти влегувам. Спремно е скоро се, уште кремчиња, пеленки, влошки за мама... а од козметика павловичева за секој ден а таа на @fairy88 цинковата ко ќе е поголемко, ќе зацрвенува кога ќе кака и моча поголемо и ке јаде друго, дури се дои ќе се преслекувате и миете постојано, црвенила ќе нема а тој со цинк ја суши кожата, на новородњнче нема потреба.. од искуство се сумпробала ама ко павловичева нема друга., и јекодермот за лицулето. За капењето бекутанче по капка и повремено хиперманган за дезинфекција.. леле еуфорија и тремаме фаќа мешиња... Уште едно породување:whew: иште едно Бебуле:inlove::l::l::l:

А да се надоврзњм за болката... пред некој ден си се будам така мамурна и којзнае шоме натера - СЕ ИСТЕГНАВ онака сабајлечки знаете... леле ми се чини се преврте желудникот!!! Болеше цел ден!

На okcenzi и fairy88 им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    @♡BuBaLe♡ и јас мислев дека ќе биде така по потреба,оти кремите со цинк,ја избелуваат кожата и не се само за секој ден.Павловичева не може да користам,барав тука по дрогериите и не најдов.Се мислам изгледа таа крема за целото тело што е густа и посува на Веледа да ја нанесувам на газето исто.
    Инаку и Јакодерм не можам да најдам.Барав од Амазон или Ебај да порачам онлине и нема.Здравје кога ќе дојде свекрвата ќе и порачам барем Јакодерм да донесе 3-4 пакување, барем додека е помал синко да го мачкам со неа.А, ако има место ќе денесе и некое пакување павличева.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
  17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Во Германија и кога читам сакам да купам нешто,ама баш тоа го нема :)

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Сигурно и таму имате некоја убава нежна бебешка козметика, еве @Mariangel е таму мислам а @danichap сигурно, дури и бебуш има нека ти препорача од искуство, или па ако имаш некој овде во мк нека ти прати, или ние на форумов може тоа

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas na primer vlazhni maramici ne mozham i nemozham da si pogodam tuka. Pa porachuvav Becutan od Mk majka mi mi prakjashe nekolku paketchinja kolku da imam dodeka dojde ona oti si koristam celo vreme maramchinja. Za kremi za bebinja nemam poim, rano mi e ushte.. dani neka kazhe iskustva :)

20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Да @danichap има бебуш и е со искуство не ми текна да ја означам и да ја прашам:).Ајде мамичке сподели искуство со што ја мачкаш твојата мала,на газето:D Е право да искористам прилика и да ја прашам за крем за пупките на градите за рагади,ако ми се јават:?:.
    Гледав сите креми за интимниот дел на бебуш беа со цинк,друго мислам се ми е купено од козметика.
    @Mariangel кажи и ти некоја крема ако знаеш:)