Смогни сили и опушти се за сексот и докторката ме советуваше и тоа со финиш внатре ми потенцира. И на мм му рече дури, а он нејќеше да слушни страв му беше. И она му рече мора за да се омекне грлото И ова не знам дали е случајно или не, ама прв пат после 9 месеци имавме односи и следниот ден се породив Спермата содржи некои состојки што го омекнувале грлото на матката. Штом и доктор советува, значи помага.
Ма и јас само си наоѓам рачки за да се карам ,мм си го Крка подебелиот крај,се нешто што ќе каже јас си сфаќам дека сака кавга.Јас до средина на јануари сум 15-16 јануари. Е супер ќе си одбројување заедно.И моево многу е раздвижено,абе мислам земјотрес ми прави во стомакот,од памет ме вади на моменти,а колострум ми се појави 5- 6 ти месец негде. Иста сум,цела вечност ми треба да се свртам од една на друга страна.За првата ќерка ова време се ми беше купено и спремно,и тогаш одев на работа а бев влезена во 9- ти,а сега ништо немам купено,среќа извадив алиштенцата од големава,и она ми е овој период родена па така да имам колку толку ги исправ,сакам уште нешто да докупам што фали и толку .
И јас заборавав, ама баш при крај се најпотребни за да се има сила. Јас ги ставив така на место кај што можам нонстоп да ги гледам и не заборавам сега. Ако се во фиока си заборавам, а и мачно ми стана секој божји ден да ги земам.
Овие денови мака мачам со зглобовите на двете раце некад пијам два пати магнезиум за да не ме боли нешто друго
Друштво, некоја книга да кажете да прочитам вака по последниве недели? Нешто што ви препорачале или пак сами сте земале и ви се чини корисно?
Спермата во својот состав содржи ензим простагландин кој прави дилатација (отварање) и омекнување на грлото на матката. Заради тоа е пожелен сексот со финиш при крај на бременоста. Еве ние пробавме неколку пати во 40 недела. И вечерта пред пораѓај исто па рано утрото почнаа болките. Можеби и имаше ефект. @BabyD0ll пробајте и вие.
@Fatalnata @naturallmess Фала многу и на сите други што ми помагаат. Ќе пробаме мора да се проба свашта сега, ако не сакаме да префрлиме термин. Еве и денес како што станав од 8 сум на нозе е сега немам сила повеќе ќе одмарам, колку сака нека се спушти, тврдолгаво едно.
Ќе ти ја пратам мојата листа, ама без препораки зашто ништо не успеав да прочитам. Ја почнав Bringing Up Bebe, ама мн. ме давеше стилот па ја баталив. Планирам да продолжам со другиве. - The happiest baby on the block - Harvey Karp - What to expect the first year - Heidi Murkoff - Montessori from the start: the child at home, from birth to age three - Paula Polk Lillard & Lynn Lillard Jessen - How to talk so kids will listen & listen so kids will talk - Adele Faber - How to raise an adult: break free of the overparenting trap - Jylie Lythott-Haims - It didn't start with you - Mark Wolynn Сигурно некои од овие се безвезни, ама планирам да ги почнам па да видам што ќе ме привлече.
Бејби,ама ти имаш уште време до терминот,нели? Не се секирај јас со првата се породив две дена пред термин
Да да имам, ама сакав средина оваа недела или 39та недела да се породам. Не знам дали ме разбра, докторот го виде на ехо бебчето горе и рече за скоро не верувам дека ќе се породиш, ама не се знае. Како биде нека биде, не е како што сакам јас или тој или таа.
до кога ви имаат препорачано да пиете магнезиум? ако добро се сеќавам, баш на темава имам порано читано дека ги прекинуваат 2-3 недели пред пораѓај, а мене матичната ми рече да си пијам до крај.
Јас на контрола кога бев 36та недела, го прашав докторот рече не е потребно повеќе да се пие. И ги прекинав.
јас си ги броев вчера апчињата магнезиум и ми преостануваат за до крај на месецов, а термин ми е 15.01.2021, така да не планирам да купувам ново пакување од 100 апчиња што го трошам 50 дена. ќе си ги продолжам само мултивитамините затоа што ќе ги пијам и после пораѓај.
И мене до сам крај ми беше горе бебе,а болки и напони имав, отворена,така да нема правила,само да е со лесно . Туку денес што ми се случи ,паднав на работа во канцеларија со цело тело нанапред ,се лизнав и се спружив ,за среќа на колена, стомакот не го ни допрев.Ама сликата беше страшна ,се лизнав со чизмата од влажното од дождот на ламинатот и цела летнав,колешката само писна наеднаш,и се стрчаа да ме кренат,кутрите цели се затресоа,пиеја вода и шеќер,дури се расплака едната,не можеше да се смири,мислеа дека се онесвестив.