Од видот на магнезиум е. Јас имав од прашок биоелектра мислам беше, а од citrate на Now немам. Или голема доза ти е.
Јас не знам дал сум отворена, не ми направи вагинален преглед. Периодни слаби болки имам од време на време и позади долу во грбот исто како вренило ми доаѓа. Иначе пази се ти леле, добро си се зачекала, ццц. И мене ми е случено да се лизнам ама се на грбот притисокот ми оди, наназад ко несмасна ама се зачекувам. Среќа ти не си паднала на стомак. Сега мисли секогаш кога ќе имаш влажни обувки.
Да ќе пазам многу е опасно на дождливо време. Инаку вагинално мене дента на пораѓај ме прегледаа прв пат кога добив болки,инаку претходно не.А дента пред породување имав болки во срамната коска и како некој притисок надоле да ме тегнеше.
последниов месец ипол паднав 3 пати , 3 пати истата нога ми се витка и на истото колено , сега последниот пат пред два дена .... се задржувам на раце и на колена ама стварно незнам што е работата ,мислев првиот пат се чизмите , вториот пат со патики и сега пак со патики други ама како нозете да ми откажуваат во даден момент и како круша некоја паѓам ( среќа не на стомак ) ..... коленово два дена неможам да го оправам , крвари , пече , дупка мислам дека ми се направи зашто на исто место паѓам со разлика од 3 недели
Леле мајче,ти бетер од мене,Ќути барем колената не ме болат,а пријателка бремена исто при крај падна и за да го спаси стомакот ја ставила раката,па ја скрши и во гипс и беше. @Kitten ,да многу сум ги исплашила,неможеа да си дојдат на себе,ми рекоа дс да сум си седела дома веќе,доста им биле стресови
Јас на почетокот само што слушнавме срце, паднав на работа, го климнав стапалото и ногата од под коленото до прстите на стапалото ми беше во гипс 2 недели. Докторот не смееше да ме снима и ме третираше како да имав скршеница.
Јас ти препорачувам да се посветиш на категорија Бебе на форум, темите за доење, совети за бебиња 0-6м.
Девојки вие што веќе почнавте да перете бебешки алишта а користите и сушара, дали ги пеглавте после тоа или доволна е само топлината од сушарата за дезинфекција?
37 недела сум цела вечер се осекам како ми се гади , ми тежнее долу , топлина некоја ниско осекам .. дали ова е знак дека сум мн близу до порагај...
Јас не пеглав. Првиот пат пред да се породам исправ, сушев во сушара и испеглав се, после тоа само перење и сушара.
Мајка ми исто вака паѓала на колена кога била трудна во сетра ми.Бебето удара некој нерв и те бута на земја.Пази го стомакот ма да е заштитен и не е страшно , прикрај си ќе помине Јас пеглам и на бебе и на ќерка обавезно
да да и да да и докторката ми рече , карлицата што ме боли цела и тој нервен сноп што ми е притиснат можно е да ми руши и рамнотежа и стабилност , среќа со мм бев сите три пати па и под рака ме држеше пустиот се испоизвади од памет , вика ова нешто не е во ред со тебе ....
Јас се испеглав од мерак, знам вториот пат само што е потребно. Ама се уморив, ова маливе алиштенца се потешки хахаха Иначе мене почнаа да ме притискаат од страна така, се јавуваат случајно да не биднално нешто.