Се е во ред не се плаши Мајка ми така си паѓала често и еден ден со татко ми оделе некаде и таа паднала на колена.Татко ми навикнат ништо не реагирал.Некоја баба ја видела и трчала да помогне.А татко ми пак се пошегувал со бабата.Ништо не и е пијана еПа бабата кога и се завртела на мајка , магарицо една не ли ти е срам, носиш душа во тебе дрн дрн Мајка ми во земја пропаднала
Да ве прашам нешто, кога идам во тоалет приметувам дека доле ми е како "пораширена" бајаги така баш , не знам да објаснам Дали тоа може да е некој знак дека полека се отварам? Иначе 34 нед. сум..
Јас сум 30+ и имам отежнато дишење во одредена положба. А како што расте бебето дишењето е поотежнато, особено ако бебето е погорњ
Кандидата знае да ја промени формата. Како отечена ( ако мислиш на тоа ). Ширењето при отворање е во кукови ама и тоа не е баш забележливо
Аи, се надевам не е кандида. За недела дена правам брис па ќе видам Па да така како отечена не знам да се изјаснам, прв пат ми се дешава. Ама тоа само после идење во тоалет..
Zencinja otekuvate li??i od koj mesec??ja za edna nedela vleguvam vo 8 mi i duri sega pocnav taka dlankite ko ke gi svitkam da osekam malku kaj gluzdevite od lastikot na corapite i posle spienje nosot go osekam taka pogolem,inaku sekoj mesec proveruvam proteini nema,hemostaza i dimeri se ok ne jadam soleno,e sega sum so terapija za pritisok ama poveke od 130/80 ne mi bil,dali e normalno??
Јас немам отоци до сеа 33 +2 сум, И јас сум со терапија за висок притисок, притисокпт ми е 130/80, 120/70 зависи кога како, ама пијам од апчињата кога осртам дилна главоболка и го измерам ако е над 130/80, инаку иако ми се препишани 2 пати дневно уште од 24г.н не ги пијам.
Ti si dobra,jas na 4 saati pijam metildopa 6 na den,do 24 nedela mi bese nizok,posle pocna da se kacuva i na d 140 i zatoa mi gi kacika na 6,sega e ok sabajle e nizok e navecer samo.mi e 130/80
Нели е многу тоа? И кај мене се метилдопа а за скоро 10 недели ни цело пакетче немам испиено. Само 2 пати до сеа ми се качува над 140 и кога пијам апче ми се симне, пиј магнезиум, магнезиумот го регулира притисокот. И многу вода пијам јас, некои денови и над 3л.
Девојки здраво.. На моја пријателка од Охрид (38 недела и некој ден) и рекле во болницата во понеделник да и земат брис за ковид.. Е сега прашањето нејзино е дали некоја од тука е од Охрид што била скоро таму да се породи да ни каже дали си го плаќа тестот сама или? Ако да колку чини
Кои се поважни прегледи во 3то тромеаечие? Дали се вообичаени тапи болки во вагината, и дали исчезнуваат со примање магнезиум и пешачење....Влегов во 3то тромесечие, и еве осеќам често тапа бока долу, незнам како да ја опишам, дали е мускилно ,дали е во коските долу кај вагината....