Pijam i ja mn voda magnezium pijam tripati na 8 saati,ama mene mi e hronicen pritisokot i od pretoa go imam,vaka koga gi pijam mo e normalen pritisokot,taka mi e od preporaka i od internist i od ginekolog
Кога почнавте со перење на алиштенцата и со спремање за во болница? Јас денес се и исправ 33+ 3 сум, а здравје накј 37ма мислам да спремам и за во болницата. Да не подранив малку?
37ма исправ испеглав, 35та почнав полека да спремам за во болница торбата, извади стави секој ден по нешто ќе ми паднеше на ум. Спремај со повреме кога ќе влезеш 38ма недела би то препорачала да се одмараш само. А и не ќе можеш да се движиш толку.
Ќе испегла свекрва ми утре и се мислам во вакум кеси да ги ставам, да и останат чистички уште месец ипол имам до терминот, се да и остане спакувано оти на бабите не им се чекаше за перење
Мами кажи ми бебче во какви алиштенца ќе го изнесите...што имаш спремано,во што,мислам подебели,потенки,дали во транспортерче,што врз него,нешто ќебенце ова она,незнам како да се организирам.уште не сме почнале да се потготвуваме...рано е 32+1 сум јас Фала ти однапред
мене ми е сѐ спремно месец ипол пред термин, наредени се сите облеки, тетри, бањарки, постелнини во комодата и секоја фиока внатре е покриена со испрана и испеглана тетра пелена. него што спремивте за пост партум? јас на листа за набавка имам вир влошки, мрежасти гаќи, влошки за гради и ланолин. да не пропуштам нешто? @DELFINA81 за изнесување на јануарско бебе јас планирам боди на долги, чорапчиња, шпилхозни со покриени рачиња и ноџиња, капче. така во транспортер закопчано со каишите и врз тоа ќебенце. не се препорачува премногу дебела облека како скафандер за во транспортер/возење во кола.
Јас планирам боди на долги, хулахопки , калчиња, и за одозгора има едно комплетче со хеланкички, блуска и елеченце ( тоа татичко и го купи) ракавички, капичка и кебенце за транспортерот. Мислам нема топло да и е, а и блиску ми е болницата, ако се породам во мојот град здравје.
Сеуште немам ништо спремно, знам дека погоре набројаното ни е неопходно, како и прибор за лична хигиена, влажни, бетадине планирам за секој случај за раната долу, и не знам некои крпи нешто. Прво ми е, врска немам што ни треба.
За пупма не знам дали ќе треба,еве нека кажат некои искусни тазе породени мамици,да помогнат на нас што сме со прво. Ние како кренавме,два куфера ќе треба,како на одмор да одиме
добро што ме потсети за раната, има и спрееви мислам, ама тоа ваљда и на излегување од болница ќе советуваат па лесно е да се тркне до аптека. за пумпа и ад се мислам дали да бидам спремна однапред за секој случај, но не ми се трошат пари за работи што може нема ни да ми требаат.
Прашај кај што ќе се пораѓаш дали даваат пумпи за користење или да си носиш. Мене ми беше искрено спас пумпата во болница.
Devojki dali nekoja od vas imala zoltenikav sekret vo 33ta nedela. Do sega bese povekje proziren nekogas malku beluzlav sega sabajlevo svetlo zoltenikav i pogust kako za kandida mi zalici. Utre sum na brisevi pa sekako ke zemam i za kandida.inaku primav utrogestan ama zavcera toa. Vcera go ispiv bidejkji vo ponedelnik sum na brisevi. Fala odnapred
Нема потреба од пумпа, а во државните како што знам не дозволуваат спаваќа даваат нивни нека ме поправи некоја ако има промена