Ако се пораѓаш кај тој доктор убаво е да те види тие недели. Јас сакав да ме следи мојата од втор скрининг па до крај еднаш месечно. Ако си задоволна од матичната и немаш некој проблем не мораш специјално да одиш, не е задолжителен "скрининг".
Како кај сите се мирни бебуши после 30та недела и со успорени движења, а моево како тргнало мислиш ќе излезе од мене секоја секунда?! Не можам да заспијам, секоја вечер е иста песна. Почнува кај 10 и до 2 тоа се ора играње внатре Се тегне и врти, тропа со рачињата (ваљда), врти дупе и стомакот ко планина ми станува, и многу болни му се движењата. Стварно ме боли, ептен е разиграно На моменти језиво од што толку саати без престан се врти и трти, ама вака коа ќе легнам и ќе се опуштам, не ти јајници, не ти мочен меур, ма се лом ми прави внатре 32+5 сум,алиии брате ово није нормално Утре сум на контрола, ќе и кажам канал да ми мери, често имам болки и огромна тежина доле, срамна коска или штагод.
I kaj mene isto akrobacii celo vreme. Ama pa podobro da mrda zaso koga ne mrda se friknuvam odma inaceist termin imame i jas sum 32.5
Никогаш не сум се молела болки да ме фатат јаки, ама сега да. 39та недела денес, страв ми е бебе до крај да не биде преголемо иако ми рекоа 3,500 ќе е до крај. Оваа недела ми се чини подолга од 9те месеци вкупно иначе.
Иста прича. Тогаш и намерно го допирам стомакот и му тропкам за да ми врати. До 3 не заспав синоќа, ептен интересно му стана да си игра со мене, денес ваква
Исто ми е и мене еве веќе скоро 37 недела не престанува со саати Ама подобро така отколку да се секираме зошто не мрдаат
Eritrociti vo mokraca so eden + stoi,sto e ako moze nekoj da mi kaze??i pustiv na doktorkata mi rece poveke voda blago nikako nit pa cokoladi,caj od brusnica da pijam,zelena salata da ne jadam i gazirano ne.Nisto od toa ne jadam niti pa gazirano pijam,osven sto jadam salati.Sega me interesira nekoj dali imal i znae da mi objasni sto znaci ova?prv pat se srekavam so vakvo nesto,urinokultura utre rezultatot
Мене ми беа земени 3 брисеви - брис од вагина за кандида, брис од цервикс за кандида и брис вагинален за стрептокока
Правев да на моја иницијатива во Ремедика кај Д-р Симонида и како што и претходно имаше пишано некоја членка проверуваат протоци во мозокот, протоци во папочна врвца, зрелост на постелката, количество на плодова вода и накратко проверка на сите органи, екстремитети и сл. Потоа ми следуваше и редовен преглед кај матичната и искрено и таа ја направи истата проверка, па ако веќе матичниот ви проверува според мене немате потреба да одите дополнително на приватно.
Утре сум. Дека пишував после 12 па не израчунав дека “утре”пишано во 1 по полноќ не значи задутре всушност
Ќе си седнам и ќе си тапкам на стомаков и си викам. Ајде бебче излези, излези до таму. Како она на приказмине. Спојлер
Бабиците препорачуваат чај од лист од малина (Himbeereblätertee) до 4 чашки од 39 недела.Помага за омекнување на грлото на матката.Исто секс(со оргазам на жената) и стимулација на гради од страна на партнерот со тоа се зголемува лачењето на окситоцинот и помага во започнување на процесот.Класичните препораки како движење, скали качување,чистење низ дома,луто јадење, топла бања, ананас , цимет итн. Ајде помина многу, уште малку остана, додека трепнеш ќе лулаш бебече в раце Исто што праша за енерџи дринк, не би ти препорачала логички.Ако знаеме дека ениџито содржи голема концентрација на кофеин тоа може да ти предизвика лупање на срцето, а од таму и висок притисок, не дај Боже панични напади.Со тоа ќе си направиш проблем и нема баш да ти помогне Подобро чај од камилица за да се смириш, а за сила ќе гледаш да отспиеш саат , два за да одмориш Секако во тие моменти адреналинот ти е на најако па ќе имаш сила и нива да изораш
Денес 34+1 нешто паника ме фаќа дали ќе е се во ред. Онака сум позитивна, ама што не ја гледам, само сакам побрзо да се роди и да си ја гушкам. Инаку активна е, ритка, се движи, ика. Ама мене страв ме фаќа.
Normalno e cuvstvoto kako se priblizuva termin. Mene vtoro mi e pa mislam sega povekje strav me fakja nego za prvo. Za prvoto skroz relaksirana si otidov i zavrsivme za pola saat. Taka da mora da ima i takvi momenti samo da se pomalku
Хахах, јас од утре во 38ма влегувам, бебуш е преактивен деновиве, а мене ужасно ме боли делот под градите кај ребрата и мислам кожата ќе ми распука од шо ми е максимално отегната хахах мачкам маст од невен, ама тешко ми е... Тешко наоѓам позиција за седење и лежење и веќе се ме боли...