Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Јас едвај две недели како лежам ама не можам да се навикнам. По природа не застанував ама ете се за нашите најмили. И мене ми беше многу тешко за купувањето и затоа повеќето работи ми се порачани од интернет. Пред да одам на доктор искористив и влегов во продавница за да докупам што ми треба. Ако ти е толку тешко порачај од интернет. Сепак мама знае што му треба на бебче :D. Само немој од Чарли бебе Тетово да порачуваш. Пишува душек дормео а ќе ти пуштат најобичен и исто др работи пуштаат други од тие што си ги нарачал. Ајде уште малку ви остана и вас. Господ да не чува и да издржиме да се гушкаме со здрави бебушки :hug::hug:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Да за нашите најмили се се издржува иначе јас имам од чарли од тетово земено дирекно од таму и и супер се незнам зашто така мислиш

На thelittle17 и Klara91 им се допаѓа ова.
  3. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    За директно можеби. Ама да знаеш дека на интернет глупости праќаат. Масичка за пресоблекување ми пратија обична комода и + ногарките беа користени и извалкани (n)
    Обично душече наместо дормео како што го рекламираат на постовите. И не го имам монтирано креветчето и количката (не смеам да станувам) можно е и тука да фалат работи. Им пишував и не ми одговараат на пораките. А близу 20.000ден платив за се. Немам никаква корист да фалам некој или да се жалам од некој ако нема основа. Пишувам да не зафркнат и некој друг како мене. Ако сакаш покасно кога ќе си дојди сопругот од работа можам да сликам да видиш што пуштија.

4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    9.749
    И јас од таму имам креветче купено и комодичка,ама директно таму бавме и ок е се,а сега за преку интернет ако порачаш,може праќаат друго,што не е во ред така.

5. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Ете мене друго ми пратија. Не бев во можност да одам лично а и многу далеку ми е и + корона и не сакав да ризикувам. Ако некој си е во можност и сака од таму да си купи нека оди лично а по карго воопшто нека не порачува од кај нив. Имам многу работи порачано од интернет и никогаш вакво нешто не ми се случило. Баш за тоа што имав најмногу мерак :(.

6. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Можеби не викам дека не можеби кога нарачуваш од интернет не праќаат како што треба се надевам дека барем со количката ќе ти биде во ред.Иначе за дирекнто од таму ако купуваш е ок.

На dromka, thelittle17 и Nikinena им се допаѓа ова.
  7. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    301
    Охх за активна девојка, на кого му кажуваш,:(8-| не се имало случено повеќе од 3дена да ги одседам дома...ама кога се најдов во ваква состојба работев на психолошки план многу за да се носам без плачки и драмење во ситуацијата. Имав и онлајн сесија со психолог два пати. Сега сеуште работам на тоа за да секој изминат ден го почнам со позитивни мисли и благодарност.
    Душече имаме од братучедка ми, креветче ќе купиме само. Боденца, шпилхозни, постелнини, капчиња и други ситници се изнагледав по интернет минативе 2-3 недели па ќе порачам од Wenice, tiny baby и ЕНци менци...
    За комода немаме многу место, имаме наша која е подолга од понудените па ќе ја искористам на неа да ставам подлога за пресоблекување. Од сите теми што ги изначитав тука сфатив дека е од голема помош да не се наведнувам за пресоблекување или бањање на бебето, па решивме дека и кадичката понатака ќе ја ставам на држач. Остани смирена, гледај си уште некоја недела серии и филмчиња, после ќе ни недостига времето за лешкарање (fingers):*|-)

На thelittle17, Nikinena и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Супер, значи уште малку да издржат бебчињата и сме спремни за нив. Од ова малку мое лежење (за разлика од тебе) сватив дека психички треба да сме јаки. Се тешам дека ни остана уште малку а и го окупирам мозокот со бебешки работи. Преубави бебешки работи има сега. Ако сте во можност обавезно да си земете непропустлив чаршав за душече од Џамбо. Јас го купив за 300ден. Ако ми е како првото дете и ова, богами ќе ми недостига кревет да видам :D
    Те поздравувам :hug::*

На thelittle17 и dromka им се допаѓа ова.
  9. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    301
    Ти благодарам душо на помошта и поддршката.:l::$
    БАш се мислев за тие непропустливи чаршавчиња од каде ама си реков кога ќе оди дечко ми ќе пребара во СТружанка или Венис:?::smirk:
    п.с. ВО која недела ти земаа брисеви?

10. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Утре ќе ми земаат. Иначе 35+ 1 сум денес. Докторот ми напомена дека во 35 недела се земаат брисеви. Не знам дали ќе ми земи микробиолошки или само за стрептокока, зашто последно 12мм ми беше цервиксот.

11. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Леле и јас бев така во првата бременост, спас нема, хормони лудуваат тоа е.....со доењето станува бетер кај некои жени. Јас од 9ти месец некаде,па се до првите 3 месеци бидејќи доев жива вода мокра бев, посебно навечер, по 3 долни мајци менев, и пижами, а и мирисав, што никогаш не сум имала миризлива пот...... ми немаше спас од потењето и миризбата :sweat::(.

На Fatalnata и thelittle17 им се допаѓа ова.
  12. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Пробајте со сода бикарбона,мене тоа ми беше спас,ем не е штетно

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Мене ништо не ми помага. Значи буквално нема место на моето тело што не е испотено. Чудо! Коса, врат и општо цело тело како туширана секоја ноќ. И денски потам ама помалку. Во спалната ја исклучив климата и не греам ноќе и џабе се. Ништо не ми остана освен да издржиме уште малку. Благодарам за советот!

14. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Kako da najdam kratenka za cerfils na merkute sto mi gi dadoa denes??

15. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Кратенка за што??

16. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Za grloto na matkata,za cerfiks sto mi mereea

17. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Тука се мерките колку е нормално и во која недела Screenshot_20201221-180520.png

18. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
  19. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020