Da denes mi.merea ama ne prasa Aha znaci nema ovde za cerfiksot,ne pisuva,mene mi rece deka e super,ama ne prasav kolku e,pa mislev ovde deka go pisuva,sepak ti blagodaram
Па една опција е ехо само од цервиксот посебно и доле да пишува Cervix (толку и толку), или L/length толку и толку. Друга опција во извештајот да ти пише, трета да ти каже само усно.
Ne mi kazale do sega,samo super e,a jas od vozbuda se zaboravam da prasam,izvestaj ne mi davaat mene,osven ova slikickava i slikicka od bebeto
Кога го прекинавте магнезиумот? Јас веќе повеќе од недела дена не го пијам. 34+5 сум, немам посебно силни болки, како менструални, ама гледам поактивна да сум, не им многу обрнувам внимание. А бебчето постојано ми ика, и како е поголемка повеќе и подолго е активна. Уште еден месец и после ќе се шири во креветче.
Јас кога бев на контрола во 36та недела ми рече нема потреба повеќе од магнезиум. И од тогаш не земам, само еднаш не знам што ме болеше па земав.
Ние гo имаме душечетo не пишува дoрмеo туку алoе. Практичнo е се вади навлаката и мoже да си jа переш. За првoтo вo 38 пoмпрепoрака на матичен, сега нема да чекам тoлку. Вo чаир велеа дека е грешка на матичните и матките камен ни ги прави т.с вo кратки црти нема пoтреба тoлку дoлгo да се пие.
Јас затоа до 33 си го прекинав ако чекам да ми препорача матичната, она не дека знае што ми дала до сеа, што не. Ме убедува да пијам за притисокот метилдопа и наутро и навечер 130/80, 120/70 ми е. Ако пијам тамн во кома ќе сум цело време.
Како може да ја прави камен матката кога намената му е за релаксирање на мускулатурата? Баш ни го даваат за намалување на грчеви. Јасно дека треба да се прекине некое време пред пораѓај за да не ги намали контракциите, зашто тогаш матката треба да се згрчува. Ама ич не ми е јасно како од магнезиум камен матка.
На мене ми рече да го пијам заради скратено грло на матка, магнезиум и повеќе одмор тоа во 7ми некаде беше. За да ми го зацврсти грлото на матката. Тоа така според мојата матична.