Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Кога ика, сопругот се нервира, се мисли што му е :D:D. И само ми покрива мешето и го гали, да не измрзне случајно :D.

dromka, AnaMarijaAa, ivance.. and 5 others like this.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Може и икала ама не сум препознала дека е тоа.:D Искрејно кога сум на работа по цел ден и во движење и дека е ептен нежна може и цел ден да помине а да ја осетам еднаш до два пати само. Навечер кога ќе си легнам е најактивна ама си викам тоа е бидејќи седам мирувам и ја чувствувам, односно концентрацијата ми е таму а преку ден не баш. Да не е стомаков што расте ќе заборавам и дека сум трудна.

Се надевам нема да биде она мирна во стомак а надвор да лудува.:rofl:

Prolett, ivance.., azelea and 3 others like this.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Ова бебче прв пат пред некоја вечер го осетив како ика:inlove:Ме разбуди и знаев дека е икање:)
    Првото многу често ми икаше скоро секој ден, особено ако легнев.Многу ми беше тешко дека ика и само станував и го галев, менував положба, мислев се мачи(facepalm)

ivance.., Alishan30, azelea and 5 others like this.
  4. Klara91

Klara91 Истакнат член

Леле исто и јас многу ми е греота кога го слушам како ика мислејќи да не му е тешко нешто

Ava.84 and Nikinena like this.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не му е тешко, всушност добар знак е. Си ја вежба дијафрагмата, се спрема за дишење.

thelittle17, dromka, Klara91 and 3 others like this.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Ова со икањето, јас тек сега осетив, и тоа тука што сум читала од вас, зависи каде е наместено, сега некако многу е доле наместено изгледа, и мислам цел дел ми пулсира доле, кога ика. Како пулсирање се осеќа на едно место, како да вибрира од внатре на едно место, малце е непријатно не знам, едвај чекам да престане, 5 мин. трае, среќа.
    Ова моево, мрда и ика во исто време, не знам што праи, или е многу активен, или нигде го нема, па го закачкам да се појави, да го осетам, некогаш.

Ava.84, azelea, dromka and 4 others like this.
  7. Nikinena

Nikinena Истакнат член

:nod: да тоа е тоа. Моето е доста немирно и цело време мрда. Освен кога сопругот ќе ја стави раката да го допри, одма престанува :lol: којзнае што прави што толку мрда. Еве и сега како фудбал да игра внатре :lol:

thelittle17, azelea and Klara91 like this.
  8. no name5

no name5 Популарен член

39 та до пред 2 дена беше мн активно , сега мн е смирено дали е тоа нормално веке ... 2 дена исто се осекам како пред добивање мислам дека веке тоа е тоа .. нека е со лесно само на сите ...

9. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Како си? Колку е разликата помеѓу болките? Ајде со лесно нека е :hug:

Klara91 and no name5 like this.
  10. no name5

no name5 Популарен член

Сеуште немам болки , само се осекам така како пред добивање... веке 2 дена , ми е мачно посебно насабајле .. баш како што се осекам пред добивање на циклус неколку дена ...

11. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Кога си на преглед? Ќе одиш или ќе почекаш болки?

12. no name5

no name5 Популарен член

За 2 дена имам преглед незнам дали да чекам или да одам порано..ке селедам ситауација може и ке идам порано

dromka likes this.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Прати ги движењата на бебко исто, доколку се многу намалени, иди и порано :hug:

14. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Ако добиеш болки мери на колку мин ти се. Кога ќе бидат на 5мин обично тогаш се оди в болница. Кај секој е различно. Ти си го знаеш твоето тело. Само без паника и ќе видиш се ќе биде во ред. Со лесно :hug:

15. no name5

no name5 Популарен член

Фала ви женски

Nikinena likes this.
  16. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Го зедов и последниот брис за стрептокока. На обичен кревет без употреба на "железото". Не го ни осетив докторот. Со чепкалка помина околу само. Значи ништо страшно. Иначе сум 35+ 4 :rock:
    Уште 9дена до н.г да издржиме. Ме праша само дали се сврти бебушка, карлично е. Изгледа ќе биде царски ова бебе. Сестра и беше помала во тежина и се роди природно карлично, ама ова бебче тешко ако не се сврти. Сестрата ми зема податоци за брисот и вика што брис беше ова, и и викам за стрептокока и таа леле извини не видов дека си бремена :rofl:
    Јас мислам секој момент ќе пукнам од што сум огромна а она не ме видела :rofl:
    Барем ме насмеа малку

Prolett, thelittle17, Ava.84 and 5 others like this.
  17. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Девојки ајде и тука да пишам :wasntme: вие што пиете утрогестан дали сте пиеле 3×1? и на колку време? се напив сабајле и осекам мала втроглавица и поспаност,нормално е? 33та недела сум вчера на цтг покажа контракции (не е малку рано за цтг?) и докторот ми рече стого мирување,а не осекам никакви болки,бебка си е нормално активна стандардно,ама ке пикнам само да лежам по цел ден:whew: не дека нешто се убивав од работа или шетање ама бар ручече да напраам:rofl:

18. forumce

forumce Форумски идол

Не е рано за цтг. Од 30гн веќе може да се прави

MorskaSirena likes this.
  19. Nikinena

Nikinena Истакнат член

И јас добив контракции во 32 недела и тогаш на ЦТГ покажа вистински болки. И мене ми дадоа утрогестан ама само 1 денот и едни други апчиња да ми ги смират контракциите само јас ги ставам како вагиналети зашто имам проблем од порано со желудникот. Поспаност и нервоза од нив мислам имам, а можно е и потењето да ми е од нив

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Здраво Мешиња, Само што дојдов од контрола и си направив уплата во Санте, др Елма ме прими и сум презадоволна од нејзиниот пристап. Ептен е фина љубезна многу:inlove:
    Бебето е 2.550 гр и рече дека е покасно зачнато, така да ми продолжи термин до 30.01 :)
    Ме бодреше за епидурал, рековме ќе видиме кога ќе дојде време ако има потреба ќе земам. И така:inlove: Следна контрола на 31.12 па ќе видиме до тогаш како напредува принцезава:D