Ако е просечно бебе добри ке ми се тие за новороденче т.е. 50, ама ако е покрупно, тогаш 56 т.е. 0 до 3.
I jas ama nekako malo mi izgleda. Ama pa i bebevo nema nesto golemo da bide valkda vo 33ta nedela 2100gr bese
50ка и јас купив за од болница. Поучена од првото, изнакупив свашта 56ки и се и беше големо,докупував 50ки отпосле. Сега не ја праам истата грешка.
Јас имам неколку ствари 50ки и јас не сакам преголеми, сакам ко ќе го облечам точни да му се а не гужвани. За во болнива спаковав и 50ки и 56ки не знам колкаво ќе биде, ќе видеме.
Тоа само за бебето алиштенца и ќебе за од болница ми е спакувано, оти свекрва ми место не ја држеше додека не исправме се . А за мене ќе купувам здравје после нова година. Во мојата глава се си има време. На крај изгледа ќе си купувам кога болки ќе ме фатат
Јас пак обратно,за мене имам обезбедено,а бебе ќе почека Важно мајка да е средена ,дури и на фарбање ќе одам ,да не се уплаше кога ќе ме виде за прв пат
За мајката пак треба некоја широка облека колку што знам ама не знам дали трудничкиве фармерки да ги спремам или некоја растеглива туника. Што отприлика избра ти?
Хеланките труднички и као туника нешто нагоре.Палто секако...тоа за кога ќе си одиме здравје..Плус и куферче за некои раб.така за мене што би ми требале за во болница.Као демек на тридневен одмор ќе одам
Ни јас не сум целосно спремна,за мене треба да докупам работи и за бебе за излегување од болница. За второ дете како сираче никој не те прашува дали ти треба нешто,као се си има од првото,само свеки пред некој ден ми се јави да ми купела нешто,и реков дека имам бендисано, па пари ќе пуштела што сакам да си купам. Инаку многу имам апетит овие денови,лелел,станувам во 4-5 јадам во кујна како крадец
Осеќам синко турка ли турка долу со рацете кај јајнициве, нема место Синоќа 3 сати само туркаше, па на ребрава ми туркаше исто готово и тоа нема место. Греотка ама ај ќе издржиме уште неколку дена
Девојки, со полни 27 недели се влегува во 7ми месец така? Јас сум 26+1 па еве во ова време на што мислам, не можам да се наместам да заспијам