Транспортер за во кола (пошто сега е задолжително ) Ножички за ноктиња Шишенца Тетра пелени Кебенца Постелнина Пумпица за носе Цуцла лажливка Коритце Лигарничиња (имај си повеќе) Шпихозни Бодиња Топломер Др не ми текнува
Затоа реков, можеби треба повеќе пати во текот на бременоста . Мене еве веќе 3 пати ми земаат крв , а сум почеток на 7ми
(Јас се извинувам ако прашањето е за во друга тема тема , но нз во која ) Сакам да прашам дали доколку се породите во 7ми месец значи дека нема да го доите бебенцето И дали до 9 месец мора да е во инкубатор . Ве молам одговорете ми паники ме фаќаат веќе
Не значи, ни едното ни другото. Ако се роди порано, мајката може да се одмолзува и да му го даваат млекото на бебето а со тоа да се оддржи и лактацијата кај мајката. А чувањето во инкубатор е индивидуално, знам бебиња кои ги пуштиле од болница за помалку од еден месец. А незнам зошто ти е нервозно човечето кај транспортерот во постот погоре. Транспортер треба да користиме сите пред се ради безбедност на бебето, а потоа ради законот.
Се согласувам за тоа дека треба ,НО не секој може уште на почетокот да си дозволи и транспортер и покрај сите работи кои ни се потребни за бебето.
И да не беше задолжително, безбедноста не е местото од каде треба да се крати, макар и краткорочно. Баш поради вакви размислувања е воведено она задолжително.
Транспортерот е основно средство за пренос на новородено, замена на количка и плус за во автомобил. Јас на него гледам како на многу корисна опрема, воопштп не е вишок. Вишок може да е корпа или плико, кое за мене се тотално непотребни. Поготово плико, еднаш ќе го употребиш и толку.
Никој не рече дека е вишок , далеку од тоа. Разбирам дека е потребно , но покрај толку мнпгу работи кои ти се потребни НЕ НИ БЕШЕ ПОТРЕБЕН ЗАКОН ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ТРАНСПОРТЕР. Секој го сака најдоброто за своето дете и секако дека ќе го заштити на секој можен начин и ќе оддели од себе . Но сите ја немаме таа "среќа" да мама и тато ни помагаат у све и да немаме гајле што и да притреба ! Сакам да кажам дека секој е свесен дека е потребно и дека би го купил у прва прилика , али вакви притисоци ...
Па тоа е и поента, да има притисок!! Исто важи и за возрасните- задолжителен појас при вожња, а за бебе да се врзе мора преку транспортер. Мора да биде задолжително. Неможеш инаку да го заштитиш ако го држи во раце баба или мајка, замисли недај боже судар јак а тоа во скут кај баба, и двајцата партал- скраја било. Вака мирна глава со каиш прицврстено.
Треба, треба тој закон. Подалечна пријателка го изгуби осум месечното бебе така држејќи го во скут. Таа помина со помали повреди, а бебето го беше згмечила со својата тежина, ептен жално @Tinushka ако неможете да си приуштите нешто, зајмете. Распрашајте се по пријатели. Ние освен количката што ја купивме, скоро све друго зајмивме, дури и облека. Е кога дојдовме до момент транспортерот да го замениме со седиште, решивме да купиме. Сепак се наоѓаат и поевтини работи. А тие што навистина немаат, немаат ни за гориво и регистрација за да ја возат колата. За бебе мора да се прават многу одрекувања.
Da ili ako epten nema od koj da pozajmis,mozes na staro da kupis bebeska oprema,od nekoj sto ima pogolemo bebe.Ne mora i se da e novo,ako ne mozes toa da si go dozvolis.
Добар ден мамички! И јас се сложувам дека транспортерот е задолжителен заради безбедност,но навистина кратко се користи па најдобро е ако имате од некого да го позајмите! За среќа јас си најдов од кумашинката па спасив 3000
Imalo poeftini transporteri na plasticarskata ulica bile okolu 2000 denari. I krevetcinja tamu imalo so 4 fioki, mehanizam na nisanje, samo bile na edno nivo, ne znam toa dali e ok?
Да на старо може да ни заврши работа. Ние све си купивме ново (дека прво бебенце) и страв ми е искрено да земам работи од друг , затоа досега се што купивме е скроз ново испранко и испеглано .Останува да почекаме уште некоја недела за конечно да сме заедно
И ти мила си трета смена ? ЈАс сега планирам да се тркалам накај креветот.Само што завршив со јадење.Прв пат по незнам колку години јадев вака касно.Срамотилаци.Па и тоа компири пржив специјално,оти тежок стрв ме фати. Ти како си,што ќе се пофалиш?
Ајде јaс кaснaм сo пoфaлбaтa aмa чекaј битнo дa си кaжaм вчерa мaжетo гo дoнесе креветчетo и гo стoкмивме зa бебуш , a пoтoa се дoгoвoрил сo мaјкa ми дa ме изненaдел вечертa мене бидејќи ми се рaсипa телефoнoт бaш пред пoрaѓaј , пa решил телефoн дa ми купи и искренo премнoгу ме изненaди штo сoлзи oчите ми се нaпoлнијa бидејќи уште oд дaaмнa не ме имaл изненaденo и тoлку убaвo се пoчувствувaв штo немaм збoрoви кaкo дa ви oпишaм Инaку јaс ете уште дoмa си чекaм , пoстoјaнo лигaви (слузници) ми висaт и пaѓaaт пoстoјaнo , делoт нaд бешикaтa си бoли (нo не мнoгу) , aмa пa зaтoa oд денес и пoчнaa интересните бoлкички вo oпaшкaтa ситнечкo - ситнечкo дo целтa
A so jas pa da ne mozam Legna si i do sega se macam da zaspijam,ama i mene son ne me faka.Utre pak ista pesna ke spiam do nikoe vreme i posle ke sedam 3 smena. @Pcelka94 ti epten sitnes.Neka e so lesno i mekici da jademe Jas se odjavuvam.Ke odam da se pomacam da zaspijam Utre ke me nema do kasnoto da si znaete