Не се секирај со епидурал нема да боли И ти викам тежина нема врска со тоа ја во собата имав мерач ама мене не ме мереа дека 38ма се породив
Мене ме фаќа така некоја паника кога помислам дека уште малку има до пораѓај, нозете ми се пресечат. Не сакам да мислам на тоа, ама од време на време мава ме психа. Еве сега помислив и рацете и нозете ми се тресат од трема. Само се молам пораѓајот да биде лесен како првиот. Морав да се искажам
@BabyD0ll не мисли ти на тоа,како треба така ќе биде,мерат карлица. Другарка исто ситна ниска па со два напони роди крупно бебе.И рекоа прво ќе почнат природно,ако не бива царски ,ама вика со два напони излезе.
Иста сум и јас форумче,иако втора бременост,ама ми се чини првиот пат не бев волку исплашена,сега некако поушлашена сум,а не поминав толку тешко првиот пат,ама ете сега дека знаеш како тече процесот,али ајде само позитивно ќе мислеме
Пишете ме и мене дека страв ме фаќа, иако и јас лесно минав Ајде бе жени издржавме првиот пат ќе издржеме уште 10 пати ако треба.Додека трепнеме ќе се породиме Само со Бога напред и со лесно на сите
Денес бев на контрола кај матичната.. според последен циклус сум 35+5, а според сите мерки недела ипол повеке значи скоро 37 гн. Прво ми зема брис и ме чистеше со газа и нешто темно плаво како течност бидејки имам доста бело прање значи уште се стегам колку беше непријатно И после тоа ехо... ии постелката ми е созреана. Иакрено не очекував зошто супер се осеќам, и сега ме фати страв. Ми даде приорететен за на ГАК во вторник ми е докторката на смена па ке одам да видиме. Се надевам се ке биде во ред, инаку до сега бебе си напреднало колку што треба, плодова вода има доволно. До сега сите мислења укажуваат дека ке треба царски да ме породат и со тоа сум помирена, само сакам бебе уште малку да поседи внатре за да си биде на време родено. Уфф.. цела ноќ не сум спиена имав киселини еве и сега од мисла ме боли глава неможам да заспијам
И вас да ве известам. Девојки се породив во плодност природно иако беше карлично бебуш. Добив прекрасна ќерка На сите толку лесен пораѓај им посакувам
Браво храбра мајко, да е жива и здрава принцезата, голема да расте. Ете и фарбана отиде на пораѓај, и ти како мене откачена си била. Јас со болки јаки дома седев чај пиев, го чекав мм да се врати,па да го однесе синот во градинка (оти прв ден му беше во градинка да почне овде во Словенија, како да мораше дента да оди). Па си се шминкав, а болки на 5мин имав. И прелесно поминав, како по филмовите. Затоа на сите мајки што се за пораѓај,би им советувала, да не паничат во тие моменти. Само позитивно и со добра мисла. Позитивното секогаш носи добар исход.
Каква епидурал, ја прашав ми вика секако дека има ризици. Е следниот пат ќе прашам подетално какви ризици и така натака. Ми рече када ќе ти наполниме ако сакаш и во када да се породиш. Еве што ми дадоа, демек ќе помогнит нешто, смешки. Спојлер ова е чајот И маслото да си го мачкам стомачето. Недела имам следна контрола ако не се породам до тогаш. @Nikinena Честитки нека е жива и здрава ќерката
Не ти даваат епидурал? Аман бе тие па многу на природно одат Ајде со лесно ќе помине и тоа за второто во МК дојди породи си се
Не ако сакаш сама земаш потпишуваш листа тие ќе ти дадат, ама не на нивна одговорност Кажа искрено жената, има ризико нормално. Абее и тоа му викав на маж ми, да бев сега ремедика одма царски ќе барав и одма ко принцеза ќе ме породеа, знаеш му викам што е 4кг бебе да извадишш низ рупицава????? Тој па, леле колку сакав да се породиш денес баш за Кристмас да е бебче Иначе контракциите како се читаат? Моите одеа до 50? Појма си немам, таа рече имаш малце.
Ќе треба да акнам една оранџ боја жими се може ќе излезе со еден напон. Блазе си им на тие што имаат лесни пораѓаи и мило ми е, греотка да се мачиме ние жеништава а мажиштана да уживет.
Ама сегде е така и јаво ремедика потпишував ми објаснија што е и како ризици... болницата ако недај боже не одговара Мали се тие до 100ка одеа мојте ама не се знае ништо