Не верувам. Тешко да не приметиш. Се осеќа како млаз од вагина, како кога ти протекува кога имаш добиено само поголема количина. И не прекинува тоа не истекува наеднаш. Мене на 'раати' ми течеше ама се осеќаат млазови нема шанси да не приметиш.
Мислам нормално е појачан секрет на крај, исто и јас имав последните недели. Немав ништо на брисеви. Исто како протекување имав на секретот но не се споредува со пукање водењак, тоа е баш млаз посилен и пообилен.
Леле женски , жешко ли ви е на вас? Преку ден ми студи, а навечер спијам на куси ракави со летно ќебе и пак ми е с'клет.Парно не уклучуваме денски оти навечер не можам да спијам. Цела вечер ни е отворен прозорот.Внатре ни е околу 20 степени
Денски не ми студи ама знае да ми стане свежичко понекогаш. Навечер претопло, по мајца и гаќи спијам. Одржуваме температура од 23 степени. Ја сум цело време по кратки, мм е таман облечен за овој дел од годината.
Колку ти е скратен цервиксот? Ако добро пресметав за некој ден ќе бидеш 37ма недела, а тоа е сосема безбедна недела за раѓање. Ако мислиш дека крвта била знак за пораѓање од 17 до сега ќе си се породела Кога тече исцедок (чеп) за раѓање не се неколку капки и го има цело време. Така да тоа од 17ти не е знак дека брзо ќе се породиш. Исто за цервиксот, мислам дека треба да е под 1 или 1,5см за раѓање.
Од денес го почнуваме 9ти Во 3ипол се разбудив со главоболка. Ете уште ме боли глава. Одамна ме немаше заболено. А бебчето немирно, или ритка или ика, ајде уште малку ќе издржиме.
Имам контрола за два саати. Се мислам да им се прам психички доун за да ме задржат и породат. Овие тука многу гледаат на психичко здравје.
Еми, гледаме дека не ме фаќаат болки природно, вака само ми отежнуваат до крај ало уш 5 дена не ми се чека бебево ќе се напрајт 5кг.
Јас бев на провокација со инфузија петок, сабота, недела. Немав плодова вода. Од 1.5цм се отворив цели 3цм. Понеделникот ми ставиа вагиналетка сабајлето се отворив за 5 саати. Не би знаела дали се појаки болките од природните зашто немав природни болки али генерално ги издржав, со тоа што ми дадоа диазепам неделата за да одморам. Се уморува телото
Истипт секрет и кај мене почна баш од вчера и ја се чудев 35+ сум валјда нормал е , за мокри гаќи веќе еден месец како подмочана сум Мене ми останаа уште стрептокока и уреоплазма брисеви дали ќе ми земе оваа недела или по празници дури ќе си дремам уште до сeа сите уредни беа , а преглед веќе 6 недели немам