Jas sum 32 nedela i denes mi rece deka pocnala da zree postelkata,a sega koja nedela si??prasav dali e normalno sega da pocne da zree,mi rece deka mozno e i porano da se porodam,idam na 10 dena na kontrola,bidejki sum so pokacen krven pritisok
Mene ne mi kaza koj stepen na zrelost e,samo rece pocnala da zree i mozno e da se porodam porano,32 nedela sum a i sum so pokacen krven pritisok i idam na 10 dena na kontrola,sega sum posle bozik pa ke vidime
Може е во почетен стадиум, па да не е загрижувачки. Еве мене ти кажувам ми рече почнала да зрее, но уште не е ни до прв стадиум созреана, па така штом и тебе не ти рекле ништо може е сеуште во рана фаза.. Ќе те следат штом си на почести контроли, не грижи се.
Zdravo mamicki, na pocetok sum na bremenost imam mnogu bolki vo polovinite slicno kako isijas dali nekojaod vas ima slicno iskustvo? ve molam za sovet
Можеби ти рекла дека порано ќе се породиш заради покачениот притисок. Јас се породив во 39та,а тогаш во 22ра ми рекоа дека е нормално да почне да зрее. Други проблеми немав
Скоро 1 часот навечер, јас ја мислам @BabyD0ll што ли направи, како ли помина.. Од денес не сме се слушнале Цел ден мислите ми се кај неа
Lele kuti i ja vikam barem uste 4 nedeli da izdrzam,da vlezam 9 ti,sabajle nizok pritosokot navecer se pokacuva,ama toa e mora da mislime pozitivno i se ke bide ok,ti koja nedela si??
Јас сум 33+5 и уште малку на контрола сум . Срце ми игра да ти кажам раат ич не сум дури да отидам ... Мора да мислиме позитивно
Da jas bev vcera sega sum na 8 mi,abe do pred poslednive dva pregledi neznaes kolku bev raat i srekna koga se vralav od pregled,sega kako poparena,ama toa da se nadevame deka ke bide se ok ke izdrzime uste malku
Здраво девојки. 27+2 сум. Денес ми кажаа дека бебушко е за една недела назад, а неговото меше за две недели назад. Свртен е со главчето надолу. Д димери ми беа супер пред еден месец. Од што може вака да назадува во растот. Скриен шеќер уште не испитав, овие денови ќе одам за тромесечен шеќер да испитам. Дали има некоја поврзаност растот со шеќерот
Ако ти е покачен шеќерот, бебето ќе биде понапредно. Не е опасно една недела понаназад, можно е и генетски да е така. Кај мене моментално е 2 недели наназад
И кај мене е цела недела назад, 36та сум јас, ама и јас и брат ми сме родени со 2500кг навремено тоа е просечно секое бебче си е различно. Како што ние сме различни. Ако не ти кажале дека има некој проблем, ич не му ја мисли.