Денес помина и првото цтг Со докторката не се видов, ни на ехо не бев, она беше на царски и ептен гужви имаше Ми закажа контрола за недела дена.. Вака вам како ви личи цтг-во?
Devojki srekjna nova da si pomineme site so lesno na poroduvanje . Dali nekoja pravela bris vo sistina vo 36ta nedela za b.hem.streptokok i koja e cenata ako znaete
Можно ли е во 31 недела да е свртено бебево со нозе надоле? До сега од 19-20 си беше со главата надоле а сега ја осеќам многу ниско
ноќеска забележав топче кај аналниот отвор, претпоставувам се работи за хемороид? кај ме снајде сега во 38+ цела бременост не сум имала никакви потешкотии со столицата. се надевам не е голем проблем за природно породување. сега за сега не осеќам кујзнае колкава нелагодност, ама скроз се изнервирав што на крај баш ова ми се појави.
И мене ми се појави. Нема да ни е проблем ништо во тој момент, само ќе гледаме бебушите да се родат. Има масти во аптеките. Јас канастен мачкам, ама тоа за ублажување е само.
Мешиња јас ноќеска осетив како менструални болки најверојатно беа лажни ме болеше доле и позади кај кичмата едно 3-4сати првин почнаа посилно па се намалуваа и еве сабајле сега немам иначе сум 35+1
Dali vo 32 ra nedela mn aktivno vi stana bebeto??moevo mislam cel stomak mi go trese,duri se gleda i toa celo vreme mrda,i koga sedam i koga lezam i koga sum vo dvizenje,duri ona koga ke zamrda mislam stomakov mi go otkornuva,ama brzo brzo na nekolku pati i ok ke se smiro za nekoja minuta pak isto,dali e normalno???
Нема да ти се проблем никаков за природен пораѓај хемороидите. Јас имам 3 хемороиди,и без проблем 2 пати сум породена природно. Со тоа што еден имав, еден истуркав при првото породување, а третиов ми излезе во 37+г.н од бременоста.
И моето беше такво од 32/33 г.н. Во 36та стана помирно, како што си беше пред 32ра. Не прашав никој, претпоставив само дека е нормално и дека зголемениот интензитет на движења се должи на подготовката на бебето да се сврти со главата надолу.
И мене ми се случува ова последнава недела,посебно насабајле пред да станам како укочена сум цела и ме болат јајници како што викаш поминува.Нормално е се припрема матката за породување.
Еве сега како пак да почнуваат по малце ќе видиме како ќе терам до вечер ако ме фатат посилно ќе одам на дежурен
Напиј се магнезиум треба да ти помине.Јас денес шетав малку со мм и ќерката , кога се вратив се ме болеше не кичма,не јајници и еве легнав и се напив магнезиум ми се смири болката.