Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.779
    Хаха и јас мислам дека ќе се чудат од моја страна ако се роди плава... Баш ќе пишам нашава прцла на кого ќе повлече гени.:inlove:

На Cherry blossom89, mamaJana, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    4.078
    Јас сум почеток на 28ма недела и денес бебчо мој е баш мирен, обично е доста активен, денес пробав и со благо и со повеќе лежење (обично тогаш најмногу се активира), ама без некој успех. Го осеќам, ама не е баш активен, како што знае да биде.
    Овде читам, дека баш напротив, ова би требало да бидат најактивните недели. Инаку бев пред 4 дена на контрола, се си е во најдобар ред. Има ли простор за паника?

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Nema prostor za panika. Ne e toj period najaktiven za site bebcinja. Moevo sega ovie 2 nedeli e poaktiven, prethodno od vreme na vreme denski I Navecer kako navien vo 23h. Inaku sum 37+4. Zatoa ne panic. Ako ne go pocuvstvuvash voopsto I den dva vikaat deka ne e strashno a ne pa ako ne e mnogu. Javi se na lekar ako voopsto ne osekash dvizenje poveke od eden den. Uzivaj si vo ovie nedeli I srekjni praznici ❤️

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Toa sto ti se stvrdnuva stomakot okolu papokot mislam deka ti se braxton h. Kontrakcii tie ne bolat nesto minimalno. A koga odis mislam deka e normalno da e potvrd stomakot odkolku koga lezis ne mi trebalo da se toa kontrakcii. Vistinski ko trakcii koga fakjaaat se osekjaa povekje kako bolki vo dolniot del na grbot ili jajnicite ili kako postojana potreba da odis po golema nuzda.

На TinaI и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Devojki denes ja zavrsuvam 33 od utre 34 nedela,bev na pregled se e ok samo sto postelkata pravi problem od prv nakaj vtor stepen ide,malku sum zagrizena,dali nekoja imala vakov slucaj i kako izdrzala??i uste nesto vcera od nigde nikade kako hemoroid primetiv,niti zapek sum imala niti nisto,dali e normalno??

6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Мешиња и јас само што завршив со контрола, девојчица скоро 3 кг пораснала, контрола и цтг за недела и да се договараме на пораѓај. :inlove:
    Пукнав чекајќи од 11 часот наутро :|

На azelea, minne992, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И јас бев на контрола денес, постелка втор степен зрелост, цтг добро. Контракции нема, болки овие 2/3 дена ептен слабо. 37 + 2, бебчето 2960гр. и ми викаат ситничка е, епа колкава треба да е :D мене и ова големко ми се чини. Здравје накј 20ти ми рече да идам, ако во меѓувреме не ме фатат болки или ми прсне водењакот ( што не верувам ). И според ехо дата за пораѓај ми е 05.02, а терминот до 27.01 ми е.

На azelea, thelittle17, mace89 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Баш сеа отварав за плацентата да читам. Според ова се си е нормално и кај тебе

Прикачени фајлови:

9. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    I ja toa go najdov i bas si rekov deka e valjda taman,ama doktorkata deka taka mi rece sa izdrzi barem uste 4 nedeli,bidejki jas sum so terapija za visok pritisok i mi se pokacuva nekogas do 140 so 80,zatoa moze rece da se prati deka moze brzo da sozreva

На thelittle17 и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  10. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Ако ти е на мисла иди си и на второ мислење. И биди си позитивна, опушти се.

На ivance.. и Tacka36 им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.101
    Денес се пријавив за пораѓај во болницата каде ќе се пораѓам.За жал не во истата со ќерче што се пораѓав, таму не ме примија оти немаат детско оделение, а јас сум со инсулин.Па отидов во друга која не ми е многу по ќеф.Добив два термини за разговор со гиниколог и анестезиолог.Ми рекоа мора да го планираме твојот пораѓај за да не се роди бебето големо:o Сега се исплашив пак ли со провокација ќе бидам:sweat:Супер искуство имав ама сакав природно болки да добијам:!: Пожално ми е што маж ми ќе мора да остане дома со ќерче да ја чува , а јас ќе морам сама на пораѓај.Како се пораѓате вие жени сами? Зарем не ви е досано сами? Што правите додека сте во исчекување?Сама во салата со цтг на мене .Ќе нема со кој муабет да си направам:worried:

На Chanell*, minne992, jarec6 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @Ava.84 Па некако мн рано за да те пораѓаат од сега, чинам крај на Фебруари ти е термин? Во некоја наша болница си? И за колку големо бебе се мисли отприлика :wasntme:
    Овде секаде има големи гужви, денес од 11 отидов за цтг во 13:30 завршив:doh:
    И за во Чаир ми кажаа баш гужви се..

На jarec6, ivance.. и Ava.84 им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.101
    Не немам уште термин за пораѓај, ама сигурно ќе ми дадат после 37-38 недела ако не добијам болки.Не сум во Мк во Де сум.Тука мора да се пријавиш во болница до 30 недела , јас сум 34 и каснам.Ама ме примија многу гужва исто било.

Едит: @mssuniquee па сигурно мислат над 4 кг бебе.Ама не е само тоа они пазат и да не со паднат шеќер , па мора педијатар да го следи.Инаку до сега се сум во нормала со големината на бебка.Исто и јас имам само +10кг качено, не сум гојљзна, ова ми е гестациски дијабет.

Последна измена: 8 јануари 2021
    На azelea, A.n.g.e.l.a.V и mssuniquee им се допаѓа ова.
  14. Лараа1234

Лараа1234 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво сегашни и идни мамички 28 недела сум и деновиве имам страшна болка во ептен долниот дел од стомакот, од завчера почна да ми е укочува левата нога и при газење болката ми удира во левиот јајник и половината ниско доле, вечерва болките се поинтензивирани и се прошируваат и на десната страна на јајникот, ова е само кога стојам и седам, како бебушка да притиска надоле, кога лежам болките се помали но сеуште ги има, единствено подобро е кога ќе ставам перница под половината. Пред две недели бев на преглед и се си беше супер. Дали имате некое вакво искуство, многу сум паничар, се мислам да одам на дежурен.

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Иста сум и јас,едвај станувам,кривам со едната нога како баба од 100 години сум.
    Многу боли,колкот,кичмата,срамната коска деновиве се ме боли.
    Ми рекоа дека е нормално и во Чаир и матичната...само магнезиум,калциум така да си пијам тоа е.

На thelittle17, azelea и Лараа1234 им се допаѓа ова.
  16. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    И јас сум 28 ма, со болки сум цело време. На ехо кога сум идела за болки се си било добро. Мене и менструални болки и сечење долу ниско, на вртење во кревет и кога се движам и седам боли

На thelittle17, jarec6 и Лараа1234 им се допаѓа ова.
  17. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Дали херпес на устата е нешто страшно во бременоста. Предходно често ми излегувал ама во бременоста прв пат

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.101
    Не е страшно.Ризично е за бебето кога ќе се роди ,ако не дај Боже ти излезе, не смееш да го бакнуваш бебето.

На thelittle17 и TinaI им се допаѓа ова.
  19. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Женски за жуљ дали знаете дали се безбедни тие специјалните фластери? Ми е страв дека содржат салицилна а многу ме боли

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 2502999

2502999 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    147
    Devojki zdravo,bremena sum 38+1,bolki vo polovina I stomak imam nekolku dena,zavcera nekolku kapki krv no vcera bev na kontrola bese mirno ctg I se e vo red.Sega dobiv napad na pojaki bolki,lezev I edvaj se ispraviv I me drzea okolu 3-4minuti osobeno napred nisko kako grcevi no mnogu pojaki.Pocnuvaat li vistinskite bolki ili mozebi bea lazni..sekako ke cekam dali ke se povtorat

На thelittle17 и mssuniquee им се допаѓа ова.