Јас вчера за прв пат ( 37+2) а требало 10 дена порано, така ми рекоа на гинекологија а матичната моја спиела. Јас сакав да прашам до која бројка на цтг апааратот треба да се стигне за пораѓај-болки. Вчера за прв пат добив лажни и покажуваше до 40.
Mamicki vcera na ctg bebeto mi bese tahikardicno puls koj ripase I do 210, mnogu se isplasivme me bocnaa so inekcija apaurin I posle uste dva pati mi pravea ctg I konecno se smiri. Sega treba da doagam sekoj vtor den na kontrola ne znam od sto ova mu bidna na moeto bebule.
Zdravo mamicki , jas sum veke vo 30ta nedela,malku sum isplasena,poslednite dve kontroli bebeto mi e svrteno karlicno , ne me plasi toa tolku kolku sto ne cuvstvuvam silni dvizenja, mi mrda ama ne so nekoj jak intezitet.. Koga citam od drugite kako gi klocka pa stomavot se dvizi,a kaj mene veke podolgo vreme si e taka svrteno i od vreme na breme ke mi mrdne malce i tolku .. Ne znam sto da mislam , dali e normalno ili ne
Koleskata moja vo cela bremenost samo ednas go oseyila kako mrda. Pa ete dve godini napolni malaya. I kaj mene ima denovi koga e mirna bebuska, a nekogas poaktivna. Zavisi od moe raspolozenie, aktivnosti i sto jadam. Probaj so kafe i koka kola plus nekoe cokoladce, legni i ceka ja.
Зависи како е поставено бебето и каде се наоѓа плацентата. Ако е на преден ѕид, има шанси да не го осеќаш многу. А за тоа што е карлично, рано е уште да се нарече така. Тоа може сто пати да се сврти до пораѓај, не си прави стресови непотребно. Ако на скрининзите си било се во ред, не се споредувај со други. Сите имаат различни искуства.
Ovaa tema nekako ne e aktivna voopsto. Cisto da ja razmrdam malku. Nie vo 3 to samo pisuvame vo trudnicki, tuka slabo.
Така е. Ретко се погледнува темава и ретко се пишува. Еве да си пишам за себе. Си ми помина терминот на 16ти, едвај дишам, кичмата ме уби, стомакот ми тежи, не можам да спијам. Па среда решивме да го вадиме малово присилно
I jas da si kazam utre odam na razgovor vo bolnicata da mi pokazat kade ke se poragam i da se sredat formalnosti kako epidural, polozbi za poragaj i slicno. Mami vie imate li razmisluvano za epiduralna pri poragaj? Na casovite babicata kaza deka ne bilo pozelno, pa se mislam sto da kazam I dali ve faka trema od poragajot?Jas na momenti sum mnogu pozitivna, ama nekogas me faka strav
Немам некој став за епидуралната! Ме плаши некако тоа боцкање во р'бетот а плус тоа родив едно по природен пат пред 11 години и не ми изгледа толку страшно! Или е било младост- лудост па ќе се покајам што не сум за епидурал или....ќе издржам! Разговарав и со анастезиолог, прашував за болките после анестезијата во грбот (читав тука по форумите за жени кои се жалат дека покасно при промени на време им се јавувале болки во пределот на анестезијата) но тој ми рече дека нема научно објаснување но дека и кај него има пријавени такви случаи но се ретки! @fairy88 , ти си надвор од Мк, така? @okcenzi , слабо контам гв е? Јас чекам крај на месец, ме мава нетрпение, нервоза и веќе едвај чекам по сите перипетии да си го гушнам девојчето мамино! Ај, со лесно нека ни е!!!
@okcenzi ke bide mora da izleze bebus od neksde. Normalno e da sme isplaseni.Samo si vikam sekoja bolka se izdrzuva samo bebinjsta da ni se zivi i zdravi @Sunshine_1979 ne ziveam vo Makedonija So lesno na site mamicki, site da imame lesen poragaj
Здраво идни мамички и јас да се пријавам тука Моментално сум 29 + 3 и до сега супер се чувствувам, само што откако влегов во 7ми почнав многу да се плашам за сё и сешто. Овие 2 дена чувствувам доле болка над коската и потешко ми е за движење некако, ко да ми натежнува нешто и не можам нога да прекрстам, чувствувам како некоја тапа болка.Пред некое време истото ми се случи ама ми помина за 2 дена и кога ја прашав д-рката ми рече дека лепотицата ми била свртена со главата надоле и најверојатно она притискала. Утре ќе одам на лекар, ама некако сум исплашена да не сум почнала да се отварам и сл. Има ли некој вакви некои тапи болки?
Bas istite kako sto gi opisuvas. Inaku sum 31 nedela. I mene mi rece nisto deka ne e, i deka isto e svrtena so glavata nadole.
@fairy88 kaj vas bar imas izbor dali ke ja primis ili ne I si kazuvas od start. Ovde kaj nas ja davale samo so strasni vrski. Golemo olesnuvanje bila, sto citav po forumite. E sega za toa bolkite vo kicma ne znam iskreno, sekoja zena sto rodila se zali na bolki vo kicmata. Dali ako ti stavat epidural toa vlijae dodatno iskreno ne znam. I zosto ne e preporaclivo?