Слушнав дека кога ќе легнеме да спиеме или пдмараме бебињата добиваат повеќе крв и со тоа станувале поактивни.Не го гмечиш не се плаши, намести се ти како ти одговара тоа секако е свиткано внатре
Голицка цело време ако не се поместам, или кој знае што прави, ама ова за спиењето можно е да е така, а легнам да спијам толку, почнува.
Ја осеќам ко да турка со главата надолу цел ден Ме фаќаат грчеви трета вечер по ред како легнувам да спијам, страв ми е дури. Пред 3 нема шанса да заспијам, ем болки имам ем многу активна е, кај цел ден па и во глуво доба си претка ли претка. Кога спие ова мое бебе?!
Јас од венис тоа што добив ич не ми се свиѓа и пешкир добив и тој ми е некако крут порано беа убави.. Има во рамстор една продавница на Дизни ЕСЛА нешто така се викаше во редот на окаиди ако имате некој пратете. Купувам по 2 бодиња за 300-400ден прекрасен памук и од окаиди ми се поубави.
Оо ова баш евтино, во рамстор мол така? Баш ќе појдам, уште ништо не сум купила за бебе ама сакам да почнам веќе 29+1
Цела бременост се чудев како добро се држам со хормоните. Овие два дена ме расплакува секое движење на сопругот. Ќе го задавам што диши. Се надевам ќе ми прости посилно е од мене. Се надевам дека нема да ме држи и после пораѓај и за недела две ќе помине
Јас рикав пред некој ден зошто ми ја испил кока колата прво се изнервира после го фати жал отоде до продавнкца, па зар јас нема да ти купам кока кола ми вика, па не плачи. Јас цел реферат, па знаеш дека друго не можам да пијам, мене лошо ми е, барем кажи дека си ја испил ќе купам друга и плачам како забегана Им пружам рака како не трпат
Убави и квалитетни бебешки има во локо кроко ..јас здравје од таму планирам да купувам повеќе работи,а до сега нешто ситно што нарачував од @muppetkids и задоволна сум од квалитетот.
Ко ќе се сетам јас последната недела, душата му ја извадив, па сакав дома да си одам кај мама абе хит, се се тоа хормони, а ќе ти е уште полошо ко ќе се породиш, спреми се.
Дали од утрогестанот исцедокот ви мења боја. Некогаш е чисто бел, некогаш жолт. Ми се јавува и чешање со слабо печење долу. Од понеделник сум 30 недела. Во 20та правев брисеви чисти беа, немаме односи па за да фатам бактерија, нез што може да биде
Пред некој ден се породи на мајка ми, на колешка снаа. Цело време мома си чекаа, на крај се роди мома со куре . Сеа едвај чекам понеделник да дојде на контрола кога ќе идам пак да си прашам дали е ќеркичка. Ако е момче ќе има цело време во розеви алиштенца да е, се розево спремавме .
Devojki 38ma nedela ja pocnuvam utre a nedelava zabelezuvam zoltenikav poguat sekret kako za kandida. Se plasam sega na kraj da ne sum zakacila. Vo ponedelnikot mi zema brisevi ama za streptokoka samo,. Sega vo ponedelnik pak na kontrola sum ,za ctg ako eventualno e kandida kasno li e sega da se lekuva ili?? Inace predhodno si imav svetlo zolt sekret celo vreme ama ne bese vollku gust. Inaku nemam ni cesanje pecenje takvi raboti nisto. I sekretov namnogu e koga ke stanam sabajle. Preku den skroz malce .E sea do ponedelnikot primav i utrogestan celo vreme a i blagicko pocnav da si kasnuvam povekje periodov.sto mislite dali moze terapija da se prima volku kasno vo bremenost. Falaaa
Леле и мене тоа многу ме плаши ама се тешам дека на 4Д во државна две докторки различни ме гледаа преку 2 недели
29+1 ама бебево ме откина од клоцање,ај и до сега не дека беше нешто мирно од 5ти месец наваму лудува ама сега боли бре,многу боли....
38 брисеви за стрептокока? Не се некако касно? Мене матичната ми рече во 33 недела...ти кај и да е ке се породиш ,не верувам дека ке имаш време за терапија ..со лесно
Јас и ти тука сме, јас 29+2 денес, кај мене бебето беше многу нежно цело време, последниве две недели веќе многу се осеќа и се гледа цел стомак ми се превртува и сум пресреќна да си уживаме во овие денови, мислам дека многу ќе ми фалат