Јас сум цела бременост со плус 3 идам до плус 5, пак назад и така цело време. Баш докторката ми рече дека нема врска тоа, дека на бебето што му е потребно си влече од тебе. Ако има потреба од повеќе храна ти ќе слабееш тоа ќе расте.
Да претпоставувам зима од мене, вака околу мене викаат ми ослабеле раце нозе, јас ништо не приметувам и пред бременост бев да речам со нормална килажа. Ми работи мозокот превише изгледа.
Мешиња денес на контрола, цтг покажуваше болки до 90-100 докторката рече сум почнала да се отварам,како ме проверуваше само пикаше прсти, по мое 3 прста сум. грло меко рече ова ќе иде брзо Во среда наутро пак на контрола сигурно и ќе ме задржат за во четврток да ме пораѓаат.. Колку страв имав од вагиналниов преглед со тресење седнав но ич не осетив Сите стравови ми поминаа, само рече да одмарам да не ми пукне водењакот до среда. И така, сега мајка ми да стигне за посредиме по дома да биде се чисто за бебуш
Уф се надевам Многу ме охрабри што рече дека иде супер, брзо ќе биде, меко грло ете и контракции имам а јас вака дома освен болки во половина др немам. И да, доле страшно ме притиска без сон ме остави синоќа Можеби и чајот од лист од малина има удел Фала тии со лесно и на тебе и на сите мешиња
Се враќам и јас од цтг и преглед, докторката ме праша како сакам да се пораѓам, дали царски или природно. Прашувам “можам природно”? со неверување, ми рече да. До минатиот пат ми викаше царски,царски а сеа излезе можело и природно. Ама се оклештииииив, од 6ка до 6ка Се надевам да успеам..
Od denes i jas 28gn i dolgoocekuvanoto treto tromesecje Nekoi soveti? Denes sme na kontrola, valjda tret skrining kako i da go vikaat se nadevam se ke bide ok kako sto si bese i do sega.
Мене со 3ипол прсти на гак ме примија за раѓање А имај во предвид дека од прегледот може да се отвориш уште малку,така да може и да не ја дочекаш среда Со лесно
Леле што убавоо , кога ти беше тебе термин ? Мене овие денови ми спадна малце стомакот осеќам олеснување под гради и спрема клоцањето , ја иам уште две нед до термин ама сакам побрзо паа и јас мислам можно е да не а дочекаш среда мене со малата со 1прст отв ме задржаа .. Ја четврток треба на ехо и цтг да сум .. Давај инфо за чајот имам и ја слушано дека омекнува доле ама не сум го сретнала бе вака низ маркети .
Dali nekoja bila brzo na Gak za kontrola??dali pustaat pridruzba,mislev na soprugot da ceka pred vrata so mene?jas sum na pregled vo soba 36 ka,pa sakam da znam kako ide sega so koronava ili se ceka nasvor pa te vikaat??
@Sofi.ja Да и докторката ми кажа одмарај во случај на болки или водењак одма да се јавам Фала многу @Poppins Чајот го земав во билната аптека Матија. Иначе термин ми е 22 Јанури Прво беше ќе поминам и термин, денес баш се зачуди. Ќе видиме, засега строго одмарање бар уште ден два
Znaci jas so upatot vo tocen cas koga imam zakazano vleguvam vnatre,a soprugot ceka nadvor ili treba porano da vlezam??baska e sea smeneto jas pred 7 godini sum vlegla tamu,sea pred dve godini koga ispituvav hormoni salterot bese pravo kaj sto bese priemna amulanta,sega neznam kako ke e ,soba 36 ka ke da e kaj novava labaratorija valjda po hodnikot od kaj patologija ili sum greska??
36 соба е кога влагаш одма право, има нешто како голем стуб или ѕид е тука е, а лево од него доаѓа шалетерот
Денес и јас завршив со контрола и цтг Во систина паркингот е катастрофа, нема место кола да се паркира Инаку Гордана ми вика постелката ми е трети степен зрела, плодот си е наместен за природен пораѓај, затворена сум доле па не ме чепкаше, само на ехо ме виде. Следна недела ќе се пораѓаш ми вика И јас се чудам, дека имам уште 12 дена до термин Е што се чудиш како да си 32 недела ми вика, можно е и вечерва да дојдеш пак, тоа не се знае Следна контрола и цтг во понеделник
Супер штом е почнат процесотУште малку и ќе се гушкатеСо лесно милаЧајот овде многу го препорачуваат од 36 недела по 1 чаша од 39 по 4 чаши.Мојот стои од др недела почнувам да го пијамВо првата бременост не го најдов т.е не барав упорна.Колку си порелаксирана толку мускулите ти се поопуштени , побрзу ќе се отвориш.Повеќе се смеј исто, поврзани биле горната и долната усна @Chanell* штом ти рекле природно чекај си болки и дај боже да ги добиеш, па да ти се оствљри желбатаСо лесно и на тебе @Pacient srna добредојде во најомразеното тримесечје Сите едвај чекаат да се породат Што да правиш, ништо, гледај и учи како се дише при болки , ако ти дозволува др вежбај вежби за карлица , учи за доење и уживај во последните недели. Веќе од 34-36 недела имаш повеќе што да правиш ама јас што и да ти предложам ќе ме сфатиш како чудак Затоа уживај , а од 36 можеш повеќе да шеташ, секс итн.
Да барам чај лист од малина така ? некоа слила нешто имате ли , овдe мислам има една билна аптека , да побарам и во обичните мож има @Chanell* кај вас да не го има да не знаеш На последното цтг мината недела , ме праша сестрата кога јадев , што има тоа врска со цтг влијае ли нешто