Не знам мила каде да го најдеш во Мк.Јас на интернет си го порачав , дури првпат слушнав дека и во Мк го има и баш се радувам.Пробај во билна аптека прво како што вика mssuniquee .
Nekogas uspano e bebeto na ctg ne gledaat dvizenje zatoa te prasala. Obicno neso blago kasnuvaj pred ctg da bide razmrdano veselo jas denes bev i moeto taka pa svrti se na ovaa strana pa na drugata 40 min okapav na ctg
I jas denes kaj Petrovska mi vika ima vreme za mene postelka prv stepen voda ima bebevo si spie ne se zamara. A do sea se plasevme porano da ne se porodam
Јас вчера имав силни болки со саати,сабајлево пак, а цтг мирно. Баш се зачудив, ако вака боли а не регистрира контракции, тогаш како боли на вистинските? Мене ми рече само вода има,друго ништо, некако ептен гужва беше понеделнички.. се набрзина.
Daaa epten guzva bese i mene isto nekako nabrzinka go vide ctg to samo i na eho voda i postelka i tolku bese. Ama sigurno da videla nesto ke bese poopsirna obicno koa nema niso taka nabrzinka ne otkacuva. Tebe dali te vide anesteziolog??? Koja nedela si??. Jas 37.3 mi rece sleden pat najverojatno ke me vidi i anesteziolog. Inace ja samo lazni kontrakcii so stegnuvanje na stomak imam bez bolki i mislam deka gi fati denes laznite. Samo so na ctg mi se poretki a doma na 20 min skoro
И јас сум 37+3, не спомна ништо за анестезиолог. Добро он за да објасни за епидурал/спинал, во првата бременост коа ми отвараа историја неколку дена пред прием имав средба со анестезиолог,некои формулари мислам потпишував колку памтам.. Сега заборавила ваљда да ми каже Мене ме чудат овие лажни болки, како лажни се коа на 10мин точно синоќа беа, 1-1.5мин па ќе престане.. Ама ете,ништо.. лажна тревога.
Ke vidime za edna nedela pak ja si mislev porano ke se porodam grlovo skrateno od pocetok lezenje terapii ama izglea drzeco e )
И мене ме чудат исто како се лажни а толку болни може вистинските нема ни да ги осетиме Исто и јас денес бев на ехо и цтг контракции слаби има постелката 2-3 степен зрела ама бебка нема абер да излезе исто 37+3
Кога се отварав во првото бев 6 прста отворена и цтг не покажуваше болки, а јас имав.Ама докторката ме смируваше и велеше ти се гледа кај стомакот дека имаш, а со цтг го следиме само бебето. Инаку кога ме фатија почетните болки ми одеа 80.Ама се издржуваа и не болеа многу.После одеа и над 100 . Ама јас со провокација бев , велат посилни биле ама се издржуваа
ooo ја квалитетно ги осетив плус и провокација течеше , ама дефинитивно се разликуваат и нема утка кога се прави болки . Држат исто време на исти интервали почнуваат и болката е подруга. Лажни или неправилни припремни нз како да ги наречам имам и јас , и ми се ко прв ден на менстр така или ден пред добивање коа осеќаме грчеви . А вистинските се мн подруги , сега оти ги знам и лабава сум во првата бременост често си трчав до болница посл две недели на овие болки
Девојки, денес бев на цтг и преглед, 37+5 сум, ама бебе е назад една недела и не е воопшто пораснато од минатата недела, така што во среда ми закажаа пораѓај до провокација..бидејќи со првото се поросив природно во термин, не знам што да очекувам сега...ако има некоја членка со слично искуство и индуциран поораѓај да сподели, би била ептен благодарна инаку во државна ќе се пораѓам
oo да знам ја па триста филмови одма оти на два пати ме праша , си викам шо толку битно е тоа . А цтг ок беше мали слаби некои болки пак регистрира , ама се ок е ми кажаа и побрзо завршив од првиот пат и мене така ај лево десно дур почне да тера , ама и не им беше нешто салам цтг тогаш , хартија мењаа отвараа .
И јас сеа се враќам од ЦТГ и контрола, дома пијам газирано, јадам благо, таму отидам по пола саат лежам, се здрвам целата, абе не сака да мрдне додека не ми дадат чоколаден бонбон од таму Инаку и кај мене не придава воопшто, од претходен понеделник од 2900 сеа 2700.Во четврток кај докторката што ќе ме пораѓа здравје ќе идам и ќе видиме, рече матичната добро е до четврток ќе издржиш. И така чекаме четврток, без болки и контракции. Јас не верувам дека до термин ќе се породам.
Јас се пораѓав поради поминат термин, според мене мислам дека е малку поболно од природното но сепак поминува и се заборава
Мене ми ставија венска провокација на 5цм, ама и епидурал и не знам какви се болките со провокација, си спиев додека траеше процесот, ама од 5цм знам дека беа јаки и скокав од кревет плачев. Може не сум отпорна многу на болки, ама и мислам дека на секого не го боли исто. На некого на 5цм само малку, на некого многу, мислам дека зависи до персоната. Богами за мене не се заборава, следното ако имам прилика природно да го родам, одма епидурал ќе земам.