Јас се породив Охрид и сум задоволна и од докторите и од цел персонал ... ова зборувам пред 7 години, сега незнам како е
Во Охрид ако не грешам веќе почнаа со спинална и епидурална, ама Струга... само заспивање ти е опција, и со последниве случувања богами, престрашно!
Па препорачуваат чим се влезе во 9ти. Иако јас скоро почнав по две чаши на ден, наутро и навечер И урми! Урми обавезно јадам по 5-6 на ден
Ауу после овој последниов случај со родилката во Струга не верувам дека веќе некоја ќе се реши да отиде таму да се пораѓа.
Зависи колкав ти е прагот на толеранција на болка, јас бев 9цм отворена ме спремаа за пораѓај а јас само посилни менструални болки имав, не беа ептен јаки, после ми ставија провокација и тогаш болките станаа ненормално неподносливи, се до тогаш ми беше нормално и издржливо, таа докторката ми викаше ти вака 5 ќе ги родиш без проблем.
Даваат спинална и епидурална ако побараш, сакаш да ми кажеш? Во Скопје, имаат, ама џабе што имаат кога ретко на кого ставаат, изгледа и за тоа врски треба.
Devojki sto piete jadete za tvrda stolica. Kaj neam redovno pa i apcinjava za zelezo katastrofa. So prvata bremenost strasno bese posle poragjaj pa sea da si nabavam nesto odnapred ako ima efekt. Ama stvarno da imalo efekt kaj nekogo