Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Кокос туку нудат рутински епидурал ако сакаш.Јас кажав дека не сум сигурна и го ставив отворено прашањето.Ќе пробам без,ако не можам да издржам ќе кажам да ми стават.
    На курсот бабицата е за природен пораѓај,оти смета дека се нарушува осетот и чувството при самиот пораѓај.Според неа со бебето сме тим и болката е добра и нормална за пораѓајот и треба да се има позитивен пристап кон болката за подобро да се поднесе.
    Заради тоа имаме и вежби како за медитација.
    А, како ќе биде ќе биде на крајот ќе видеме.Дали ќе има помош од сите овие вежби или се ќе заборавам кога ќе ме фатат...:?:

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Moze ne vikam ne, ama kako prvorotki pojma nemame sto ne ceka I kolku ni e pragot na izdrzlivost na bolka, jas ne ni odev na kursevi nitu znam kako da disam, na youtube nesto gledav I tolku. Sepak mislam deka I tuka treba da se ima pravoto na izbor, sepak plakame tolku godini zdravstveno osiguruvanje, a ne da barame vrski pod drvo I kamen za da ne tretiraat covecki. Mnogu majki se porodeni so epidural I gi osekale kontrakciite I koga treba da butkaat, a I postojano si priklucenna ctg I babicata spored toa ti kazuva koga treba da davas napon.

3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Potpolno se soglasuvam deka treba da ti e pravo na izbor i da ne treba da davas mito ili da imas vrski za da dobies epidural ili za da ne se odnesuvaat so tebe kako so zivotno.Imav predvremen poragaj vo Makedonija i tocno imam pretstava sto se slucuva po bolnicite.
    Sepak si vikam kaj i da sme, gospod site da ne cuva i da imame brz, lesen poragaj i zdravi pravi bebinja:sun:(fingers)

На Mariangel, coconaut, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро мамички!
    38+5 стигнав а уште абер немам од ниту еден од сигурните симптоми дека се ближи "големиот ден".
    Нит чеп да почне да се топи, нит бебе да се спушта...ништо!
    Едино матката ми се грчи од време на време и тоа е сѐ.
    А уште од 18 декември сум спремна: и алишта испрани и торбица спремена па дури и овие будалите од фондот ми го отворија породилното од 20 декември!
    Е, многу сум нестрплива...веќе ко балон станав, секој ден сѐ поголема и потрома, ќе пукнам ако чекам уште десетина денс!!! Ајде бе ќерко моја, излегувај мајка да те гушне!

На makgirl, Mariangel, coconaut и 3 други им се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Ај добро утро:D
    И јас сакам да се породам порано.Уште три недели сум до терминот.Почнав да зачистувам по дома и да шетам ама ништо не се случува.
    @okcenzi каде е? Нешто ја нема?:D

6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мммм, дали мириса на мекици?
    Терминот на @okcenzi помина пред 5 дена! Дај боже да се олеснила со песна!

На slobodka и fairy88 им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    mesinja uste nisto, pak me vratija doma

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Aman be? Sto bidna?

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Луд персонал.
    Држете ми срека за утре, дека ми закажаа царски рано сабајле.

На Espadrila, anakonda88, Mariangel и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Е па како бебето ќе си го облечам за домче ако не ми даваат облека да однесам?

11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ke donesat od doma na denot koga ke te ispustaat od bolnica, ke go oblecat bebceto sestrite vo taa obleka I ke ti go dadat.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Здраво мамички и од мене. Не сум пишувала до сега во ниту една тема од бременост ама вака читајќи ве гледам дека доста си помагате меѓусебно па еве, да ви се придружам :) Инаку ние сме 33+3, сега за сега се е во ред, бременоста ни одминува нормално а носам девојче, јеееее. Многу ми е кеиф што првото е женско, од секогаш сум сакала така. Поздрав до сите мамички, имајте лесни последни денови (недели) од бременоста :*

На Sunshine_1979, slobodka, SamovilkaH и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Девојки колку грама ви беше бебето во 26+3 недела. Вчера на контрола ми рече дека е 900 грама

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Околу 800-850 грама толку е мислам дека и најнормално.Нема потреба од никаква паника не се секирај таман е бебушот

На BabyStyle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Мамички, немојте толку здраво за готово да ги земате мерките од докторите, особено кога станува збор за тежината на бебето. Јас разговарав со мојата матична и баш тоа ја прашав, колку се точни мерките, посебно во поголемите месеци. Рече дека во тежината може да се згреши и до половина кило. Така на снаа ми и рекоа дека бебето и тежи 2800 а кога се породи малото беше 2450. Затоа не се потресувајте околу тоа. Додека не алармира докторот за било каква ситуација, се си е во ред, само терајте и уживајте си ја бременоста, галете си го мешко, зборувајте му и кулирајте :*

16. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Здраво мамички. Имам вагинален исцедок, некогаш има жолта боја и тоа трае така два до три дена, а некогаш е како вода само во бела боја. На брисевите во 21 недела немав ништо, докторот ми рече се е во ред. Сега сум 34 недела. Што мислите, има место за паника?

17. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Нормално е да имаш исцедок во овој период, тој исцедок штител од инфекции (така имам читано ;) ) Инаку се додека не мириса чудно, мислам дека нема место за паника. Јас сум 32 + 3 и исто ми се јавува по некој мал исцедок, ама не мириса. Понекогаш се премивам со вода со сода бикарбона, мислам дека тоа го смирува малку.

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Која недела се прави 3тиот скрининг? јас сум 30 уште некој ден :)
    Што гледаат?Вие бевте? се изнапрашав јас (facepalm)

19. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Третиот скрининг (ако воопшто е скрининг :) ) се прави од 32-34 недела и се гледаат истите работи како и на сите прегледи, димензии на бебето, колку има плодова вода, плацентата што е како е и тоа :)

20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I jas isto mislam deka e obicen pregled, ama aj rekov da prasam site spomnuvaat 3 skrininzi (y)
    Zosto ne e aktivna temava? A tolku ne ima :wasntme: