Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Несоници, киселини, огромно меше, вртење од една на друга страна ми трае 10мин. До сега го гулицкав маж ми за да ме дружи ама ме искара и престанав :rofl: не знам веќе што да праам, сите теми ги исчитав тука на форумов и за бебе и за бременост. А сабајле полагам онлајн во 09:rofl: држете среќа

На Skorpija25, Ema.Sk, tina2018 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.779
    Бебка е преактивна периодов 32 недела, цела бременост е нежна, среќа не добивам пресилни удари. Ама деновиве се прашувам спие ли некогаш во стомак? :D

Баш мењавање страна, вртење трае 10 минути:rofl:, ептен сум му била интересна на мм. Комедии се мажињава.:inlove:

За сега третово тромесечие океј го поминуваме, чудно има денови по саат два спијам, има денови кома сум 10 саати и тоа без да станам за до тоалет.:wasntme:

Неможам да си поверувам дека уште 4 недели и влегуваме во 9 месец, пребрзо ми минуваат последниве недели некако.:inlove: Како вчера да беше тестот кога го правев.

Убав ден мешковци.:f:

На Skorpija25, tina2018, Cherry blossom89 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Пред една недела во ремедика рекоа 1370 гр. Вчера на гак 1260 гр. Изгледа различни еха различно мерат. Како и да е пак е многу помало за неделите

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    33та од денес.:hai:
    Умирам со киселиниве навечер, ме гори се од почеток на грло, до доле до желудник, и тоа само навечер, заспав во 4ч. се разбудив во 9ч. ич не сум наспана, не можам со не спиењево, како ќе се навикнам со бебе, не знам стварно.(lalala)
    Спијам со 6 перници, додека станам за до тоалет, 5 мин ми треба да ги растргам перниците, и уште 5 за да станам:wasntme:
    Само се преместувам од една на друга страна, место не ме фаќа, ми се здрвува рака од спиење на страна:doh:
    Многу брзо ми помина времето, уште малце имам да си се спремам, и да издржам.
    Ајде доста се жалам, убав ви ден идни мамички.:sun::f:

На Skorpija25, Ema.Sk, martty06 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Гледаш што убо уште од сега по малку си се навикнуваш да не спиеш :D
    Секако со бебе ко ке си нема да можиш :|

На thelittle17, jarec6, Doc.1986 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас 39 + 1, бев на контрола и ЦТГ денес, нема болки, нема контракции. Бебчето 3180гр. здравје пак треба да идам на терминот ( 27.01) да видиме што како. Си има доволно вода, постелка втор степен, сите се спуштаат, моето нагоре почна да оди :D. Јас се надевам до 26ти ќе ни се роди на сопругот на роденденот, ако минеме терминот февруари не фаќа 100% :D.

На Skorpija25, azelea, Poppins и 12 други им се допаѓа ова.
  7. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Женички вие што одите на цтг во Чаир, да не знае некоја од вас Др. Илиевски кој ден е наредна недела во амбуланта?

8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Во среда е мислам

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    33-та недела од бременост сум, денеска го чувствувам стомахот како камен стегнат, го осеќам напнато, мислам секој момент ќе ми испука. Се напив магнезиум ама не ми попушта, сеуште го осеќам стегнато...дали е тоа нормално...

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Напиј се вода и легни на лева страна,ако не омекне оди на ургентен,друго нема што да правиш

На sunmoonstars и thelittle17 им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Да не знаете за Скепаровска, дали е се уште во четврток на работа, или има сменето?

12. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Шо мајка ќе ти е таа вештерка?
    Јас имам лошо искуство со неа, и со сите што сум зборувала во Чаир додека сме чекале, исто се лошо за неа кажале, и кога и да е во амбуланта или нема никој или е речиси празно за ред кај неа.

13. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki jas uste nervozi so iscedokot. Sabajlevo koga stanav zolt iscedok. Onaka kako koa stavav vaginaleti. Vo ponedelnikot ja prasav dr mi rece normalno hormonski odrazmeknuvanje na grloto 39ta nedela sum vekje ama neam.mir. posledno mi zema bris samo za b hem. Streptokok bidejkji rece drugite brisevi negativni bile na pocetok. Nekoja vakvo iskustvo so ovoj iscedok aman vekje da se porodam inace nema miris ne me cesa nisto

14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Не знам да ти кажам искрено, четврток не ми се погоди да одам на преглед и не знам кои Др се.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Kaj odis na CTG??kaj ke se poragas??jas 35 ta ja zavrsiv vcera bev na GAK mi kazaa deka e 3 stepen kaj mene postelkata,ama deka drugo e se ok,za edna nedela na kontrola,inaku so hronicen pritisok sum,zatoa slabeat krvnite sadovi na postelkata,a bebe si napreduva na 10 dena po 200 grama od 32 ra nedela

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Од Кочани сум јас на ЦТГ одам кај матичната тука. И во Штип во државна оти здравје таму планирам да се пораѓам. Таму сакам за пораѓај зошто во кај нас нема царски рез, сакам да сум покриена и на тоа поле за недај боже ако нешто не е во ред па да мора со царски. Со ГАК немам убаво искуство од пред 2 години, а за Чаир иако имам слушнато убави работи, сеа е ладничко не ми се малтрртира повеќе од саат е пат во еден правец. Кај мене не напредува по многу со килажа 3180 ја измерија во четврток.

На Ava.84, azelea и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Јас од денес 39та :sweat: вчера на цтг мирно слаби "нормални" болки|( термин за 10 дена некаде ми е , имам пак термин за цтг у тек на сл недела ми рече да одам пак , ако нешто во меѓувреме не биде , и гарант и вагинален преглед ќе си добијам тогаш :drunk:

Мојов па стомак спуштен е од пред некоа ден , и сеа сум поеќе у вц , отколку у др соби :rofl: И секрет имам оваа недела поеќе :doh: Како на Синоличка мисл да беше она кажуваше исто дека има , а за постелка нз не ми кажа :^) си гледаше си мереше се е ок ајт на цтг оди сеа ме препрати у др соба |( Околу 3 300 рече е +/- :l:

На Skorpija25, Ema.Sk, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Исто и јас како тебе со стомакот спуштен и во веце се почесто одам дури и секретот ептен го имам јас имам уште 13 дена до термин сега во понеделник сум на цтг па ќе видиме иначе од сабајле така си има болкички јакички ама издржливи 38+2

На Mom_3, Ava.84, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Мене и со првото ми се спушти вака , мислам некаде околу една недела пред породувањето не памтам точно .

Ја денеска пердиња чуда перам закачи откачи :D и кујна си пребришав , мала прошетка , ама бебето важно се прае :D Ќе си тера оно до крај си има намера (mooning)
    Мене мн ми е мачно овие ноќи :sweat:неможам да се наспијам , никако место не ме фаќа одма се здрвувам на секоа страна и препони ме влечат , рацеве па и тие се мрднаа трпки трпки и отекуват прстиве и само се масирам и шетам низ соба низ ноќта кругови си праам околу трепезариска маса :drunk:(facepalm):rofl:

На Skorpija25, Turna, Mom_3 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Aha jas nemam izbor,bidejki se vodam visokorizivna moram na Gak,a pred 7 godini so maliot jas odlicno pominav na Gak,taka da ke vidime ovoj pat

На azelea, A.n.g.e.l.a.V и thelittle17 им се допаѓа ова.