Ава јас првата ја родив после термин, втората на средина две недели влезена во 9ти Се надевам дека и твојата овај пат побрзо ке излезе
Апдејт. Денеска сме 30+6. Бебка моја тешка е 1760, крофна моја одлично си напредува. Арно ама мама мака си мачи со хемароиди кои болат и крварат. Др. Ми препиша Хепатромбин Х, па ќе видиме како ќе биде. Исто така железото под долна граница, треба да пијам сидерал фолик здравје од утре. Денеска го имавме и првото цтг, све си беше одлично како што треба. Едвај чекам да се породам
Леле се радувам многу кога ќе пише некоја дека се породила, како што се крати списокот во термини за породување, ми расте возбудата. Знам дека има уште време, знам дека далеку е април, знам и дека ќе ми е лудница со две бебиња дома ама одвај чекам Почнав да спијам со трудничката перница, малку ми е подобро така ама сепак во оваа бременост многу рано ми почнаа болките во грбот, предпоставувам тоа е резултат на константно носење штикли веднаш откако се породив пред 2 години, а истите ги напуштив дури во 5ти месец Од утре почнувам 29та недела
Ивка јас пијам сидерал фолик,топ е...а сакав да прашам за цтг,мене матичната ништо не ми спомна јас сум 30+5,само во 33 недела брисеви за стрептокока ми рече..кај матичната правиш цтг?
Исто e кај мене , си ужива у меше се топле Џабе јас што сакам да иде пред термин оно др планеви има прееска на два пати имав секрет (90% чепот е ) после тоа нормал е се , статус кво Имам некои бодежи одвреме навреме доле и у јајници ама сигурно од што зазема позиција . Ако си кажам утре сигурно и вагинален преглед ќе добијам и ќе изброам некоа звезда
Мене матичната само заради паролошка ми е, инаку цела бременост ми ја води докторка од приватна болница. Инаку рано е за цтг но мораше да направиме затоа што се водам како патолошка. Немај гајле, здравје од 36та ќе почнеш како што е редот
Здраво идни мамички и веќе поголеми мешиња Од ова недела и јас ви се приклучувам во ова група. Стигнавме до 28 недела. Бебе си удара, се се превртува внатре, уште имам како менструални болки, тоа цела бременост не ми се смени. Ќе одиме утре кај матичната на контрола, па ќе видиме колку сме пораснати. Ве поздравувам и посакувам убава дружба.
Дали оние последните брисеви пред породување можат да се земат во 34та недела? докорката ми рече дојди 33та недела за брисеви, но неможев да одам, па дали сега не е касно во 34та недела да одам за брисеви?
Тука сум јас Не ме сакат у болница уште Цтг минав болки има , отворена еден прст осеќам и јас појаки денеска имам , Цтг е сето ридови , планини сите у мк ги исцрта и кичмата поинтензивно ме наболува како печење .. Да си чекам болки или водењак ако пукне стандарт правец болница , ако не на термин ќе ме пораѓаат изгледа , сеа ќе видиме како ќе тера шефот овие денови, шо има намера Постелка 3 степен е и на заден ѕид . Првпат денеска инфо добив за постелката , цела бременост ни матичн никој ми кажал зрелост , преден/заден ѕид
Женски за киселини што пиете? И дали некоја има проблем со проширени вени? На десната нога имам само.