Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

И сега следна на 40 минути... :D Не можам никако ред да им фатам.
    Читам стари мислења, една феминка одговорила на друга за истиов проблем
    - Ако ти се вистинските болки, ќе немаш време на форум да пишуваш :lol:

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Не бе какви вистински :D
    Една во 9 и 44 после следната за 3 мин, па следната за 35 мин. Не прават така вистинските :)

Fatalnata, Ema.Sk, ivance.. and 3 others like this.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Хаха :D:D епа ништо од вистинските тогаш ајде се надевам дека за брзо ќе се олесниш и ти и јас (fingers)

Ema.Sk and thelittle17 like this.
  4. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Ги читам постовите и си викам што е работата сите сме на исто дереџе.
    Јас денес од сабајле појаки менструални болки во препоните, особено десната страна, бебето си мрда го осеќам, ама не толку јако. И одам по голема нужда често.
    Бев на преглед во Четврток ми кажа дека се е ок, се си е нормално.Цервекс затвор е, плацента на место,има плодови вода. Ама овие болки ме плашат малку.
    29 недела почнувам утре.
    Дали да одам пак на лекар?

5. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се враќам од преглед. Во систина живо пиле нема, сирени пуштени, некои вежби си прават. Јас спремна за цтг, помирно не било никогаш, бебето си заспа. Немав апсолутно никакви болки цел саат. Им ја објаснив ситуацијата. Сукрвица вчера имав, како црвено розева течност, пред тоа кафеав исцедок па како желе што изгледа на чеп и дежурна докторка ме прегледа со два прста, ме дорасчепка и ми рече ако имам нешто болки пак да дојдам или во случај водењак да пукне.
    Ќе се пукам во колено. Искочи дека лажам за болкиве, навечер ги имам, преку ден ништо, спава лепотица :D

Skorpija25, BabyD0ll, Ava.84 and 8 others like this.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Цтг до сеа ти регистрира ли болки ? вака како што ги опишував слични и малце подруги се и кај мене , и последните две недели на 2тe цтг ги регистрира , последното некња убаво покажа , и еден прст отворена бев на преглед , секрет си иам лигав секоа ден по малку без сукрвица е кај мене до сеа , а овие два дена на моменти поинтензивни се и кичмата посилно ме боле накај печење дури ама се на неправилно време и интррвал различен траат и не обрнувам мн внимание .. Остај ти тоа евиденции опушти се уживај и така мигови те делат :inlove: Бранкстон се тие лажните што ги осеќаш , јас ги имам две недели речиси веќе , верувај ќе знаиш дека се вистинските коа ќе почнат , мн појаки се од овие сега , друга е болката , чуството , и буквално на исто време ќе бидат и ќе траат по исто време и нема промашај коа ќе почнст почнато е нема пауза од пола сат (fingers)

Mom_3, Ava.84, ivance.. and 1 other person like this.
  7. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Aa познато ми е ова :D:D:D додека лежам не ни мрда, само последниот пат две контакции покажа, штом станав од цтг и додека чекав за преглед не пестанаа]:) одвај доседов на стол.

Туку тие што имате контакции, едно прашање. Кога ќе се стегне стомакот каде го осеќате бебето горе или доле? Кај мене на секое стегање се качува горе над папокот. Доле стомакот рамен можам и фармерчиња со висок струк да облечам:D . Тоа значи дека не е спуштено или ова моево незнае од кај треба да искочи(facepalm)

8. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Нема зошто пак да одиш.
    Што може да е сменето за 2 дена.:)
    Ти само смири се.
    Јас сум 28+3 и јас имам болки доле, море имам и во вагиналниот канал и викам на докторката ме боле цервиксот и цела вагина внатре више аман ми е со недели ме боле, е боле ќе боле вика, ама додека не боле горе стомак и немаш болна контракција пошто имам лажни многу ми се стврднува стомакот - нема место за паника ми рече.
    Јас имам болки цела бременост и мислам дека сега веќе како расте се повеќе дека може со раката да ми рече:hai: од дундата.:D
    Ама јас го носам многу ниско и имав крварења цело второ тромесечие и затоа лежам дома 2 месеци веќе.

Седи мирна, лежи повеќе, магнезиум дуплирај некој ден и пиј си течности и одмарај што е најбитно.:)
    Штом грлото е затворено и со бебето е се во ред, навикни се на болките се додека се издржливи, нормално е веќе, и најди си удобна положба дома и олабави го мозокот.
    Се паничарки сме се собрале бре, ќе бидиме за на мотика да не објавуваат пред пораѓај кога ќе стигнеме оваа група од третото тромесечие што сме:D, со чест на храбрите исклучоци.:muscle:(hollest)

9. ivance..

ivance.. Популарен член

Јас кога ги имам контракциите бебка ја осеќам доле под пупакот

Tina-fina likes this.
  10. abc1234

abc1234 Популарен член

Јас сум 30+ и имам болки во препони,ми трнат нозе ,ме боли кичма.Исто бев на преглед се е ок и не се плашам повеќе.
    Дома детево не прашува дали боли или не,крени во раце,играј,трчај цел ден со него сакала или не болките се на второ место.
    Јас пијам магнезиум и кога повеќе ќе се раздвижам како да ме попуштаат.Денов е преубав за надвор ние бевме 3часа и ништо не ме боли :).
    Излези прошетај и добра мисла се ќе биде добро :hug::hug::hug:

11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Jas ova tromesecje spijam najdobro do sega, dali e do pernicata dali do hormoni ne znam ama super mi e. Niso ne boli,kiselini nema samo nosot zatnat ama toa celo vreme e. Ako produzi vaka bas ke si se naspijam pred da dojde beba

Skorpija25, Mom_3, azelea and 3 others like this.
  12. Tacka36

Tacka36 Активен член

Jas da prasam nesto,moze glupo e prasanjevo ama sum zaboravila od pred 7 godini kako bese,ova poslednive brisevi sto se od 35 ta nedela,se brca so zelezoto ili pak samo onaka so stapceto zimaat??kako taka da mi ostana vo sekavanje??

13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Jas i vo 12 i 24 go dobiv zelezoto

14. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

@Poppins до сега цтг ми покажува цело време мирно, еве на секој два дена идам и мирно си е.Се прашувам зошто ноќите ми беа кошмар. Добро е што не отидов во 4 сабајлево и издржав до 10 за на контрола редовна.
    И јас сум еден прст отворена, ми кажаа дека е почнато веќе кај и да е ќе биде...
    И дека вистинските болки се многу поболни.

А сега ми падна чепот цел и почнаа пак контракции и болки.

Skorpija25, azelea, BabyD0ll and 4 others like this.
  15. Tacka36

Tacka36 Активен член

Jas vo 13 isto i so pap test,ama sega poslednive kako bea,dali pa so zelezoto ili pak bese samo so stapceto okolu??ic ne se sekavam

16. Poppins

Poppins Популарен член

Кај мене покажува ама пак си чекаме не се јаки и да не ме форсират мн уште сега со провокација , а можеа и некња да ме задржат и подобро вака , нека си оде постепено се , јас еднаш неделно одам , сега следно во понеделник сум , и рекоа 90% ќе ме задржат да се спремам и припремаат за породување тогаш и термин ми е , ама ќе видиме како ќе биде. За болки мене место не ме фаќа веќе овие два дена и сабајле така печење во кичма и влечење кај јајници првпат силно имав ама не беа ни на исто време ни ништо а се одвиваше од кај 5-6.30 се тоа , почни-пушти , па сум заспала кон 7 , а очекував по тоа како тераше се да се израмнат на исто време ако терат бар на 10м неколку со ред ќе си се активирав полека за одење. Ајде ќе биде малку остана и кај двете , малце сеа и психа се делува ама веќе броено е времето ќе биде за брзо :inlove:

Fatalnata, azelea, Ava.84 and 2 others like this.
  17. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Јас сум 34та г.н. +3 , и од неколку дена имам густ и обилен бело/проѕирен секрет, без никаков мирис и не е пропратено со некаков дискомфорт ....дали е нормално на крајот ова со секретот?

18. ivance..

ivance.. Популарен член

Iva Mitrevski likes this.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Мене ми земаа само вагинален брис, со стапчето околу

Tacka36 likes this.
  20. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Ако не претходната, оваа вечер им отидов :)
    Не можев веќе да се мачам дома. Ме задржаа. Доктор Кузеска е дежурна
    Ме легнаа горе, ме ставија на цтг и ми дадоа дијазапам.
    Имам се уште болки ненормални а сум 1 прст само отворена

forumce, Ava.84, Mom_3 and 4 others like this.